Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KrUSzYnKa27

Pomocy!!!!! Stopy mojego męża strasznie śmierdzą!!!!

Polecane posty

Gość KrUSzYnKa27

Czy możecie mi jakoś pomóc. Żadne zasypki i dezodoranty nie pomagają. Nogi myje cztery razy dziennie i nic dalej czad taki że nie mozna wytrzymać. Może ktoś zna jakiś sposób lub miał podobny problem. Dzięki za wszystkie szczere rady.

Gość to moze wyslij go do
dermatologa...moze miec jaks grzybice czy cos takiego.

Gość zostaw go
ohhh fuuuujj

moze zle buty ktore nie \"oddychaja\" i stopa sie bardzo poci i wydziala takie a nie inne zapachy :P

Gość KrUSzYnKa27
Nie zamierzam go zostawiać z powodu śmierdzących stóp , a u dermatologa byliśmy i grzybicy nie ma. Wiem że niektórych może to szokować ale dla nas jest to problem. Sama po nim widzę ze unika wychodzenia z domu i ze sie tego wstydzi. Zresztą nie on pierwszy i ostatni ma taki problem. Ale dzięki za rady

Gość jezeli ma takie tendencje
to wazne aby skarpety, buty byly z naturalnych materialow...i ten dermatolog to dobra sprawa.

Gość jezeli ma takie tendencje
a gdyby stopy spryskiwal antyperspirantem? moze glupio to brzmi...ale sprobowac nie zaskodzi i wierze, ze to problem...

Gość aleksandera
A pije dużo kawy? Podobno to czasami jest powodem śmierdzących stóp.

Gość gold-misteria
dokladnie nie pamietam ale lazi mi po glowie szalwia trzeba w wywarze z tych ziol moczyc stpooy, na jakim topiku to widzialm, na pootliwosc ogolnie.

Gość annnnnnnnnnnia B
albo można moczyć nogi chyab w batoksie

Gość buty buty buty...
Może to wina butów. Miałaam takie jedne, po których zdjęciu, sama nie mogłam znieść tego smrodku, wstyd mi było jak cholera, zwłaszcza, kiedy gdzieś szła, lub przymierzałam inne w sklepie. Ale kupiłam sobie do nich specjalne wkładki, pochłaniające "zapach" i od tej pory problem z głowy.

Gość moge się przyłączyć
tez mam taki problem ale tylko w tedy jak ubieram jakies rajstopki albo ponczochy buty nosze ze skóry,ale jak je zdjmę to jest do uciekania,ajak nosze skarpetki to jest oki,ale jak noisić skarpetki do butó na obcasie lub spódnicy :(

Gość wkladki Scholla
w kazdej aptece - jak nie maja to zamowia

Gość a ja bym poszla
do innego dermatologa. cos mi ten wydaje sie niedouczony.

My tez mamy ten problem, i to dosyc ekstremalnie... szczerze mowiac to nic nie pomaga:/ Zostaja tylko dobre wkladki pochlaniajace zapach, czesta pielegnacja, kremy itp...

Gość a talk nie pomaga
???

Gość podobno bardzo
dobry jest "pedipur"

Gość kilka radddddd
jesli badaniem mykologicznym wykluczono grzybicę: 1 skarpetki tylko! 100% bawełny 2 buty tylko ze skóry, ale zwrócić uwagę na przewiewność buta, bo te z litej skóry też mogą zatrzymywać pot 3 wnetrze buta również musi być wykonane ze skóry 4 but nie może być ciasny; wskazane żeby był za luźny odrobinę 5 preparat Scholl 6 http://mediweb.pl/sklep/product_info.php/products_id/4564 http://www.edrogeria.pl/x_C_I__P_16616352-16610001.html 7 nie nosić starych prześmierdniętych butów; wypróbować na nowej parze powyższe metody jeśli natomiast nie było wykonane badanie mykologiczne: 1 zmienić dermatologa 2 badanie koniecznie wykonać 3 jeśli z olejecie badanie to kupić lamisilatt (ok 30zł) i zużyć wg instrukcji na ulotce