Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinka _malinka

dlaczego moje kolczyki maja dziwny zapach?

Polecane posty

Gość malinka _malinka

mysle sobie ,ze pewnie jest to reakcja zlota ze skora, nie wiem. Przy samym styknieciu sie ucha z kolczykiem jest to zloto zaczernione lekko.Sa to kolczyki niewiszace, ale zaczepiane z tylu na bolec.Tak jak np same perelki.

Gość masz brudne uszy
:classic_cool:

Gość moje kolczyki
smierdzialy kiedys strasznie jak z gnojowki i nie wiem dlaczego.wyrzucilem je po mrod byl masakryczny a o higiene dbam;)

Gość malinka _malinka
pierdoly klepiesz, myje sie codziennie,dokladnie, wiec nie wiem skad taka rekacja

Gość ja mam wkrecane kolczyki
i zawsze capie pod srubka ,lubie sobie to wachac,serio..:O

Gość w dziurce w uchu
zbiera się brud po prostu

Pod śrubką zbiera się kurz, tłuszcz ze skóry, złuszczony nabłonek itd, śrubka przyciska to trochę do skóry, więc nie ma dostępu powietrza i bywa, że waniajet. Jedyna rada to często zdejmować śrubki i kolczyki, myć i odkażać. Dziwne trochę jest to zaczernienie złota. Sama noszę srebro, więc się nie znam, ale coś mi tu nie pasuje, złoto chyba na ogół nie czernieje? Przynajmniej żadnej z moich koleżanek nic nie czerniało. Może nie powinnaś nosić złota, tylko np. tytan albo stal chirurgiczną?

Gość malinka _malinka
mozliwe, bo wiem,ze jestem uczulona na srebro i jakies podroby.Kolczyki dostalam w prezencie ,wiec nie sadze,by byly podrabiane. mam pierscionek ze zlota i z nim sie nic nie dzieje.

Masz inne złote kolczyki? jeśli tak, to zmień na jakiś czas. Jeśli nic się z nimi nie będzie działo, znaczy że te twoje są do niczego - złoto niskiej próby