Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mango1

CHWILA PRAWDY

Polecane posty

Gość mango1

mam 160 cm waze 73 kg i mam 3,5 miesiaca na schudniecie:( za oknem slonko a mi zwisa tluszc z kazdej czesci ciala :(jestem slonica wielorybem :( rany jak tu zrzucic choc 10 kg :( juz mi brak wytrwalosci probowałam tylu diet :( jedyna radosc to to ze maz mnie wspiera:) kocham go za to BARDZO,BARDZO kilogramy zostaaly mi po dziecku i tak sie borykam juz 4 lata a za 3,5 miecha mam wesele siostry i pewnie bede jedynym hipopotamem:( juz nie wiem co robic zaczynam wstydzic sie wychodzic na ulice kryje sie bluzami przed ciaza warzylam 50 kg:) a teraz....szkoda gadac

Gość MONIKA 3636
Itak jestes szczesciara bo mnie to moj maz obraza i wyzywa od najgorszych ,dasz rade jestem z toba

Ja mogę pomóc. Oczywiście proponuję racjonalne odchudzanie się. Żadnych diet cud, bo po nich zawsze się tyje. 3,5 miesiąca to sporo czasu, można zrzucić dużo tłuszczyku. I nie myśl kategoriami kg, bo nie zrzucasz kg tylko tłuszczyk. A kg to mięśnie, woda i tłuszczyk. Pierwsze, co powinnaś zrobić to wyliczyć swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne. Skorzystaj z: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3224040 Podaj ile wyszło BMR i Activity. Napisz, w kolejnym poście, jak wygląda Twój \"standardowy\" dzień pod względem aktywności. Napisz, czy do niedawna stosowałaś jakieś diety, jak tak - to jakie. Możesz także opisać swój "standardowy" dzień pod względem spożywanych posiłków\produktów. Później przejdziemy do kolejnego etapu.

Gość mango1
somełan juz wyliczylam ale jakos malomiwyszlo BMR.-1497, ACTIVITY.-811,TOTAL.-20308🌼 i co dalej....?

Gość mango1
staram sie jesc 4posiłki o 10.00,12.00,14.00,16.30 kolacja to zazwyczj jakis owoc nie lubie zbytnio miesa,wole ryby i moja slaboscia sa slodycze choc od tygodnia ich nie jem:) stosowalam kapusciane,glodowy ,1000kcl i waga wzracala ,mam troche slaba redukcje wody w organizmie :( przebywalam 6 miesiecy temu za granica (przez 2 lata mieszkalam w angli) i jak rzucilam sie na Polskie jedzenie to przybylo bo pol roku temu bylo 58kg :) w angli latwo chudlam ,a tu nie moge choc wogle niejem pieczywa ,mam slabosc do makaronow,lososia,fety,salaty lodowej pomidorow i czosnku 🌼 DZISIAJ ZJADLAM ; 1jablko 150gr,100gr ryżu ugotowanego na sypko,150ml zupy szczawiowej bez ziemniakow z 1 lyzka jogurtu,3 liscie salaty,5 rzodkiewek, szczypior,1/2 ogorka zielonego,sok z cytryny(skropione) wypilam 1litr herbaty zielonej,i 2,5 litra wody niegazowanej "zywiec" cytrynowej BLAGAM POMUZ somełan bo mam cala szafe ciuchow ktore wisza i robia za poczekalnie :(

31 latek ;) Dlaczego mało? Twoje zapotrzebowanie (w przybliżeniu) to: 2300kcal. Jakbyś była bardziej aktywna fizycznie to byłoby zapewne większe. Kolejny krok to ustalenie proporcji makroskładników (białka, tłuszcze, węglowodany) i kaloryczności diety. Ja optuję, żebyś wcinała na dzień 1800kcal w 5 posiłkach: - 400 kcal - 300 kcal - 500 kcal - 300 kcal - 300 kcal W każdym posiłku powinnaś dostarczyć minimum 25g białka, czyli 100kcal powinno pochodzić z białka. Zakładam, że nie cierpisz na cukrzycę. Kolejne 100 kcal możesz dostarczyć z węglowodanów a resztę kalorii w danym posiłku z tłuszczy. Tłuszcze staraj się głównie dostarczać z: ryb, orzechów (1 orzech włoski - 25kcal, 1 fistaszek - 5 kcal), pestek / ziaren dyni, słonecznika, sezamu, siemienia lnianego (1 łyżeczka zmielonych ziaren / pestek to 25kcal), oliwy z oliwek (1 łyżka to 70kcal), oliwek ( 1 oliwka to 6 kcal), jajek, mięsa. Węglowodany to głównie warzywa i owoce, od czasu do czasu ciemne pieczywo. Zapomnij o słodkim - produkt kompletnie pozbawiony składników odżywczych, szybko podnoszący poziom cukru we krwi, co skutkuje wydzielaniem się insuliny, co znowu skutkuje gorszym spalaniem tkanki tłuszczowej. Białka: mięso, nabiał, jajka, niektóre warzywa: brukselka, brokuły. Niedziela może być dniem, w którym wcinasz zgodnie z zapotrzebowaniem - 2300kcal. A jak tam u Ciebie z ćwiczeniami fizycznymi? Co sądzisz o powyższych założeniach? P.S. trzymaj się tego planu przez 3,5 miesiąca a poprawa będzie ogromna :)

Pory posiłków ułożysz sobie sama, według własnego planu zajęć, ale polecam 5. O której wstajesz i kładziesz się spać? Jak o 9.30 to może: - 10.00 - 12.30 - 15.00 - 17.30 - 20.00 Nie musisz także ustalać dokładnie czasu posiłków, może być w przybliżeniu, ale lepsze efekty daje jedzenie o określonych godzinach, bo się zwyczajnie trzymasz planu i nie robisz odstępstw. Jak nie jadasz pieczywa to OK. Węglowodany na diecie to tylko warzywa i owoce. Niedziela to dzień \"luzu\", wówczas będziesz mogła wsunąć makaron. :) Mięsko raczej wskazane, jest dobrym źródłem białka, ale jak nie jadasz go zbyt chętnie to można białko dostarczyć z poza-mięsnych źródeł. Dzisiejsze menu - masakra. Człowiek potrafi przeżyć bez węglowodanów - a Ty dziś tylko je dostarczyłaś. I zapomnij o dietach cud - można schudnąć w sposób bardziej przyjazny, nie głodując. :) Oczywiście pamiętaj - nie masz się nastawiać na rezultaty 10kg w miesiąc, bo diety, które powodują takie efekty nie działają. Sama to zapewne wiesz - jesteś po 1000kcal, kapuścianej. Ta dieta, którą polecam ma być \"wieczna\". Schudniesz powoli, ale skutecznie.

Gość mango1
DZIEKI 🌼 CZY JESTES DIETETYKIEM ? postaram sie cukszycy nie mam ,ale w ciazy mialam zatrucie ciazowe (gestoze) nerki wywalaly mi bialko z organizmu . co do ćwiczeń to mam rowerek stacjonarny ,lubie joge ale jestem po skaplikowanym zlamaniu nogi i niebede mogla tak ćwiczyc jak lubie:( ponoc moge chodzic na basen i plywac z deska i zamierzam torobic choc z moia tusza to wstyt sie pokazac:)

Gość mango1
a na orzechy mam uczulenie choc je lubie:(

Gość mango1
spadam bo maz juz wrocil z pracy

Nie jestem dietetykiem, ale interesuję się tą tematyką, żeby utrzymywać ciałko na znośnym poziomie. Spróbuj trzymać się powyższych zasad a będzie OK. Każdy dodatkowy wysiłek fizyczny będzie skutkował szybszą utratą tłuszczyku, ale pamiętaj, żebyś nie przedobrzyła, bo wówczas 1800kcal to może być trochę mało. Powodzenia.

Gość żałosna jesteś i tyle
Jak mnie wkur.. takie kobity jak ty-pierdzielące,że "po dziecku " im tluszczysko zwisa zewsząd!! Dziecko żarło jak głupie,czy durna,tłusta mamuśka?! Przestań żreć,zacznij się ruszać-ja tak schudłam swego czasu 12kg w 5 tyg. Teraz ważę 57-58 przy 169cm wzrostu.Weź się w garść i nie myśl,że mąż -mimo że cię kocha,nie marzy o szczupłej tobie.Gdy cię brał za żonę,chyba tak nie wyglądalaś? A on chciał taką jak byłaś wtedy-szczupłą!!!

mango nie przejmuj sie :)i nie słuchaj chamskich obelg .Takie wypowiedzi swiadcza tylko o prostactwie osoby ich udzielajacej. Kiedyś , kiedyś wazyłam 51 kg w ciazy utyłam do 75kg :(9 makabra , ale nie powiem spełnialam wszelkie swoje zachcianki. I to ze utyłam bylo niestety tylko moją glupotą .ale uwierz wszystkiemu mozna podołać .Wystarczylo pól roku by wrocić do poprzedniej wagi .. duzo ruchu, dyscyplina zywieniowa a zbedny balast odchodzi w niepamięć .A postawa męża tylko dobrze o nim świadczy .Zresztą pare kg wiecej to nie koniec swiata , sa gorsze problemy niż nadwaga :)) powodzenia

Gość duli
do żłosnajestes.... jestes sama pierdolnieta ,albo anorektyczka ze tak ludzi obrazasz idiotko mango nie przejmuj sie

Gość mango1
wzielam sie za siebie i jakos po malutku leci opracowalam diete wspolnie z dietetykiem dzieki ktorej pozbede sie wody z organizmu 🌼 pozdrawiam :)