Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agatita

Przestroga!!!!!!!!

Polecane posty

nie wiem po co to pisze, chyba aby tylko ukoic swoj bol......Moja szwagierka...24 lata sliczna dziewczyna, taka ciepla mila, uczynna.....umarla......przez dwa tygodnie stosowala diete kopenhawska .......dwa dni od jej zakonczenia , wczoraj...umarla......wstrzas septyczny...ogolne zakazenie organizmu spowodowane odwodnieniem , ogolnym wyczerpaniem organizmu.......... dziewczyny prosze was, zastanowcie sie dwa razy, czy warto........ dla mojego brata skonczylo sie zycie, dla nas strata kogos kochanego........bol jej matki,ktora musiala chowac swoja corke.......koszmar...... wiem, ze nie dla kazdego dety itp. koncza sie az tak tragicznie, ale zastanowcie sie jakie to obciazenie dla organizmu i czy wszyscy lekarze i dietetycyczasem nie maja racji w tym co mowia...

Gość Wdzięczna za przestrogę
Ja własnie dzisiaj miałam startowac z tą dietą. Ale nie zrobie tego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bardzo współczuje Tobie i wszystkim którzy kochali Tę dziewczynę. Dziękujemy za przestrogę.

Gość baluuuuuuu
agatita ! Tak bardzo wspolczuje Tobie , Twojemu Bratu, i wszystkim ktorych pozostawila w wielkim bolu Twoja Szwagierka!!! Dobrze ze o pym piszesz !!!! To trzeba uswiadamiec wszystkim ktorzy mysla i mowia ze cel uswieca srodki, czyzby???????? Dla najwspanialszej nawet figury nie warto ryzykowac swego zdrowia i jak pokazuje tragiczny przypadek tej mlodej ofiary, nawet zycia. Ale wciaz tabuny mlodych dziewczyn klada na szale te najcenniejsze wartosci w nadziei ze im to sie jakos "upiecze". Wierzcie mi - to rosyjska ruletka . Jezeli dla was to nie ma znaczenia to pomyslcie o swoich najblizszych . Co oni musza czuc w takich chwilach ???? Serce matki nie przestanie krwawic juz do konca jej dni. Czy zasluzyla na to??? Zamiast koncentrowac sie nad tym czego moze i macie troche w nadmiarze, badzcie wdzieczne losowi za to co macie - mlode zdrowe cialo w pelni sprawne i z nadzieja i usmiechem spogladajcie w przyszlosc. Nie wodzcie losu na pokuszenie by podzielic los tych ktorym sie nie "upieklo"

Gość Dorinka
Tak dieta kopenhaska jest jedna z najrygorystyczniejszychdiet, dlatego nie warto się cieszyć,że tak szybko lecą kilogramy, ale pomyśleć o tym jak same niszczymy swój organizm. Wszystko jest dla ludzi, odchudzanie też, ale z rozsądkiem.

Gość to smutne
i tragicznie ale miejmy nadzieje ze nie kazda odchudzajaca sie,nie ma umiaru, ogolnie przyjeto ze post jest zdrowy i dodatnio wplywa na zdrowie ale jesli ktos nic nie je,bierze srodki na przeczyszczenie ,do tego jakies wspomagacze,srodki moczopedne-to sam jest sobie winien-sadze ze szwagierka wlasnie przesadzila,mimo dojrzalego wieku,jesli dziewczyny majace 20 kg nadwagi probuja to zmienic to nie nalezy ich straszyc ,bo jak wiadomo nadwaga rowniez moze prowadzic do smierci lacze sie Z TOba i rodzina w bolu,bardzo wspolczuje

Gość woda mineralna
jak się odwodniła? nic nie piła?

Gość tomika79
jak to musiala chowac? Wczoraj umarla a juz byl pogrzeb? Zmyslasz, od 2 tygodni takiej diety nie mozna umrzec. A wstrzas septyczny to wysiew bakterii do krwioobiegu i dieta nie ma z tym nic wspolnego o ile nie zjesz zakazonego pokarmu. Przykro mi, ze ktos tak zmysle o takich powaznych sprawach, bye

Gość no wlasnie
wczoraj umarła a już pochowana prowokacja jak nic pewnie Ci sie nie udalo i teraz sama wypisujesz- straszne- rzeczy

Gość to smutne
i dosc dziwne bo co ma sepsa do odchudzania? nastapilo ogolne zakazenie organizmu na skutek wtargniecia do niego jakies toksycznej bakterii,bardzo ci wspolczujemy smierci szwagierki ale dieta nie ma tu nic do rzeczy

Gość baluuuuuuu
- nie czepijcie sie szczegulow. Wstrzasnieta dziewczyna ma prawo zamiast musi , napisac musiala. Naprawde w tej calej historii widzicie tylko takie duperele. Zachowujecie sie jak biegli sadowi ktorzy swoja opinie opieraja na doglebnej wiedzy medycznwej. A czy wiecie w jakim stanie byla ta dziewczyna przed rozpoczeciem diety?? Jezeli zdecydowala sie na taka diete mogla sie poprostu zle czuc juz nieco wczesniej i pomyslec ze to skutek nadwagi. Czy malo z was tak mysli? Nie bez powodu tyle sie pisze i mowi jezeli masz zamiar stosowac drastyczna diete skonsultuj sie z lekarzem. Ale nie wy wiecie lepiej co jej zaszkodzilo. Ta dziewczyna wcale nie musiala "przesadzic" To klasyczny przypadek operacji ktora sie udala tylko pacjent nie wytrzymal. To co jednemu pomoze, innego moze zabic. powiadam - rosyjska ruletka. Ja w wypowiedzi agatity widze to co ona chciala powiedziec nie zabrania odchudzania napisala : "wiem ze nie dla kazdego diety itp. koncza sie az tak tragicznie, ale zastanowcie sie jakie to obciazenie dla organizmu i czy lekarze i dietetycy nie maja racji w tym co mowia". Zamiast liczyc czy umarla wczoraj czy nie za wczesnie ja pochowano zastanowcie sie przez chwile czy taki masochistyczne postepowanie ma sens.

Gość tak też myślałam
, że to prowokacja, gdy zobaczyłam uśmiechniętą buźkę na samym dole postu.

Gość tak też myślałam
Zaraz buuu napiszę, że to tylko pomyłka.

Gość tak też myślałam
sorki, baluuuu napisze miało być.

Gość boze ludzieeee
czepiacie sie naprawde, a ta buzka to stopka!! a nie koniec postu!!!

sorki za moja stopke..nie mam teraz glowy do tego, szczerze zapomnialam o niej......... chcialam dobrze.....chcialam tylko was przestrzec......bedzie chowana 25.04- ur. mojego brata:((((........ dziekuje za dobre slowo............. spieszcie sie kochac ludzi....tak szybko odchodza........ swiete slowa......................................................................................................................................................................

Gość ktosia samosia
a bo ona stosowala dwa tygodnie a kopenhaska sie stosuje 13 dni, dlatego tak sie stalo :(

Prawda, że o zmarłych źle się nie mówi ale trzeba być kretynką do potęgi stosując rygorystyczną dietę i zapominać, że trzeba pić. Dużo pić. Człowiek bez jedzenia wogóle sporo wytrzyma więc głupot nie opowiadajcie, że umarła przez dietę kopenhaską bo nawet w niej piszą, że PIĆ TRZEBA JAK NAJWIĘCEJ. I nie piszę tego dlatego, że sama niedawno przeszłam przez tą dietę. Napewno jest rygorystyczna i totalnie bez sensu ale napewno nie mogła umrzeć z głodu bo tam wcale tego jedzenia nie ma tak mało (nie potrafiłam zjeść żadnej porcji do końca, w sumie na 13 dni jest tylko 1 w którym człowiek chodzi głodny) stan kataboliczny, niedożywienie i niedobory pokarmowe - faktycznie mogą być przyczyną sepsy ale ludzie - w kopenhaskiej dziennie jest jakieś mięso, jajka, sery, jogurty - nie przesadzajmy o niedoborach pokarmowych..no chyba, że jadła 20 tys kcal dziennie i nagle postanowiła schudnąć. To faktycznie organizm mógł doznać szoku:D Przykre. Ale niestety każde zachowanie ludzkie niesie za sobą ryzyko jeżeli ciągnie za sobą nieodpowiedzialność ludzi:( Jak picie alkoholu, który w małych ilościach może być przyjemnością a w nadmiarze..sami wiecie..temat rzeka.To jak z MEDIA MARKT - NIE DLA IDIOTÓW :]

Gość siemens
e tam gadacie farmazony ja przechodzilem wiele razy , brałem witaminki krugera bez cukru i inne suplementy i czułem się wspaniale pamiętajcie o witaminkach piciu i bedzie git

Gość ktosia samosia
siemens ciekawe ile razy bedzie jeszcze przechodzil :P Media Markt jest dla idiotow :)

Gość Ballbinka
Oczywiście współczuję bardzo ale to raczej nie możliwe aby umrzeć przez tą dietę.

Gość siemens
pije duzo piwka bo mam ssanie dobre to się powtarza często bo mięsień piwny się szybko odradza :p

ktosia samosia miałam na myśli samą reklamę - jest uniwersalna i ponad czasowa:D W media markt też można zrobić dobre zakupy jak człowiek nie rzuca się na każdą okazję:) Konsument sam z siebie robi idiotę. Chwalebne jest to, że MM przestrzega, a, że nikt nie słucha to inna sprawa:D

w końcu ktoś podał przykład jak kończą się diety CUD !!! ale mysle ze wiekszość to czytających pomysli ze to zart i od jutra wystartuje z kopenhaską !!! no cóż jacy polacy taka Polska !!! Wstyd :P

Gość baluuuuuuu
Nie rozumiem waszych atakow !!! Czy ktos powiedzial ze umarla bo stosowala kopenhaska ??? Jest napisane stosowala diete kopenhaska i dwa dni po jej zakonczeniu umarla" nie zabila ja dieta tylko wycherpanie przy ktorym, stan septyczny i zakazenie ja zabily. Silny mlody nieoslabiony drakonska dieta organizm poradzilby sobie zapewne. A odwodnic mozna sie nie tylko niepijac ale takze przez duzy ubytek plynow z organizmu ( np. biegunka).Ale ludzie tego nie chca sluchac. Wola uczyc sie na wlasnej skorze zamiast na cudzych bledach. WYBOR NALEZY DO CIEBIE !!!

........jestescie dziwni...nie czytacie do konca tego co napisalam.........nie dieta ja zabila.......zabilo ja zakazenie ..sepsa..ktorego dostala w szpitalu........sam lekarz powiedzial ze serce nie wytrzymalo bo...bo bylo oslabione..przez ta wlasnie diete.....to chce wam opisac....glupi zbieg okolicznosci..prawda ale faktem jest o ze gdyby nie dieta....moze jej mlody, silny na tamten czas organizm by sobie poradzil........... do niedawna sama bylam jak wy, latwo wydawalam wyroki, opinie.......bylo mi latwo komentowac ....a teraz.......teraz juz nie chce mi sie mowic.......staram sie trzymac dzielnie...bo pogrzeb przed nami......moja bartowa nie byla kretynka, wiedziala co robi, wiedziala ze to taka dieta.......ale sama nie wiedziala ze dwa dni po jej zakonczeniu zachoruje..i nie wiedziala ze nie bedzie jej dane sie z nami pozegnac...nie wiedziala ze na samym poczatku jej zycia tak szybko je zakonczy....................ona nie wiedziala...........:(((( trzymaj sie myszko , gdziekolwiek jestes.....tylko daj znac memu bratu ze jest ci dobrze....bo on umarl wraz z Toba ale musi pozostac tutaj...............

Gość Ewa u adama
troche to dziwne , moja mama juz dwa razy ( w odstępie rocznym) stosowała ta diete i z tego co obserwowała to wcale nie jest taka rygorytyczna.Sa pewne normy jedzenia ale nie jest to głodówka . Jeżeli chodzi o odwodnienie - przecież mozna a nawet trzeba pić wode niegazowana i soki owocowe!!!!!

Gość baluuuuuuu
Ewa u adama !!! Rygorystyczna dieta nie ma wspolnego z glodowka to dwa odrebne tematyk dietetyki, malo glodowka moze leczyc pod warunkiem ze jest prowadzona umiejetnie i poprzedzona badaniami. Rygorystyczna dieta nie znaczy ze czlowiek ma sie glodzic, tylko przez specjalnie skomponowane zestawy posilkow "oszkuje" swoj organium i zmusza do np. wyzbywania sie wody, nadmiernego spalania energii, megaszybkiej przemiany materii. Wszystkie te procesy zaplanowala sama natura i wszelkie ingerencje nie sa obojetne dla naszego organizmu - moga nam pomoc albo nas zabic ....

Gość 90
spoleczenstwa podobno nie rozumie podstawowych wiadomosci ktore sa im przekazywane............wypowiedzi na tym forum potwierdzaja ten fakt....... trzymaj sie Agatita.......ona juz jest w duzo lepszym swiecie...a Twoj brat kiedys bedzie z nia tam szczesliwy.....

Gość jestem...
Agatita, czy to bylo moze w Szczecinie?