Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wronnaa

chce mieć ładne stopy

Polecane posty

Gość wronnaa

Czy zna ktoś może jakieś sprawdzone sposoby na ładne stopy. Ja zabrałam sie ostro za moje juz od listopada-pilingi, maseczki, kremy, ale jakos nie widzę poprawy. Mają bardzo suchą i popękaną skórę. Może ktoś też ma taki problem i sobie z nim radzi, proszę o porady.

Na przesuszone i popękane stopy polecam maść witaminową, 2 zeta w aptece. Smaruj nia stopy każdego wieczoru przed pójściem spać, a szybko zauważysz różnicę. I zainwestuj w dobrą tarke do pięt - nie pumkes. Jeśli zdecydujesz się wypróbować moje rady, daj znać, czy Ci pomogło.

Gość u mnie za to
żółte i twarde w miejscu łączenia sie podeszwy z piętą:(

Gość u mnie za to
najbbardziej mi pomaga smarowanie.....olejkiem rycynowym(czlowiek zdesperowany wszystkiego sie chywta:O )

Gość saffi
tak to jest jak nie dba się o stopy przez "cały" rok....

Gość bibbie
a znacie jakies sposoby na poobcierane piety?? mam takie stopy ze KAZDE nowe buty mi rany porobią, chociaz je zawsze rozciągam, zmiękczam, chodze po domu itp. Zbliza się lato, a ja mam na pietach wielkie czerwone placki po tych rankach, juz oczywiscie zagojone ale zostały taki czerwone...nie musze chyba mowic jak to "estetycznie" w sandałach wygląda...macie jakis pomysł???

Gość wronnaa
Wypróbuje tą maść witaminową. Dziekuję:) I to nei ejst tak, że o stpy dbam sporadycznie, a nie przez cały rok. Właśnie piszę, że dbam ale to co robię nic nie daję. Może ktoś zna jakieś babcine sposoby, jakies źiółka może moga pomóc?

Gość zbadaj się czy nie masz
grzybicy stóp. jedna z odmian tej choroby objawia się bardzo suchą i pękającą skórą.

Gość wronnaa
Grzybicy nie mam. Byłam z tymi stopami u dermatologa. I kazał mi je smarować kremami. Ponoć to dziedziczne. Faktycznie moja mama ma starszne stopy, chociaż też o nie dba.

Gość a witaminy A próbowałaś
? albo zwykłej wazelizy kosmetycznej?

Gość a witaminy A próbowałaś
tzn. maści z wit. A

Gość Taczka
proponuje sprobowac urynoterapie, do miski wlewacie wydalony mocz, nastepnie wode tak by siegalo kostek, moczyc tak nogi przynajmniej 15 min im dluzej tym lepiej, ja np jak sobie ogladam serial to taka kapiel nogom sprawiam, tanio i skutecznie:) dodam ze od dawna borykalam sie z tym problemem i jest to u mnie dzieidzczne, moja mama tez ma straszne piety, ale juz po kilku stosowaniach widze poprawe, skora staje sie mieksza, i wszystko zaczyna ladnie wygladac

Gość morska piana
jak miałabym nasikac do miski to siegało by mi do łydek:}

Gość Iwunia
naprawde dziewczyny najlepsza jest maść tranowa... :-) super dziala po tygodniu juz sa super stópki:P polecam:-)

Gość iskaa
a ja mialam problem z pekajacymi pietami pomimo stosowanych kremow no i skonczyl mi sie kolejny wiec poszlam do drogerii po jakis inny i natknelam sie na cala polke kosmetykow z scholla i kupialm krem na pekajace peity zaraz dam link stosowalam go ok 5 dni i super chyba pierwszy raz od niewiem jakiego czasu mam takie pietki ladne teraz dokupilam jeszcze nawilzajacy i jest super !! http://www.scholl.com.pl/fc_produkty.php?produkt=108

Gość ufająca w mądrość natury
skoro mocz ma takie "cudowne" właściwości to ciekawe dlaczego ludzie chorują na nerki, zapalenia pęcherza i cewki moczowej, choroby weneryczne itd.... czemu wiek umieralności człowieka ciągle wzrasta skoro "cudowny" lek każdy mial zawsze przy sobie. "Mocz From Wikipedia Mocz - uryna, płyn wytwarzany w nerkach i wydalany z organizmu, zawierający produkty przemiany materii bezużyteczne lub szkodliwe dla ustroju. Dobowa ilość moczu wydalanego przez zdrowego człowieka waha się od 600 do 2500 ml. Zależy ona od wielu czynników, m.in. ilości spożytych płynów i temperatury otoczenia. W skład moczu wchodzi: 96% wody, 2,5% azotowych produktów przemiany materii (głównie mocznik), 1,5% soli mineralnych oraz minimalne ilości innych substancji, np. barwników żółciowych (nadają moczowi kolor i zapach).W moczu zdrowego człowieka nie powinny znajdować się cukry, białka i czerwone krwiniki. Jeżeli któraś z tych substancji znajduje się w moczu oznacza to, że jeteśmy chorzy." widocznie uważasz, że zamiast iść do lekarza to lepiej pić własne szczyny. szkoda, że na choroby psychiczne nie pomagają...

Moczenie nog w moczu :) nie jest calkiem bezsensowne, mocznik (jeden ze skladnikow sikow :) ) ma wlasciwosci zluszczajace i jest dodawany do niektorych kremow do stop, czasem nawet w wiekszych stezeniach niz to zawarte w naszych siuskach :) Aczkolwiek smarowania sie g... nie polecam :D

Gość mocznik syntetyczny
jest dodawany do kosmetyków. nie siki.

Gość mocznik syntetyczny
analogicznie. metan jest składnikiem pierdów, ale nie trzeba z tej przyczyny dokonywać apoteozy bąka.

Gość A jaki masz rozmiar buta

ale to nadal ten sam mocznik :/ Nie gloryfikuje tutaj moczu, po prostu zauwazylam, ze tak zupelnie bez sensu to to nie jest (ale sama nie stosuje).

Gość Kapslok
Zabiegi nic nie pomogą, albo rodzisz się z ładnymi stopami, albo nie.

Gość wes11
Na rynku jest bardzo fajny lawendowy lub lniany krem do stóp eva natura. Oba na maksa nawilżają i odświeżają stópki. Sprawiają że wyglądają młodziej, a my lepiej się czujemy.

ja mam problem ze swoimi stopami odkad pamietam... Na pietach jest strasznie sucha skóra, az prawie popekana, do tego zawsze robią mi się obtarcia po nowych butach + odciski na podeszwie stop, np. od poparzeń słonecznych, gdy chodze w czarnych klapkach... masakra... i na to co poradzic?? Stosuje na razie zwykłą maśc z wit. A, tak jakby nawet cos pomaga... ale moze ktos wie, dlaczego tak?? Mój chłopak mówi, że to może byc od tego, że mi sie stopy bardzo poca...

Gość chorwatka
Ja polecam Wam do stóp serię kosmetyków Dr Stopa, jest szeroki wybór różnych preparatów. Ja osobiście najbardziej lubię krem nawilżający i sól cynamonową. Te dwa produkty pozwalają utrzymać moje stopy w lepszej formie :)

wymocz, zetrzyj tarką i pumeksem wetrzyj krem do stóp. ja tam robie i mam ładne:)

Gość StaraSzafa
a mój sposób jest taki: jeśli jest bardzo źle, można zastosować peeling, choć niekoniecznie. ja robię tak: jakieś 3 łyżeczki cukru mieszam z mydłem w płynie (najlepiej Dove, bo jest gęste i nieźle nawilża skórę) tak, aby zrobiła się gęsta masa, ale żeby cukier był dobrze wyczuwalny! biorę na rękę i mocno wcieram w SUCHE stopy, przez jakieś 5 minut, potem dosłownie na sekundę zanurzam stopy w wodzie i znów wcieram. potem spłukuję już cały cukier i mydło. później, albo i na początku, jeśli pomijacie peeling: miska z bardzo ciepłą wodą i sporo mydła w kostce, aż woda robi się od niego niemal zupełnie biała - do tego wkładam stópki na dość długi czas, co parę minut sprawdzam, czy skóra jest już choć trochę miększa. wtedy stosuję pumeks[ale nie wyjmuję stóp z wody zupełnie - tak jakbym stała na palcach, tylko pięty na powierzchni, a co jakiś czas znów do wody, żeby nie szorować suchej skóry]. jeśli któraś z Was obcina skórki przy paznokciach, to wtedy również można to zrobić, mniej boli i jest bardzo małe ryzyko na oderwanie skórek do krwi, bo skóra robi się naprawdę miękka. całość najlepiej robić wieczorem, przed pójściem spać, bo warto posmarować stopy grubą warstwą kremu nivea i założyć cienkie skarpetki na noc. wstajecie rano, zdejmujecie skarpetki i voila! stópki jak u nowo narodzonej ;)) robię to 1-2 razy w tygodniu, peeling 2 razy na miesiąc i stopy są cudowne, a zaznaczam, że przedtem moje pięty były tak straszne, że przy każdym kroku aż mnie bolały, tak grubą i twardą skórę miałam. POLECAM ;))

Gość m_iiigotkaaa_
na stopy to przede wszystkim dobre jest odpowiednie nawilzenie i odzywienie! ja polecam nie tylko peeling, ale i maski odzywcze na stopy - raz na tydzie. a jesli mozecie pozwolic sobie na odrobine luksusu, ktory wcale nie jest drogi, polecam zabieg parafinowy na stopy w gabinecie kosmetycxnym! ja sama skorzystalam w swoim miescie - Klinice Urody Mona Lisa i teraz widze, ze efekty sa o niebo lepsze!

Gość Wirex
Z ładnymi stopami trzeba się urodzić. Jak są brzydkie, to żaden peeling nie pomoże ani lakier. Ogarnijcie się, zadbane stopy to zadbane stopy, ładne stopy to ładne stopy. Nie mieszać jednego z drugim.

Gość gość
Krem regenerujący do stóp Sorayi bardzo dobrze nawilża, wygładza, zmiękcza naskórek i bardzo pomaga jeśli macie problem z suchymi, pękającymi piętami. Na tę dolegliwość jest świetny