Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aliza

Sport w ciąży

Polecane posty

Gość Aliza

Dziewczyny jak to jest z siłownią albo bieganiem? Podejrzewam, że mogę być w ciąży, test jeszcze tego nie wykazuje, ale to możliwe:-) Zastanawiam się, czy przestać biegać i ćwiczyć, bo nie chciałabym zaszkodzić dzidziusiowi...

Gość Aliza
no dziewczyny, co jest? przecież to niemożliwe, żebyście nie wiedziały...odezwijcie się jeśli macie w tym jakieś doświadczenie!

Gość Jatka 234
Może daj sobie na luz do czasu zrobienia testu?

Gość upewnij się najpierw
a potem truj innym d***

Gość mamusiaalusia
ja do 3 miesiaca uprawialam karate:) i dziecko nie dość że jest zdrowe to jeszcze silne:)

Gość kasienka4444444444
a co z jazdą na rowerze? wolno czy raczej nie?

Gość Jatka 234
No nie kumam tych pytań. Jeśli nie masz pewności, to sobie odpuść. Chyba można kilka dni przeżyć bez karate, rowera, czy biegów przełajowych. Ludzie!

Gość Aliza
no i dlatego pytam, skoro nie wiem... nawet jeśli jestem w ciąży mam całkowicie zrezygnować z aktywności fizycznej?

Myślę, że nie musisz, ale bardziej forsowne ćwiczenia można sobie odpuścić do chwili, kiedy będziesz wiedziała czy jestes w ciąży. A jak już będziesz, to gin Ci powie co możesz, a czego lepiej nie ćwiczyć 🖐️

Gość Aliza
dzięki mamusiaalusia i Ninka35, tak chyba zrobię nię chcę zrobić krzywdy mojej dzidzi:-) a mam nadzieję, że już jest...

Jasne, Ninka ma rację - trzeba poczekać, żeby się dowiedzieć, czy ciąża nie będzie zagrożona. Ale powiem Ci z własnego doświadczenia: Zanim zrobiłam test, jeździłam tydzień na nartach - według mojego rozeznania, było to w trakcie implantacji zarodka... W dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test, okazał się poytywny :D i poszłam na łyżwy na 2 godziny :) Na łyżwach jeździłam do 3- go miesiąca, bo zamknęli lodowisko - sezon się skończył. A ja przesiadłam się na rower, na którym pedałowałam do 6-go miesiąca. W 6 miesiącu poleciałam samolotem W 7 miesiącu pracowałam na koloniach jako wychowawca a potem spędziłam tydzień pod namiotem nad jeziorami i \"zdobyłam\" wydmy koło Łeby po 7-mio kilometrowym marszu brzegiem morza. Po powrocie zepsuł mi się samochód (waży 1200kg) i zepchnęłam go jakieś 200m na parking, żeby biedaczek nie stał na środku drogi. Po czym pojechałam na wizytę kontrolną do gina :D Na tym skończyły się moje przygody, bo mąz mi zabronił podejmować jakąkolwiek aktywność samopas ;) Ostatnie dwa miesiące dużo spacerowałam i pływałam w basenie. Córka urodziła się zdrowa, 4200g, teraz ma półtora roku :) Pozdrawiam i życzę równie wspaniałej ciąży i rozwiązania - dla mnie był to najlepszy okres w życiu :D

Gość Aliza
To dopiero wyczyny:-) Ja też bym nie chciała po prostu położyć się i leżeć, ale być aktywna ...No zobaczymy jak to wszystko sie ułoży, ale zdrówko dzidzi najważniejsze!