Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takia mala refleksja...

Ciemnogród????

Polecane posty

Witam, od pewnego czasu czytam poruszane tutaj problemy, i zaczynam byc coraz bardziej zdziwiona. Zastanawiam sie czy nasze spoleczenstwo naprawde jest AZ tak niedoinformowane w temacie antykoncepcji, czy po prostu specjalnie, z premedytacja sieje panike. Niewiedza w tym temacie jest bowiem ogromna, i czasem podchodzi wrecz pod PARANOJE! sex w gumce w okresie-ciaza? petting przez spodnie-ciaza? sex w czasie 7 dniowej przerwy-ciaza? sex w wannie bez wytrysku-ciaza? LUDZIE! opamietajcie sie! czasem niektorymi poruszaymi problemamii po prostu sie kompromitujecie! Nie wiem czy to niedoinformowanie czy ciemnogród. Czasem brak mi słow.

ja mysle że to wynika z tego że w naszym kraju nie informuje sie o antykoncepcji , a druga sprawa że nie każdego stać co miesiąc na tabletki

a ja mysle ze tu co niektorzy poprosu moga sie zapytac i powiedziec to czego naprawde nikogo by sie nie zapytali i czego nikomu by nie powiedzieli tu jest poczucie anonimowosci jak bys nie wiedziala/l taki jest internet i to normalne nie znaczy ze PL to jakis ciemnogrod

Wiesz, nie mam naszczęście takiego problemu braku informacji, ale sądze że tym postem uraziłaś wiele dziewczyn, które są bardzo nieśmiałe i dopiero wchodzą wiek dojrzewania. Nie powinnas tak pisac. Wiem ze czasem są przegięcia typu \"czy od pocałunku moge zajść w ciąże\"?? Niedawno mi tez opowiadala mama ze jak była mała to jej babcia powiedziala, że dzieci przynosi bocian, i biedna siedziala na balkonie sypała chleb zeby bocian jej przyniosl dziecko. Zas kolezanki mama wiedziala od swojej mamy ze dzieci biorą sie z kapusty, podobno zniszczyla całą grządke kapusty by znalesc dziecko. Kiedys za czasów wojny i tych czasach 80-tych nie było czasu na tłumaczeniu antykoncepcji, wtedy myslalo sie jak przezyc, jak pracowac w polu. Teraz z czasem wszystko sie polepsza, ale to ze ludzie sa nadal mało doswiadczeni to nie jest jakis wstyd. Np. popatrz znam dziewczyne, która jest teraz w domu dziecka. Jest tam dlatego, że ojciec ja molestwowal do 12 roku zycia. Kiedys mialam okazje z nią porozmawiac, dziewczyna zyla w zamknieciu, w szkole była cicha, mało mówna bala sie ojca. Pamietam wlasnie kiedy ta rozmowa z nią sie odbyla, byłam w sanatorium w rymanowie Zdroju, a akurat dzieci z domów dziecka tam były na feriach. Pytalam sie dlaczego tam trafila, poiwedziala mi o molestowaniu... dlaczego o tym mówie a to dlatego, ze ona nie miala kochanej rodziny, nie miala matki, która by jej powiedziala co to OKRES, nie miala matki która by jej powiedziala co to BŁONA DZIEWICZA, nie miala matki i nie mogla sie dowiedziec co to SEKS i co to POCAŁUNEK, za to miała okropnego ojca który ją molestował. Pamietam jak mówiła mi ze niewiedziała że dotykanie ojca to zły dotyk, nie wiedziała ze mozna zajsc w ciążę przez seks, ojciec jej wmawial ze to dla jego zdrowia!!!!!!!!!!!! I w tym momencie rozumie wszystkie wypowiedzi typu \"czy mozna od pocałunku zajsc w ciążę\", jest na świecie wiecej dzieci, wiecej kobietek, które nie mają swoich mamusiów bo odeszły wczas, te kobietki nic o zyciu imtymnym nie wiedzą, a boją sie zapytac kolezanki, bo będą sie bały faktu ze ktoś je wysmieje. Dlatego te kobietki sie ukrywają na internecie pod pseudonimami pytając o to co je dręczy, czego nie wiedzą i wogole. A gdy znajdzie sie taka osoba jak TY, odbierasz im nadzieje, bardziej je zamykasz w sobie. przyznaje ze czasem moze sie trafic totalny głąb i pisac bzdury, ale zazwyczaj ich tu jest najmniej, zazwyczaj sa tu kobietki któe sa zagubione i niewiedza gdzie sie zwrocic :) Pozdrowionka dla wszystkich :)

No tak..o tych ludziach akurat nie pomyslalam, przepraszam wiec ;( mialam raczej na mysli 15-16 tki, ktore "kochaja sie ze swoim chlopakiem" bo chca poczuc sie dorosle, a doroslosc to przeciez ODPOWIEDZIALNOSC! i przypadki wpadek tez trzeba wziac pod uwage. Ciesze sie ze przynajmniej swiadomosc rosnie i pytaja..