Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacaaaa

Ciaza a basen!!!??? mozna czy nie?

Polecane posty

Gość pytajacaaaa

czy mozna chodzic na basen w ciazy czy sa jakies przeciwskazania?

nie ma zadnych przeciwskazan wrecz przeciwnie to pomaga przy bolach kregoslupa i wyrabia miesnie potrzebne do noszenia pociechy ja chodze na basen dwa razy w tyg i nie wiem do tej pory co to bol a i chormony nie uderzaja mi do glowy bo jestem super rozluzniona. Wiec nie czekaj tylko do dziela!

Gość maliinka
Mozna i to jak najbardziej ,wspaniala gimnastyka i mozna wspaniale przygotowac cialo do porodu.Ja chodzilam i bylo super :) Wybieraj jednak profesjonalne osrodki sportowe gdzie woda jest napewno czysta,dowiec sie bo sa tez specjalne zajecia dla ciezarnych pozdrawiam :)

Gość pytajacaaaa
dziekuje za szybkie odpowiedzi:)

Gość tak tylko ze
chlorowana woda moze naprawde zaszkodzic,juz samo wdychanie chloru z powietrza nawet w takim stezeniu jak na basenach jest szkodliwe i dla mamy i dla dziecka poszukaj basenow gdzie woda jest ozonowana

Gość mikka102
najlepiej skonsultowac to z lekarzem ginekologiem. Jestem w 17 tyg ciazy i jak na razie lekarz nie pozwolil na basen. Na wizycie sprawdzi Twoje dolegliwosci, zrobi cytologie, wtedy zadecyduje. Krwawienia, jesli byly nawet w poczatkowym okresie ciazy, tez moga byc przeciwwskazaniem do chodzenia na basen. Pozdrawiam