Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedza_aaa

KOLCZYK W JEZYKU POMOCY

Polecane posty

Gość niewiedza_aaa

Czy moze mi ktos powiedziec jak to wyglada naprawde?Czy to boli?Jak dlugo sie goi? Po jakim czasie ew zarosnie??

Mnie bolało przez tydzień, opuchlizna trzymała sie 1,5 tyg. podczas przebijania łezki mi poleciały, po ok miesiącu wszystko już jest ładnie zagojone, cos jeszcze?? :)

Gość niewiedza_aaa
a czy to prawda ze bardzo puchnie i ze jesc nie mozna i ze potem sie sepleni?? bardzo chce sobie przekluc jezyk ale jakos brakuje mi odwagi dlatego pytam:)dzieki z gory

Gość owszem sepleni sie

Mi tak spuchł, że odbijał mi sie kształt zębów na języku no i to nieszczesne seplenienie które odchodzi wraz z opuchlizną aaa i jeszcze miałam lekkie problemy z oddychaniem przez opuchlizne. Jeść nie mogłam bo mnie strasznie bolało i jak juz mój żoładek \"wykłucał\" sie o zapełnienie to jadłam zupki dla bobasków ale musiałam je pożadnie doprawic bo były ohydne :) Moja mama sie ze mnie smiała ze tak seplenie i że głupia jestem bo sama sie skazałam na taka katorgę :) Teraz wogole nie pamietam o tym ze mam kolczyk w jezyku, tylko jakis czas temu jak bylam na wymianie kolczyka na nowy to tak dziwnie sie bez niego czułam :)

Gość niemilosierny bol
Kolczyk w jezyku....hmmm....gdybym wiedziala co mnie czeka, nigdy bym sie nie zdecydowala!!!! Kosmetyczka przebila mi glowna zyle w jezyku...ta na samym srodeczku....spuchl niesmowicie juz po chwili, gdyby nie przyjaciolka, ktora byla ze mna, nie dotalabym do domu. Wyplulam caly kubek krwi, nie moglam normalnnie mowic przez miesiac, az sie prawie zamknelam w sobie;). Literki takie jak s, c, z, rz, r byly niemalze niemozliwe do wymowienia. Po okolo miesiacu, przecieta, martwa juz zylka zaczela wychodzic ponad kolczyk.Nie dalam sie i po 4 miesiacach wszystko zaczelo powracac do normy. Balam sie ze beda mi go amputowali(bo tez o takich przypadkach slyszalam) Mam juz go prawie 3 lata, na szczescie wszystko jest ok. Postaraj sie wybrac jakis dobry salon , takie przypadki jak moj nie zdarzaja sie czesto;)( kolezanka, ktora wtedy ze mna byla nie miala zadnych komplikacji). Powodzenia no i trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!

Gość niewiedza_aaa
tzn ze odradzacie co?? wydawalo mi sie ze jezyk jest miejscem ktore latwo sie goi, prosze o dalsze opinie moze jednak ktos da mi zalety?:)

Gość niewiedza_aaa
i jeszcze jedno pytanie- czy jest jakas roznica podczas jedzenia?? kiedy sie to juz zagoi? wraca wszystko do normy? czy przeszkadza?

Porażenie nerwów okolicy twarzy, uszkodzenie szkliwa zębów, osuwanie sie dziąseł, ból, seplenienie... Brrr... Nieważne jakie są plusy. Minusów jest zbyt wiele, żeby zdecydować się na takie okaleczenie.

Gość a co z
higiena.. no wiecie np kolczyk w pepku trzeba przemywac czyms tam zeby sie szybciej zagoilo.. nie właza tam resztki jedzenia czy cos;p

siema wszystkim!ogolnie to STRASZNE BZDURY!!!!!!!!!!wypisjecie na temat kolczyka w jezyku. nie ktorzy tak na prawde gowno wiedza i pisza glupoty! przebicie jezyka nic nie boli wiem to przebilam sobie ponad miesiac temu.faktyczne pozniej jezyk puchnie, nie ktorym bardziej innym mniej i sepleni sie tylko wtedy jak jezyk spuchnie a pozniej jak opuchlizna zejdzie juz nie. opuchlizna moze byc do 5 dni, gora tygodnia. Aby opuchlizna byla mniejsza najlepiej jesc lody albo kostki lodu wlozyc do buzi i ssac .I po przebiciu trzeba dbac o jame ustna tzn. plukac specjalnym plynem(CORSODYL - tym plukalam)tez przez piersze 3 dni nie wolno pic alkoholu(albo nawet dotad dopoki opuchlizna nie zejdzie)jezeki ktos pali to stara sie ograniczyc palenie(wiem ze to trudne)nie jemy tez goracych potraw i nie pijemy napojow przez slomke!!!a i jeszcze odnosnie zoltej wydzieliny(to tez gdzies wyczytalam)albo ropy to normalne, jezyk musi sie przyzwyczajic do ciala obcego(normalne to tez dla niego jakas nowosc:))jezeli zacznie sie ona robic zielona to masz problem i musisz skonsultowac sie z lekarzem.i to chyba tyle na ten temat. nawet jesli ktos sie zdecyduje zrobic kolczyka w jezyku to i tak tego wszystkiego sie powinien dowiedziec w salonie piercingu.a i po zmianie kolczyka na mniejszy po zagojeniu jezyczek tez moze troszke spuchnac ale tylko troszeczke nawet nie bedziecie tego czuli.

Gość tak to jest jak się idzie
do kosmetyczki, głąby :O

Gość 1asienka1554
hej wszystkim... wczoraj kolezanka przekola mi kolczyk w jezyku... nic nie bolało może troszeczke przy końcu... tylko wieczorem zaczelo pobolewać... rano obudzilam sie ze spuchnietym jezykiem, poszlam do szkoly i po szkole zauwazylam ze jezyk jest caly bardzo twardy i bardzo spuchniety, az tak, ze jak otwieram buzie to jezyk zakrywa mi cala jame ustna. mam kolczyk ze stali chirurgicznej i boje sie ze to moze wlasnie od tego, moze mam uczulenie? jak to można rozpoznać? Ps. cały czas płukam buzie szałwią i rumiankiem z 4 torebek w kubkach. prosze o pomoc co mam zrobic? wyciagnac go? zmienic na inny kolczyk? naprawde sie boje bo bardzo boli a nie chce go wyciagac calkowicie bo odwazylam sie na to a jestem osoba bardzo strachliwą... prosze o szybką pomoc... Asia

Gość suneczko
hejka! mam pytanko...w ktorym miejscu jezyka najlepiej zrobic kolczyk? bardzo chce sobie zrobic i zdecydowalam ze 21.05 zrobie...:) tylko nie wiem gdzie powiedziec facetowi zeby mi przekul zeby nie przebic zadnej zylki ani tetniczki....czekam na odpowiedz...:)

Gość maturzyści pl
w dupie se zróbta kolczyk

Gość suneczko
siemka! niecaly miesiac temu zrobilam sobie kolczyk w jezyku...bolalo troszke...zwykle uklucie...krew mi nawet nie leciala...a jezyk spuchl...nie bardzo ale troche:P moja mama jeszcze o nim nie wie:P heh jakos udaje mi sie go ukrywac...:D:D ale musze wkoncu jej powiedziec:P jezeli ktos zdecyduje sie i przekluje jezyk to polecam DENTOSEPT do polukania jamy ustnej...lepszy od szalwi...przynajmniej ja tak uwazam...aha i radze dodac wiecej wody niz tak jak jest napisane na ulotce bo inaczej to idzie zwymiotowac...po dodaniu wiekszej ilosci wody jest to do zniesienia:) pozdrawiam:*

Gość biedronka1984
ja przebiłam sobie dwa dni temu i nie wiedziałam, że nie wolno jeść nabiału i w zasadzie tylko go jadłam. mó język zrobił sie biały. napiszcie czy to normalne czy może nabawiłam sie jakiś bakterii od tych jogurcików :(

Gość biedronka1984
halo halo naprawde nikt z was nie przebijał i nic na ten temat nie wie??

Gość ewelajnas
nie powinnas jesc nabialu a piercer powinien cie wczesniej o tym uprzedzic :o niekoniecznie cos ci sie stanie. ja po 5 dniach od przeklucia dopiero zjadlam jogurt i i tak sie balam ze za wczesnie:P

Gość syneczko
ja jadlam nabial od razu po przekluciu i nic mi nie bylo:P bialy jezyk moze mialas z jogurtu:P tak czasem bywa...ja mialam tylko zolty z tego dentoseptu...ale to normalne:)

Gość dalej piszcie

Gość porada poszukiwana
koleżanka zrobiła sobie kolczyk w sobotę była opuchlizna ale juz praktycznie zeszła wygląda dobrze tylko wczoraj zaczoł jej trochę krwawic i dzisiaj ponownie. czy ktoś wie jaka może być przyczyna lub jak pomóc językowi? bardzo proszę o pomoc!!!! sama też mam kolczyk ale u mnie obyło się bez problemów więc dobrym doradcą nie jestem.

Gość przebitka
podobny topik juz jest.... nie idz do kosmetyczki tylko do profesjonalnego piercera. jezyk przebity jest dosc plytko, moze z 3cm od czubka jezyka, tak, ze kiedy wystawi sie jezyk to zawsze razem z kolczykiem. przebija sie lekko pod katem, zeby uniknac tej zyly wlasnie. mnie zabieg nie bolal, jezyk faktycznie spuch i seplenilam przez jakis tydzien ale po wymianie kolczyka na mniejszy mowilam zupelnie normalnie. nie sprawialo mi tez problemow jedzenie, zreszta nawet w dzien przklucia zjadlam glupio kanapke - bolalo :-( jezyk zaczyna puchnac dopiero nastepnego dnia i naprawde zajmuje cala buzie. kolczyk mialam dwa lata, nie moze wiecej, 3 lata? wyjelam niedawno, bo moj maz jest z konserwatywnej latynoskiej rodziny i wiem, ze im sie to nie podobalo. ale i tak bylismy razem bardzo dlugo zanim w prezencie urodzinowym podarowalam mu jezyk bez kolczyka. nie klamie o szkodach, faktycznie mozna stracic jezyk i zeby ale nie poznalam nikogo, kto mialby jakiekolwiek skutki negatywne. moim najwiekszym bolem bylo, ze nie moglam wylizac talerza, jak za czasow, kiedy bylam dzieckiem :-)

Gość Rycha
A wiec tak... mam kolczyk od ponad 1.5 roku.. opuchlizne mialam 3 dni, jesc zaczelam normalnie po tygodniu. Rowniez po tygodniu moglam juz sama sobie kolczyk wymienic na inny. Najlepiej na jezyk nakladac sobie duzo kostek lodu, co zmniejszy "bol"... Tak samo moment przebicia.. ja sie strasznie boje igiel i w momencie robienie dziurki zamknelam oczy... zanim sie zorientowalam, kosmetyczka zakrecala mi kuleczki :) Co do seplenienia... moja przyjaciolka nie zauwazyla pierwszego dnia, ze mam przekluty jezyk.. lekko seplenic zaczelam nastepnego dnia ale czy bylo to tak strasznie slychac.. watpie.. aha a co do miejsca... idac do kosmetyczki powiedzialam jej, gdzie chce zeby przebila mi jezyk... niestety (byc moze tak jest u niej) kolczyka nie mogla mi zrobic, gdzie sobie zamazylam. Znalazla mi najciensze miejsce w jezyku i tam zrobila dziurke... A i za rada mojej kosmetyczki polecam isc na imprezke, czy tam do pubu jak wolicie i wypic troszke wysoko % napojow :)) Pozdrawiam

Gość Rycha
a i jeszcze jedno "a co z higiena.. no wiecie np kolczyk w pepku trzeba przemywac czyms tam zeby sie szybciej zagoilo.. nie właza tam resztki jedzenia czy cos;p" powiem jedno... dziurka w jezyku goi sie szybciej niz w innych czesciach ciala... przykladowo u mnie w jezyku goila sie okolo tygodnia, no moze 1,5.. a w uszach dziurki zagojone mialam grubo po miesiacu...

Gość dsdsadsadsdsadsadsadsa
fe. :P

Gość ja nan 3 dzien
włożyłam już mały kolczyk może z jeden dzień sepleniłam i nie bolał mnie praktycznie wcale język po tygodniu było już ok