Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dorinka

Sposób na kamienie w nerkach

Polecane posty

Gość Dorinka

Czy znacie jakąś dobrą metodę na pozbycie się kamieni z nerek?

Gość rampamamas
przestac sie odchudzac zdrowo jesc!!!

Kamienie , czy kryształy w moczu? Na tzw. piasek , debelizyna , do picia , obrzydliwe , ale skuteczne.A jakie kryształy? bo jeszcze dieta jest ważna , np , przy szczawianch wapnia odpada czekolada , kakao i lody czekoladowe , kakaowe , szpinak , szczaw , rabarbar...

Gość tukan
W szpitalach stosuje się litotrypsję, czyli głowicę ultradżwiekową do rozbijania nieoperacyjnego. Zależy to od rozmiaru i umiejscowienia kamieni. Co do metod naturalnych to możesz poradzić się dobrego zielarza (są też poradniki z przepisami mieszanek) i ewentualnie skorzystać z pomocy licencjonowanego bioenergoterapeuty. Decyzja należy do Ciebie i lekarza rzecz jasna.

Gość Dorinka
Nie wiem jakie kryształy. Kamienie ma mój bliski znajomy i bardzo cierpi. Raz juz miał operację( rok temu). Teraz powróciły. walczy z nimi lasserem, ale jak narazie marne efekty. Myślałam,że może czymś w sposób naturalny bedzie można mu pomóc.

Gość Dorinka
Czy ktoż potrafi mi coś doradzić?

Gość tukan
Przeczytaj na spokojnie dotychczasowe wypowiedzi. Kamieni, obojętnie jaką metodą, nie usuwa się na hop-siup. Twój znajomy ma tendencję do odnawiania i to jest problem. Trzeba zmienić dietę, najlepiej zgodnie z zaleceniami lekarza medycyny holistycznej. Gotowych przepisów nie ma - każdy musi mieć indywidualne porady po dokładnym zbadaniu.

Gość Dorinka
Tukan dzięki za pomoc. A co powinno się jeść w dużych ilościach?

Gość agata26
ja mialam na poltora centymetra...chcieli operowac...nie poszlam...pilam ziola specjalne...rozpuscil sie do 8 milimetrow i sobie wyszedl ....juz raz o tym pisalam ale potraktowno to bardzo sceptycznie jakby ziola nie mialy prawa pomoc...moj kamien byl zdaniem lekarzy taki co sam nie schodzi...a jednak zszedl.. kto chce wiecej wiedziec to jest moj meil agataanna17@wp.pl

Gość no więc
Agata26 mojej mamie zniknęły po operacji tarczycy 3 kamienie, ale w woreczku żółciowym, tez nikt nie chce to wierzyć. Mama bardzo ciężko chorowała na tarczycę, także tu potwierdza się to co napisał Tukan - kamienie przecież powstają zawsze z jakiegoś zaburzenia wewnetrznego i raczej należałoby się skupić na usunięciu przyczyny ich powstawania. Myślę że zmiana diety czy zioła to bardzo dobry pomysł, ale na każdego co innego działa :) Trzeba próbować, szukać :)

Gość kazoja
tylko jak ktoś już ma i musi je "urodzić" to jak to zrobić żeby nie bolało?

Gość upupup