Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o pomoc

problem z migdałami

Polecane posty

Gość proszę o pomoc

mam naloty ropne na migdałkach,powiększone, rozpulchnione, brałam 10 dni duomox, niewiele się zmniejszyły, nalot ropny został. Nie boli mnie ale obawiam się co to jest, umówiłam się już do laryngologa, ale może wcześniej ktoś mi napisze czy mieliście podobne dolegliwości? Dodam, że moje migdałki są jakby postrzepione i ,,czuję,, je ciągle

Gość kayka
masz angine ?

Gość proszę o pomoc
kurcze nic mnie nie boli nie mam anginy bo nie mogłabym połykać, skończyłam brać antybiotyk ale migdałki mam zupełnie inne niż wcześniej, większe bomblowate,czuję z prawej strony ciągle... masakra idę do larybgologa nie zwlekamm,,,, nikt nie miał podobnie, to mnie dziwi,że nie boli, chyba nie angina a migdałki jakieś napuchnięte :(

Gość proszę o pomoc
do laryngologa miało być :p

Gość doktór stefun
wiesz, ja czesto miałem anginy ropne jak i zwykłe zapalenia gardła - temperatura dochodzila do 40 stopni w srodkowym stadium choroby. Na początku choroby gardło mnie bardzo bolało ale temperatury nie miałem, dopiero po 1-2 dniach przychodziła, więc to co Ty masz to mogą byćpoczątki anginy ropnej. a jesli nie, to moze byc to jakies inne zapalenie. tylko uwazaj - teraz laryngolodzy wolą wypisywać skierowania na usunięcie migdałków, bo im sie leczyć nie chce i dostaniesz skierowanie i bedziesz musiala sie umowic na zabieg na ktory czeka sie ok. miesiaca... tyle jesli chodzi o moje porady. Pozdro i uszy do góry! Migdałki mozna wyciąc bo na nic one.

Gość specjalistka od anginy
angine miewam kilka razu w roku i kiedys zawsze sie konczyla na pogotowiu przecinaniem ropienia.....fujjjj. polecam wziasc gaze lub bandaza kawalek zawinac na patyczek lekko zmoczyc woda i skropic jodyna.takim czyms sobie je posmaruj powinno minac.

Gość KAsiksha
Witam ja tez mam problem z biala plamka na migdale. Poczatkowo byla ona w takim miejscu ze dalo sie zdrapac (zostalo po tym male wglebienie) ale ciagle sie odnawialo. Wkoncu przennioslo sie glebiej i juz nie moge zdrapac. Poszlam do laryngologa i powiedzial ze to migdaly retencyjne. Przypisal Ribomunyl, ciekawe czy pomoze...Pozdrawiam