Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilythegreat

antyperspirant vs adrinal czy jak mu tam

Polecane posty

Gość lilythegreat

po wielu latach stosowania roznych antyperspirantow (min dove, rexona, nivea, lady speedstick), moja skora pod pachami zaczela sie na nie uczulac, zmienila troche kolor i jest jakas taka pomarszczona. czy w zwazku z tym ktos ma wyprobowany ten adrinal czy sie czlowiek nie poci wogole i czy przez blokowanie gruczolow lojowych nic sie nie porobi?? prosze o odp jesli ktos uzywa\ł

Gość portugalski
Ja uzywalam etiaxilu, pomogl. On nie blokuje gruczolow na 100%, jak jest goraca to troszeczke sie czlowiek poci, ale tak normalnie. ps: antidral, nie adrinal.

Gość portugalski
aha, etiaxil to drozsza (i moim zdaniem lepsza wersja antidralu)

Gość lilythegreat
Dzieki za poprawke;) Wlasnie od wielu osob sie nasluchalam ze te specyfiki blokuja gruczoly i sie pozniej komplikacje robia wiec sama nie wiem jak to do konca jest. Chyba wole polokowac troche gruczoly nic chodzic z uczuleniem ;P

Gość portugalski
Sa rozne opinie na ten temat. Ja uzywam etaixilu i naprawde na 100% nie blokuje. A z uczuleniem to juz inna sprawa...etiaxil i antidral sa to mocne preparaty, jesli masz taka wrazliwa skore to tez moga u Ciebie wywolac podraznienia.

hmm.. antyperspiranty blokuja gruczoly potowe (przynajmniej tak pisza, a ze to srednio im wychodzi to wszyscy wiemy :P) za to etiaxil czy antidral maja uspic gruczoly potowe...nie wiem jak sie w tym wszystkim polapac, nie spotkalam jeszcze osoby ktoraby narzekala na to, a sama uzywam etiaxilu :P powiem ci tyle, jest to o niebo skuteczniejsze od dove, rexony czy adidasow. nie do porownania. po stosowaniu etiaxilu, moge stwierdzic ze te "sklepowe" antyperspiranty wogole nie dzialaja :P:P

antidral może podrażniać bo ma w składzie ponad 90% alkohol.

Gość lilythegreat
No wlasnie wrazliwej nie mam ale codzienne uzywanie antyperspirantu dalo mi popalic. Mam pytanie w zw z etiaxilem, co ile go sie uzywa - raz w tygodniu?? I czy w gorace dni tez jest skuteczny?? Aha i ile kosztuje?? Z gory dzieki za odp.

Gość portugalski
Obu preparatow uzywa sie na noc na sucha, czysta skore. Rano trzeba zmyc. Mozna uwywac co noc, ale po pewnym czasie robi sie to zbedne;) Na lato - jak znalazl:D cena - etiaxil ok 35 zl antidral - ok 14 zl

Gość lilythegreat
wiem ze robie sie upierdliwa ale jak sie ma stosowanie ich do golenia?? tzn wiem ze nie mozna ich klasc na swiezo ogolona skore ale ktos stosuje codziennie to kiedy ma sie ogolic??

sluchaj... WSZYSTKO masz w ulotce, i sie kieruj zgodnie z nia :) na poczatku uzywalam co dwa dni, a potem raz na trzy dni, a potem raz na tydzien. a co z depilacja? no ja sie depiluje 2 dni przed smarowaniem sie etiaxilem:P

Gość lilythegreat
dobra nie truje juz wam glow, dzieki za wszystkie odp, pozdro

Gość antidral
dzisiaj kupilem dopiero raz zastosowalem.. za pare dni bede wiedzial czy pomaga ;-)

Gość nie wolno depilowć
pach 24 godziny przed użyciem,bo bedzie was swędziało i piekło jak cholera...róniez po użyciu trzeba zrobić 2-dniowa przerwe,bo powstana podraznienia. cos za coś. Pozdrawiam:)

Gość nie wolno depilowć
pach 24 godziny przed użyciem,bo bedzie was swędziało i piekło jak cholera...równiez po użyciu trzeba zrobić 2-dniowa przerwe,bo powstana podraznienia. Cos za coś..Pozdrawiam:)

Gość antidral
jest suuper, troche swedzi, nie zostają biale slady na ciuchach, alee trzeba na noc stosowac bo przebarwia ubrania( chlorek glinu i etanol :) )