Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paulines

Dziwna miesiączka!!!! POmożecie??

Polecane posty

Mam prawie 16 lat, pierwsza miesiaczke dostalam 8 stycznia tego roku, byla dosc dluga, ale skąpa ( prawie tylko brazowe plamienie). Nastepna miesiaczka pojawila sie 2 kwietnia trwala ponad 10 dni i tez widac bylo ten ciemno brazowy sluz. POtem bylo przerwy okolo 7 dni i od nowa to samo! Krawawienie jest, no i troche tej brazowej wydzieliny,- zalezy od dnia. Nie wiem czy to normalne. Wiem wiem, ze miesiaczka na poczatku jest nieregularna , ale zeby az tak ?? Mam nadzieje ze cos mi doradzicie??:) Pozdrawiam

Gość kochana kochanka
ja pierwszy okres dostalam kilka lat temu i pamietam jak dzis ze bylo to plamienie i troszke krwi.. potem mialam 2 miesiace przerwy :O początki ZAWSZe są nieregularne nie martw sie;) a jak sie boisz to idz do ginekologa nie ma sie czego bac naprawde:)

Gość moja pierwsza
moja pierwasza mieisaczka.... pamietam mialam niecale 12 lat jak dostalam pierwszej miesiaczki... bylam zalamana.. wystraszylam sie myslalam ze mi sie cos stalo(mialam 12 lat podkresle ze nalezalam do osob- corusia mamusi) nie wiemdzialam co sie dzieje.. nie mam starszej siostry... zaczelam plakac jak mam mi powiedzial o sie stalo i wogole zaczelam walic glowa w futryne.. nie chcila zakladac podpacek bo bylo mi nie wygodnie ale po kilku dnia sie jakos uspokoilam .. pierwsza miesiaczka trwala okolo7 dni sama wydzielina brazowa troszke krwi... potem miala 2 miesiace odstepu i znow 7 dnia tak samo jak poprzednio a potem 7 miesiecy i znow okres troche bardziej normalny.... ale jeszcze nie to co trzeba pusniej juz zdarzaly sie co miesac czasem troche zadzien ... ale przerwa nie byla dluzsza nic poltorej miesiaca.... teram mam 20 lat... mam strasznie bolace miesiaczki.... dalej sa nieregularne nie wiem czym top jest spowodowane.. ale juz sie przyzwyczailam .. wiem ze moja mama tez tak miala.... wiec porozmawiaj ze swoja mam jak to bylo u niej.... oooo kurcze tylko teraz jak mi sie spuznia np4 din czy tydzien to jest w stresie bo odrazuna mysl przychodzi jedna .. ciaza... a ze mieszkam ze sowim chlopakiem to wiecie :P:P

Gość moja pierwsza
moja pierwasza mieisaczka.... pamietam mialam niecale 12 lat jak dostalam pierwszej miesiaczki... bylam zalamana.. wystraszylam sie myslalam ze mi sie cos stalo(mialam 12 lat podkresle ze nalezalam do osob- corusia mamusi) nie wiemdzialam co sie dzieje.. nie mam starszej siostry... zaczelam plakac jak mam mi powiedzial o sie stalo i wogole zaczelam walic glowa w futryne.. nie chcila zakladac podpacek bo bylo mi nie wygodnie ale po kilku dnia sie jakos uspokoilam .. pierwsza miesiaczka trwala okolo7 dni sama wydzielina brazowa troszke krwi... potem miala 2 miesiace odstepu i znow 7 dnia tak samo jak poprzednio a potem 7 miesiecy i znow okres troche bardziej normalny.... ale jeszcze nie to co trzeba pusniej juz zdarzaly sie co miesac czasem troche zadzien ... ale przerwa nie byla dluzsza nic poltorej miesiaca.... teram mam 20 lat... mam strasznie bolace miesiaczki.... dalej sa nieregularne nie wiem czym top jest spowodowane.. ale juz sie przyzwyczailam .. wiem ze moja mama tez tak miala.... wiec porozmawiaj ze swoja mam jak to bylo u niej.... oooo kurcze tylko teraz jak mi sie spuznia np4 din czy tydzien to jest w stresie bo odrazuna mysl przychodzi jedna .. ciaza... a ze mieszkam ze sowim chlopakiem to wiecie :P:P

Gość no looz ale
takie są początki;))))))))))))) normalne to jest

Vera spokojnie to są same początki Twojej kobiecości i dlatego ma prawo wszystko szwankować. Te brązowe plamienia to oznaka niedoboru progesteronu - to jest taki hormon. Jesteś w takim wieku, że wszystko się normuje, organizm sam musi dojść do ładu, jesli czujesz dyskomfort z tego powodu idz do lekarza i porozmawiaj z nim o tych dolegliwościach. Ale wątpie, żeby dał Ci coś na wyregulowanie okresu jeśli już to napewno nie hormony jesteś jeszcze za młoda. Nie obawiaj sięto nic poważnego, poprostu czekaj. Z czasem okres Ci się wyreguluje a jeśli nie to lekarze Ci w tym pomogą. Pozdrawiam:)

Gość anii
Tak jak moje poprzedniczki uważam, że Ci się cykl ureguluje. No ale jak będzie tak długo mocno nieregularny, to radzę Ci isć do lekarza, bo się psychicznie będziesz tym dobijać. Ja, to nie mogę narzekać, bo od pierwszej miesiączki mam b.regularny. Do tej pory raz tylko wystąpił wcześniej po 2 tygodniach, ale to było jakoś na początku moich okresów. Do tej pory zawsze dostaje co miesiąc i jest prawie bezbolesny. Mam koleżanki, które mają po 24 lata i mają rozwalone strasznie okresy, no ale w ich wieku to jest już nie normalne.

Gość Weronika16
Dzieki, ze odpowiedzialyscie. Rozmawialam z mama, ale ona mi nie doradzila tylko jeszcze bardziej podenerwowala bo powiedziala ze to troche dziwne! hehe No ale jakos sobie radze. W sumie to dosc pozno dostalam okres, bo srednio dziewczyny do 15 roku zycia juz miesiaczkuja, no ale ja tak po mamie mam. Martwi mnie nie ta brazowa wydzielina, tylko ze pojawilo sie to znowy po tygodni od 2 miesiaczki i dalej to mam. No coz..zobaczymy jak dalej bedzie:) Buziaki

Gość anii
Wiesz mi czasmi przed okresem zdarza się ze 2, 3 dni plamić takim brunatną cieczą, zanim dostanę właściwy okres. To lepiej dla Ciebie, że dostałaś późno pierwszy okres, ja dostałam jak miałam 12 lat i jak dla mnie, to było za wcześnie.

Gość anii
A i tak jak pisałam wyżej od początku miałam bardzo regularne i dość obfite 6 dniowe okresy, także w wieku 12 lat, to się o tym raczej nie marzy. Ja marzyłam wtedy, żeby mieć tak jak moje koleżanki np. 3 miesiące bez okresu. No, ale jest ok, także nie ma co narzekać.