Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dzamajka

sa osoby ktore zazywaja tabletki anty i jednoczesnie pala marihuane??? wazne!!!

Polecane posty

mialam juz jeden taki post ale niestety nikt sie na nim nie udzielal... od 3 lat pale marysie i chce zaczac brac tabletki antykoncepcyjne przy czym dodaje ze pale papierosy nalogowo :/ jakie jest ryzyko zajscia w ciaze przy pelnym stosunku ? bo o chorobach jakie moga wystopic zdaje sobie sprawe czekam na odpowiedzi za kazda serdecznie dziekuje

osoiby palące papierosy nie powinny brać tabsów...niewiem jak jest z marychą...najlepiej poczytaj sobie ulotkę lub w necie poszukaj na ten temat info...a jak nic nie znajdziesz to nie pozostaje ci nic innego jak zapytać gina

Gość nie znam sie ale wydaje mi sie
ze to jak z papierosami, ryzyko zakrzepicy, ale nie zminejsza skutecznosci pigulek

wlasnie wiem ze apropo papierosow to nie powinno sie palic zwlaszcza po 35 roku zycia bo to pisze wlasnie na ulotce a ginekologa niestety raczej nie zapytam juz kiedys pytalam o papierosy to z oburzeniem zapytal czy ja pale... a ja niestety sklamalam ale w sumie jednak wypada sie odwazyc i pogadac o tym:) zalezy mi bardzo na informacjach jak jest z marihuana szukalam w necie ale nic nie znalazlam

Gość Zyta G
Hej :) Ja biorę tabletki i popalam :D Marihuana nie ma wpływu na skuteczność antykoncepcyjna tabletek ! Może jedynie powodować większe ryzyko zakrzepicy. Ja akurat nie palę fajek, więć myslę że to ryzyko jest u mnie o wiele mniejsze - przeciez fajki pali sie w większej ilości ( np 20 dziennie) a zioło bardziej sporadycznie :P Więc nie ma się czego bać. Musisz tylko robić regularne badania na krzepliwośc krwi Pozdro :P

dzieki :) znaczy u mnie to nie jest takie sporadyczne teraz jestem w ciagu juz od 2 tygodni ale jak zaczne brac to juz rzadko zamierzam palic marysie a fajki to u mnie na szczescie nie jest 20 dziennie tylko tak 4-6

ja też pale zioło i biore tabletki i wszystko jest ok, ale zaznaczam, że pale rzadko. Nie wiem nastomiast jak sie mają do tego innego dragi, zdaża mi sie raz na kilka miesiecy zarzucić sobie dropsa ale jeszcze to sie nie zdażyło odkąd biore tabletki i nie wiem jaki ma to wpływ.

Gość Ciocia dobra rada...
no coz ja tez palilam i bralam tabsy i wszystko bylo ok.:) nie zauwzylam zadnej interakcji. W koncu marycha to ziololecznictwo;)

jedyny problem z marihuaną to może być wtedy, że jak przypalisz, możesz zapomnieć wziąć tabletkę i wtedy skuteczność spada.

Gość niezła z ciebie typiara
powiało meliną

bez przesady dlaczego odrazu melina? do: _NODI_19 ja wlasnie jeszcze nie zaczelam brac ale wasze odpowiedzi nastawiaja mnie pozytywnie:D

Gość gość
Hej ja pale marichuane od 1do3 razy w tygodniu. Tabletki anty biorę regularnie od roku, w ciążę nie zaszłam, więc raczej marihuana nie obniża skuteczności tabletek. Bardziej się boję o serce, płuca i wątrobę. Trzeba uważać z używkami, dlatego gdy palę zioło unikam większych ilości alkoholu, nie łączę marihuany z alkoholem i lekami np przeciwbólowymi, staram się też ograniczać palenie zarówno marihuany jak i papierosów. Pozdrawiam :)