Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukukukukukukukukukuku

Te kobietki co sie znaja w temacie

Polecane posty

tydzien temu zaczelam brac tabsy anty Yasmin :) ale mam juz 8 dzien plamienie :( co mi po tabsach jak nawet sie z facetem swoim pokochac nie moge ;( kiedy to przejdzie? czy to normalne?:( txt za odp :)

Gość tak to prawda
ja mialam plamienie po ych tabletkach ,ale jak je przeatalam brac....

aaaa i co ja mam teraz zrobic :| a jak to bedzie miesiac trwalo:|przeciez po to biore tabsy zeby korzystac z sexu a nie :(

Gość tak to prawda
ja poszlamjuz po tym do lkekarza,bo akurat w tym "feralnym" czasie bylam na urlopie.Lekarz powiedzial mi,ze to przez rozregulowanie... Tez ponoc tak jest,jak zle zacznie sie lykac tabletki tzn.powinno w pierwszy dzien okresu ,albo "pomylilas" kolejnosc tabletek...

;'( ;'( ;'(

sadze ze nie pomylilam :( heheh ale kto wie :D zaczelam brac w srode i wzielam tabletke z emblematem srody :D na opakowaniu wiec powinno byc dobrze :( no nie wiem poczekam moze przejdzie to plamienie :( bo mnie to juz denerwowac zaczyna :(

Gość tak to prawda
moze stres? zmiana klimatu:D??lepiej isc,bo nie powinno tak byc...

Gość tak to prawda
aaaa,ja mialam tak okolo 2 tygodni,totalna zalamka,akurat urlop,plaza a ja z moim plamieniem,tragedia...😭

no to jest straszne :| hehehe dokladnie TRAGEDIA :| no nic ja sie modle ze ustapi wkoncu to poczatek moze organizm sie jeszcze nie przystosowal itp :(

Gość Ana_0205
Biore co prawda inne tabletki, ale przy pierwszym opakowaniu miałam plamienia cały czas (malutkie ale jednak), przy drugim wszystko ustąpiło :D Cóż organizm musi się troche przystosować Powodzenia :)

Gość Ana_0205
Mimo tych plamień i tak jesteś zabezpieczona :)

Gość susi
przeważnie przy pierwszym opakowaniu tabsów (obojętnie jakich) występują plamienia. utrzymują sie cały miesiąc.

Gość ale wy pieprzycie
glupoty!! Przy tabletkach, zwlaszcza pierwszych plamienia moga utrzymywac sie nawet do 3 miesiecy, jest to napisane na ulotce. czytajcie troche. Sa one spowodowane zmianami hormonalnymi w twoim organizmie i jest to normalne, wclae nie musi przez caly miesiac, wcale nie musi wogole wystepowac. ja biore novynette, i plamilam przez 4 dni pod koniec 1 opakowania i cisza,wiecej nie zdarzylo sie. wszystko jest wporzadku, musisz to przeczekac poprostu, jezeli nie masz innych skutkow ubocznych, to te plamienia to naprawde nie jest problem, i nie przeszkadza we wspolzyciu, zalezy od was iw aszego komfortu.

Gość zgadzam sie z

Gość zgadzam sie z
ale Wy pieprzycie;) poczytajcie ulotke tam wszystko jest!!!!!!!!!!!!!!

Gość Muffinka
a ja plamię juz prawie rok ( w środku cyklu mam 1 do 2- tygodniowe plamienia), przez ten czas 4 razy zmieniłam tabletki, robiłam usg i nadal nie wiem, jaki jest powód :( czy ktoś tak miał?

Gość zielona zaba
przez piersze 3 cykle mozliwe jest plamienie..jak morzecie brac tableki i nie przeczytac nawet ulotki... Muffinka-->to moze zrezygnuj z tabletek:/albo to poprtstu od tego ze nie pozwalasz im sie dostosowac..skoro juz 4 razy zminiałąs w ciągu roku??ile najdluzej stosowalas tabletki??

Gość Muffinka
Zielona Zaba- brałam Yasmin przez 4 cykle, wczesniej Novynette przez 5. Teraz biore diane 3 miesiac, a plamienie zaczelo sie wczesniej, kiedy bralam Microgynon, wtedy plamiłam cały miesiac, a potem sie dowiedzialam ze to sa stare tabletki i że młodym dziewczynom raczej odradza sie ich branie. Czy 4-5 miesiecy to zbyt krótko by dostosowac organizm do tabletek? to uciazliwe, bo praktycznie cały miesiac jestem niedysponowana :(

Gość zielona zaba
moze Twoj orgamizm potrzebuje wiecej..a jesli nie to odstaw wogole te tabletki i juz bo poco je brac :/

Gość Muffinka
cały miesiąc- bo oprócz tygodniowego okresu zwykle 2 tygodnie palmię. wiec zostaje kilka "normalnych " dni...

Gość Muffinka
Bo raczej odpada inny sposób antykoncepcji- z róznych powodów (uczulenie, itp.). A dzidziusia nie planuje na razie, więc...sama rozumiesz...sa jeszcze plastry, ale one podobno niewiele roznia sie od tabletek, oprócz tego ze hormony wchłaniaja sie przez skóre.

Gość zielona zaba
no ale mysle ze w twojej sytuacji warto probowac innych metod bo 3 tygidniowe niedysponowanie to musi byc koszmar:/moze platry lepij bedzisz tolerowac warto probowac..

Gość susi
muffinka --> moim zdaniem masz źle dobrane tabletki. chyba powinnaś brać tabsy z wieksza ilością hormonów (czyli te starszej generacji) lub trójskładnikowe.te ostatnie są najbardziej zbliżone do normalnego cyklu kobiety i najrzadziej występują przy nich plamienia. ale z tego co wiem nie są polecane młodym dziewczynom. najlepiej zapytaj ginekologa, bo takie plamienie przez połowe miesiąca moze wykończyć ;)