Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pierwszawizyta

jakie mam wziasc dokumenty do ginekologa?

Polecane posty

Gość Pierwszawizyta

Co trzeba dać pani do rejestracji? Wystarczy dowód osobisty i legitymacja ubezpieczeniowa taty? (bo cos tam jestem u niego zapisana jakos tak) Mam 19 lat i dfzis wlasnie chce isc na pierwsza wizyte...

Gość ombelico
mysle ze pani w rejestracji wiecej rzeczy do zalozenia Ci karty nie potrzeba, moze legitymacje szkolna jeszcze jesli sie uczysz za to lekarzowi mozesz przyniesc wyniki badan jesli jakies niedawno robilas - usg, cytologia, badania krwi etc. Pamietaj tez kiedy mialas ostania miesiaczke i jakiej dlugosci masz cykle. Lekarz moze tez przeprowadzic z toba ogolny wywiad - kiedy byla pierwsza miesiaczka, czy regularnie, czy jakies dolegliwosci..

Gość Pierwszawizyta
to powinnam jej powiedziec ze to pierwsza wizyta i ze nie mam karty?

Gość powiedz
i jedyne co musisz miec to legitymacja ubezpieczeniowa u gina nie obowiazuje rejonizacja plus pamietaj adet ostsniej i rok pierwszej miesiaczki bo to beda pierwsze pytania a lekarzowi tez powiedz czy to twoje 1 wizyta

Gość ombelico
jesli jest to panstwowa przychodnia i chcesz tam chodzic regularnie to lepiej dla ciebie zeby ci karte zalozyli, wtedy lekarz tez bedzie mial wglad w caly przebieg "zdarzen". Jesli krepujesz sie powiedziec kobiecie w recepcji ze to pierwsza wizyta w zyciu to powiedz jej po prostu ze to pierwsza w tej przychodni (moglas przeciez chodzic prywatnie) wiec potrzebne jest zalozenie karty. Moim zdaniem pani z recepcji nie musisz opowiadac calej "historii choroby" bo ona nie jest lekarzem i nie musi takich rzeczy wiedziec. Jak bedzie zadawala ci pytania powiedzmy krepujace to powiedz ze porozmawiasz o tym z lekarzem i on uzupelni dane w karcie.