Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka24

Evra- po przeczytaniu postów

Polecane posty

Gość anka24

Ech, musze wypowiedzieć się na forum na temat Evry. Dzień czy dwa przed zaczęciem stosowania, wlazłam na to forum i poczytałam sobie wasze zdanie o tych plasterkach. Czytałam, czytałam...a jak skończyłam czytać [mnóstwo tych postów tu jest] powiedziałam sobie: Nie, w życiu, nie będę tego stosować, jak to takie gówno jest! Tyle, ze kupilam Evre na kuracje trzymiesieczna i zal bylo mi kasy. Pomyslalam, ze sprobuje. Pomimo tych zdan, ze odpadaja, ze sie przesuwaja, ze daja koszmarne uboczne... I sprobowalam. Heh. Nie wiem na co i w jaki sposob sobie przyklejalyscie te plasterki, ale moj pierwszy trzymal sie zajebiscie przez caly tydzien. Wrecz nie moglam go dzis rano oderwac, jak chciałam przykleić drugi. Przykleiłam na plecy/ramiona, na ten odcinek, tuż obok ramiączka od stanika. Miejsce dobre, bo się 'nie rusza'. Może to kwestia tłustej skóry? Ja mam skórę normalną i plasterek trzymał się super. Fakt, zrobiła się czarna obwódka od kleju, no ale nie bądźmy drobiazgowe. W tej chwili i tak nie jest na tyle ciepło, by się 'rozgalać' do tego stopnia, a jak będzie ciepło, pomyślę o innym miejscu. Tak, miejsce przyklejenia plasterka swędziło chyba przez pierwsze 2 dni, ale wciąż, nie jest to dla mnie powód, by Evry nie stosować. Przy moim 'zakręceniu ogólnym' antykoncepcja cotygodniowa jest dobrą opcją. Pozdrawiam

Gość anka24
Następny odcinek mych doświadczeń z Evrą. Zdjęłam dziś trzeci plaster pierwszego cyklu. Od początku cyklu mam plamienie. Dzień w dzień, no ale producent zapewnia, że może być nawet przez 3 miechy, więc się nie spinam. Plastry trzymają się zajebiście mocno, mam wręcz wrażenie, że odrywam je ze skórą. Nowe rzeczy: od tygodnia bolą mnie piersi, ale o tym też uprzedzał producent. I, hit dnia, zaczęły rosnąć. Mam naturalnie rozmiar piersi tzw. 'sportowy' - 70 A. Dziś zauważyłam, że urosły w obwodzie o 5 cm. Zajebioza. Będę informować na bieżąco co się dzieje w kolejnym cyklu i, co najważniejsze, czy dostałam okresu, hehehehe. Pozdrawiam

Gość anka24
Dostałam dziś okres. Czyli jednak plastry działają. Hip hip, hura:). Okres 5 dni wcześniej niż zwykle, ale ten pierwszy cykl jest z urzędu porąbany. Znaczy- u mnie akurat, bo od pierwszego dnia cyklu dzień w dzień miałam plamienie. Zobaczymy, co będzie dalej. Będę informować.

Gość anka24
No dobra, jestem w trakcie pierwszego plastra drugiego cyklu. Plamienie ustało zupełnie. Miałam je tylko przez pierwszy cykl dzień w dzień. Chyba zaczynam lubić te plastry:)

Gość pyszczka
aniu mam nadzieje że teraz bedzie juz wszystko dobrze u ciebie i czekam na kolejne przeżycia zwiazane z evra.

Gość anka24
Hym, drugi cykl z Evrą prawie cały za mną. Rzecz w tym, że od połowy cyklu pojawiło się plamienie:/ No nic, ma prawo wariować wszystko nawet przez trzy miechy. Będę obserwować jak dalej.

Gość kurna tu
ciekawa jestem jakie ja będe miała wrażenia po braniu tych plastrów bo po yasmin mam plamienia i lekarz powiedział że to może wystąpić ale nie nagminnie jak w twoim przypadku. Ja po 2 tygodniach brania yasmin cały czas mam krwawienia i muszę dokończyc niestety ten listek i przejść na evre. Stwierdzenie lekarza że te yasmin mają za mało hormonów w stosunku do mojego organizmu może tak jest z evrą w twoim przypadku?

Aniu24 dlaczego juz nie piszesz? jestem ciekawa jak sie czujesz, daj znać, ja zaczynam Evre za 2 tyg. pozdrawiam

Gość puff
ja tez czekam:) zastanawiam sie nad metoda antykoncepcji,a zapewnienia producenta nie zawsze sa szczere i zgodne z prawda.wiec lepiej poczytac rzetelnych doswiadczen:)

Gość rexa
A mi sie wydaje, ze jest tyle roznych sytuacji bo jest tyle roznych kobiet, ktorych organizmy moga sie odmiennie zachowywac i reagowac na plastry. Producent raczej musi miecprzebadany lek i atestowany wiec tu nie robilby jakis przeklaman bo to sie mu na pewno nie oplaca :)

Gość dominaaaaaa
jesli jakis producent wypuscilby produkt, ktory jest szkodliwy, bylby to ostatni produkt jaki wypuscil :) co jak co, ale leki sa dosc gruntownie badane zanim zostana dopuszczone do obrotu.

Gość komaaa
ja bym wolała nie polegać na "cudzej" antykoncepcji, może w stałym związku na pewno, gdzie jest bardzo duże zaufanie. ale w innych sytuacjach wole mieć pewność, że to ja kontroluje sytuację - plastry nie są jakoś szczególnie problematyczne w stosowaniu więc na razie jestem zadowolona :)

Gość ewelina-22
ja od 8 miesiecy mam plastry, na poczatku dla pewnosci zdarzalo sie, ze chlopak zakladal jeszcze dodatkowo prezerwarywe :-) ale po jakims miesiacu nabralam zaufania i teraz jestem zadowolona, skutkow ubocznych jak na razie nie zauwazylam.

Gość taka ja
ja bylam super zabezpieczona evra przez dwa lata. bylo super zadnych skutkow ubocznych nawet na poczatku i co skonczylo sie przytyciem ponad 10 kilo w dwa miesiace(po dwoch latach stosowania)

Gość miszsza
To co, plastry kazaly Ci jesc?:) nawet jesli te hormony powoduja, ze chce sie jesc wiecej (ja tego jakos dziwnie nie czuje) to przeciez mozna to jakos opanowac,prawda? ??

Gość a ile takie
plastry kosztuja , za bardzo nie interesowalam sie tym , ale coraz wiecej sie o tym pisze , wiec moze i ja zaczne stosowac te plastry , troche przerazila mnie wypowiedz troszke wczesniej , ze po 2 latach przytyla 10 kg w 2 miesiace , a wy jak dziewczyny tyjecie ??? albo macie jakies inne skutki uboczne , i jaka jest ich cena???

okolo 60 zl. ja tez przytylam ale zaraz po odstawieniu zrzucilam moja ginekolog mowia ze zdarzaja sie dziewczyny ktore po nich tyje. a co do wypowiedzi troche powyzej nie mi plastry nie kazaly jest. ja jesc nie moge bo jestem caly czas na diecie; pozdrawiam

Gość a ile takie
a na ile takie plastry starczaja??? bo powiem szczerze ze 60 zl to troszke duzo , jakby kupowac je co miesiac ..

Gość wisnia_
niby wiecej niz tabletki, ale to nie jest az tak wielka roznica, a lepsza jakosc :) i latwiejsze stosowanie. na antykoncepcji to akurat nie chce oszczedzac

Gość alek
co za roznica 60 czy 40, ludzie wydaja po 300 miesiecznie na papierosy i nie rzucaja... 20 zlotych miesiecznie na mnie wrazenia nie robi, jesli od tego nie bede w ciazy ;)

Gość Iuana
A mi się wydaje, że jak już ktoś "bawi" się w seks to musi mieć swiadomość kosztów z tym związanych, odpowiedzialności i takie tam :) chodzi o to, że dla wielu dziewczyn problemem jest wydanie kilku złotych więcej na plastry, które są zdecydowanie skuteczną i polecaną antykoncepcją, a nie mają takiego problemu przy kupowaniu papierosów albo gazetek w stylu "pudelka"

Gość ada24
60 zl miesiacznie to ma byc duzo, za zabezpiecznie przeciw ciazy? bez przesady... wiecej zostawiam u kosmetyczki :)

Gość nb
plastry i tak wychodza tanio. w zaleznosci ile korzystacie. ja na przyklad potrzebuje zabezpieczenia 3-4 razy w tygodniu :) jesli mialabym kupowac prezerwatywy to wyszloby drozej. poza tym i tak stosuje najlepszy z mozliwych patentow, czyli wreczam recepte mojemu chlopakowi i niech on juz sie martwi :P

Gość Oia
JUż dajcie spokój z tymikosztami, to jest troche wiecej niz inna antykoncepcja, ale za jakosc sie placi :) my z chlopakiem dzielimy sie kosztami i nie ma wielkiego dramatu :)

Gość atena33
kochane dziewczyny.mam naklejony drugi plaster pierwszego cyklu,i skutki uboczne sa takie ze wciaz plamie,bola mnie piersi(ale zrobily sie jedrniejsze wiec jestem zadowolona),ale cos co mnie dobija to fakt ze jestem bardzo nerwowa,tak jakbym miala wciaz napiecie przedmiesiaczkowe.Ale zastanawiam sie czy przy tym plamieniu moge wspolzyc?bo jak to plamienie ma trwac do trzeciego miesiaca stosowania plastrow,to jeszcze troche i stane sie wtorna dziewica:)