Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moje jelitaaaaa

zespol jelita wrazliwego a ciaza...

Polecane posty

Gość gość
co wy sobie zrobiłyście z tymi tyłkami,obstawiam ze to dieta zla była zawsze i nerwowe usposobienie bo co jeszcze,wg mnie pomoze dieta przeciwgrzybiczna bo to najlepsze na wszystko ,zero białej maki cukru i odkwasić sie

Gość gość
Tutaj gdzie jestem czyli w Holandii około 50% społeczeństwa ma stwierdzoną ALERGIĘ na gluten, pszenicę, laktozę (mleko), ryż, orzechy. Nie ma czegoś takiego jak wrażliwe jelita, jest alergia, celiakia itp. Zróbcie badania w kierunku celiakii, pszenicy ipt., odstawcie gluten a jelita wrócą od razu do normy!!!

Gość gość
nie zgadzam się z przedmówcą, u mnie w testach nic nie wyszło

Gość Marym
Witajcie ja cierpię na IBS od wielu lat w pierwszej ciąży objawy się wyciszyły byłam w szoku jak świetnie się czułam, niestety nie każda ciąża taka sama teraz jestem w ósmym tygodniu drugiej ciąży i jest masakra ja mam postać biegunkową, z racji swojego stanu musiałam odstawić debridat i laremid i jak się można domyślać od kilku tygodni masakra skórczowe bóle brzucha, bulgotanie do tego biegunki i to masakryczne, pije ponad dwa litry wody niegazowanej dziennie do tego trzymam mega dietę a i tak na niewiele to się zdaje, dziś postanowiłam wyprobowac smectę bo podobno w ciąży można zobaczymy czy złagodzi objawy, dodam też że próbowałam ziół i u mnie to kompletnie nie działa niekiedy powiedziałabym że nasila objawy

Gość gość
Mi w testach nic nie wyszło, mimo iż sama wiem, że mam unikać mleka i kefiru. Za to kuracja debutirem pomogła i jak do tej pory nie miałam żadnego ataku i biegunki. Obecnie nie biorę żadnych leków i dobrze się czuje.

Gość gość
W ciąży właśnie było mi lepiej. Większość ma rozwolnienie w ciąży a ja miałam w końcu normalną kupę. . teraz po ciąży znowu mam biegunki kilka dziennie

Gość gość
Ja również w ciąży byłam wyjątkowo spokojna i skupiona na dziecku. Dopiero po rozwiązaniu trzeba było walczyć z wypadaniem włosów i i kłopotami z nadwrażliwością jelit. W sumie pomógł mi wspomniany debutir, który zatrzymał biegunki i skurcze. Wszystko się ładnie unormowało.

Gość gość
Znam debutir, brałam włącznie trzy miesiące, żeby wyleczyć nadwrażliwość. To jest olbrzymia ulga, kiedy nie mam skurczy i bólu, po którym na plecach leci ci zimny pot. Myślę, że osoby zdrowe nie są w stanie sobie wyobrazić jak to jest, kiedy masz ciśnienie na toaletę i jesteś w najmniej odpowiednim do tego miejscu. Mnie wykończyła nadmierna ilość stresu, który w konsekwencji odbił się na moich jelitach.