Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Życiowa optymistka

Radykalne ograniczenie węglowodanów magicznym sposobem na odchudzanie?

Polecane posty

Tak czytam to forum, czytam i juz sama nie wiem. Ograniczenie kasz, makaronów, pieczywa itp. rzeczywiście powoduje utrate wagi? A może bardziej sprzyjające chudnięciu jest spożywanie pieczywa chrupkiego, razowego czy zjadnie płatków na śniadanie? Dzięki za wszystkie sugestie... ;)

Gość Apeironka
i...?

Gość o takkkkk
ja tez juz calkiem zglupialam . Im wiecej czytam tym mniej wiem ! Tyle opcjii...... - Zero weglowodanow - 1000 kal - nie masakruj organizmu 1000 kal - duzo tluszczu - malo tluszczu - duzo bialka - ostroznie z bialkiem - duzo warzyw i owocow - ostroznie z owocami - nie rezygnuj z jedzenia - Zryj Polowe istna pa-ra-no-jaaaaa !!!!! Chyba przestane was czytac!!!!!

ta dieta jest dobra dla tych co lubia jesc i nie lubia liczyc kalorii.jest super rowniez dla tych ktorzy nie maja czasu na wymyslne przepisy lub nie oni gotuja w domu.prosta regula eliminacji.mi przybylo z braku ruchu i po dodaniu chleba razowego tylko 2 kilo przez zime wiec nie ma strasznego jojo. wiadomo nie wszystko jest dobre dla wszystkich.jest na prawde latwa.poszukajcie na innych topikach pisalam o niej na wielu lacznie z masa przepisow dla urozmaicenia :D

Gość Apeironka
czyli co jeść... przykładowy jadłospis na jeden dzien, możesz napisać tak mniej więcej, zebym wiedziała o co chodzi?

To mój przykładowy jadłospis z redukcji: I śniadanie: (350kcal) - serek twarożek 150g + 1 łyżeczka zmielonych pestek dyni i 1 łyżekcza zmielonych ziaren słonecznika - 30 gram sałatki warzywnej - 4 orzechy włoskie II śniadanie: (300kcal) - makrela wędzona 100g - jabłko 120g Obiad: (700kcal) - jajecznica z 4 jaj - bułka grahamka - 20 orzechów fistaszków (2 godziny po obiedzie trening) Podwieczorek: (350kcal) - jogurt naturalny 100g + 1 łyżeczka zmielonych ziaren sezamu + 1 łyżeczka zmielonych ziaren siemia lnianego - twaróg półtłusty 50g - sałatka warzywna 25g - łyżka oliwy z oliwek - 3 orzechy włoskie Kolacja: (300kcal) - gotowane piersi z kurczaka 100g - 16 oliwek - 20 orzechów fistaszków P.S. nigdy nie wrócę do niskotłuszczowej :)

sniadanko:jajko na twardo, pomidor, kilka plasterkow wedliny, drugie sniadanie jogurt bez cukru, obiad udko z kurczaka z surowka deser galaretka bez cukru kolacja serek wiejski ze szczypiorkiem. drugi dzien:sniedanie jajecznica z czym tam lubisz, obiad kotlet z surówka kolacja kielbaska, pomidor.w razie glodu jakies warzywka w miedzyczasie lub wedlinka.

witam Lida powoduje brak apetytu ,efekt odchudzania 100% zapraszam do mnie na aukcje ALLEGRO jest dostepna Lida (99823677) LUB PISZCIE na e-mail isa29

Gość Apeironka
A gdzie są pułapki? Bo np. jogurt owocowy, choć wydaje się być produktem białkowym, ma mnóstwo węglowodanów... :( Jak nauczyc się wybierać, to z niską zawartością węgli a wysoką białek?

Apeironka - czytac trzeba :-) na pewno wyrzuc do kosza wszystkie produkty \"light\" \"fitness\" i inne wynalazki niby odchudzajace te produkty maja wiecej weglowodanow niz adekwatny normalny produkt tej samej firmy, wiec tak de facto tucza!! obnizenie ich kalorycznosci jest spowodowane obnizeniem zawartosci tluszczow, co rowniez nie jest korzystne, bo tluszcz (oczywiscie ten zdrowy) trzeba jesc i on nawet pomaga chudnac!! np olej lniany - wspomaga metabolizm i reguluje przemiane materii polecam tez oliwe z oliwek jesli chodzi o weglowodany to ich wyeliminowc sie nie da do konca z diety, ale mozna ograniczyc pozdrawiam

Gość wela
Isa przestań reklamować jakieś dragi, jesteś prawie na każdym temacie a przecież redukcja apetytu nie przyniesie kożyści tym którzy jedzą kompulsywnie lub zajadają smutki. Nie wszyscy jedzą jedynie dlatego że mają nadmierny apetyt.

Gość Apeironka
No czytam, czytam... właśnie wyczytałam, że ten nieszczęsny jogurt pełen jest węglowodanów :P

dorzuce jeszcze cos bez ograniczen mozesz wsuwac weglowodany na sniadanie bo sniadanie trzeba zjesc energetyczne zeby miec sile ruszyc do dzialania po nim :-) zreszta sniadanko jest spalane w zasadzie w calosci (no chyba ze tak sie objadlas ze inni ludzie musza cie toczyc od stolu) jogurt z platkami, banany, chleb ze zbozami i jeszcze jest wazne zeby jesc 5-6 malych posilkow co stala liczbe godzin - takie jedzenie podkreca metabolizm (ktory natomast jest marny, gdy jesz rzadko lub malo!! wiec nie warto sie glodzic na dluzsza mete, bo organizm przestawia sie wtedy na magazynowanie i jesli zacznie sie jesc normalnie, to jojo murowane); metabolizm podkrecaja rowniez produkty z duza iloscia bialka wsuwaj twarozki, rybki, chude miesko, warzywa owoce w malych ilosciach i najlepiej na sniadanie - bo zawieraja duzo cukrow czyli weglowodany zycze powodzenia btw ja schudlam 8 kg w 3 miesiace :-)

Gość hej pomylka
nie tak,liczyc kalorie i to koniecznie!!!! weglowodany do 16gram dziennie !!!! konsultowalam sprawe z lekarzem i kalorie trzeba liczyc!!!! czyli w diecie ograniczamy wegle na korzysc bialek i tluszczow-jesli chodzi o kalorie-warto je przyciac do 1200-jesli chcecie szybko schudnac,jesli nie to 1400,wegli mniej niz 20 gr na dobe-efekty diety murowane,tylko nie sluchajcie takich bzdur ze nie trzeba liczyc kcal!!!! to bzdura!!!!!

Gość hej pomylka
zadnych owocow przez 1 sze 2 tygodnie diety!!!!! warzywa -szkl dziennie-salata,brokuly,kalafior,rzodkiewka,kapusta,ogorki,pomidory,kwaszona,pekinska,pieczarki!!!! zadnej marchwi ani burakow!!!! jesli komus polecacie diete niskoweglowodanowa to prosZe sie najpierw z nia zapoznac a nie wprowadzac w blad !!! jesli na sniad jajecznica to z 3 bialek i 1 zoltka!!!,albo chudy ser bialy,kefir itep

Gość hej pomylka
Somełan nie polecaj w tej diecie pieczywa bo tam go nie ma po prostu,rano jajka,obiad mieso albo ryba i warzywka ,kolacja chudy ser ,do tego kefir-tak wyglada dieta niskoweglowodanowa-nie ma w niej miejsca na zaden pieczywo!!! i na owoce!!!-te drugie nie jada sie przez 2 tygodnie poczatkowe! warzywka polewac lyzka oliwy z oliwek,albo oleju rzepakowego:)

hej pomyłka ... diet niskowęglowodanowych jest cała masa, jak sama nazwa mówi - mało węglowodanów. Mogą one pokrywać 5% zapotrzebowania, 10%, 25%. Ja jestem na diecie (sposób odżywiania) niskowęglowodanowej, w której zapotrzebowanie pokrywam w ok. 25% węglowodanami. A jeśli mam jajecznicę na obiad to spokojnie mogę sobie wsunąć do tego bułkę grahamkę, która ma 25g węglowodanów, bo mój limit dzienny to 125 g węgli. Oczywiście pieczywa nie powinno się za dużo wcinać, lepiej węglowodany dostarczać z warzyw i owoców, które to obniżą zakwaszenie organizmu - jeśli wcinamy dużo białka. A wcinanie do 16g węgli na dzień to już naprawdę skrajność, ale mam nadzieję, że to tylko w okresie redukcji.

do: hej pomylka nie krzycz na nas mniej wykrzyknikow ty nie musisz sie zgadac z nami, a my nie musimy sie zgadzac z toba uszanuj to i wyraź swoja dezaprobate w inny sposob ja nie zasiegalam rady lekarza w prawie swojej diety - sama sobie produkty dobieram - wiem, co ile ma czego, nie tylko bialka/weglowodanow/tluszczy, ale i witamin i skladnikow mineralnych a zyje i mam sie dobrze :-) nawet sie z poczatkow anemii wyleczylam dzieki doborowi odpowiednich pokarmow w mojej diecie tak mi sie teraz przypomnialo: jesli zazywacie jakies lekarstwa, to nie spozywajcie przed/po zazyciu ich pokarmow bogatych w blonnik, zwlaszcza zbozowych, czyli platki, orteby, pieczywo pelnoziarniste ten blonnik obniza wchlanianie leku nawet o 70% (nie daje glowy dokladnie ile, ale napewno o ponad 50%)