Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabrysia......

RTG klatki piersiowej, boje sie

Polecane posty

Gość odezwij się gabrysiu

Gość gabrysia....
Dziewczyny bylam dzisiaj u pulmonologa.Skonczylo sie na szczescie tylko na strachu.Mam jakas sudowiscydoze, nie pamietam juz dobrze jak to sie nazywa ale nie jest to nic groznego jakis stan zapalny.Teraz musze przejsc szczegolowe badania i czeka mnie dlugie leczenie ale ciesze sie, ze to nie jest to czego sie obawialam.Kamien spadl mi z serca, dziekuje wam za wsparcie!

Gość malagosika
uf, dzięki Bogu!

Gość doktor Q
Sudowiscydozę? A może sarkoidozę lub mukowiscydozę?

Gość gabrysia....
Moze sarkoidoze, nie pamietam juz nazwy ale zaczynala sie na s, napewno nie mukowiscydoze bo znam ta chorobe i z niej bym sie akurat nie cieszyla:)

Gość doktor Q
Trzymam kciuki za leczenie.

Gość gabrysia....
To jest powazna choroba?Z tego co mi powiedzial lekarz jest nie grozna i nie trzeba sie nia przejmowac a na tej stronie pisza jakies dziwne rzeczy,,,Moze za wczesnie zaczelam sie cieszyc.

Gość doktor Q
Z żadnej choroby nie trzeba się cieszyć, moim zdaniem.

Gość gabrysiu
ufaj lekarzowi , a nie stronom internetowym. on widział twoje rtg, i wie co mówi. bądź spokojna, porób potrzebne badania i głowa do góry! :-)

Gość gabrysiu
doktor Q- gabrysia nie cieszy się, że choruje, ale cieszy się , że to nie jest to czego się pewnie obawiała- chodzi mi o nowotwór

Gość gość
Witam potrzebuje porady moja mama ze złamaną ręką trafiła do szpitala w szpitalu zostało zlecone rtg klatki piersiowej wynik moja mama otrzymała na pisemną prośbę ze statystyki bo wcześniej lekarz powiedział ze nie ma powodow do zmaertwien po odebraniu wynikiu na pisemny wniosek w opisie została umieszczona informacja ze po prawej stronie na granicy 7 zebra owalne zacienienie 10 mm dalej informacja ze serce prawidłowe co może oznaczać to zacienienie mama ns dobre wyniki wszystkie w normie nie pali papierosów

Gość gość
Wynik rtg. W miąższu plucnym podejrzenie zmiany guzowato-naciekowej. Strasznie się boję że to rak

Gość gość
Wykonywanie zdjęć rentgenowskich klatki piersiowej nie jest takie straszne. Sama przechodziłam przez to. Jeżeli poszukujecie sprawdzonej placówki we Wrocławiu, która zajmuje się wykonywaniem RTG to skontaktujcie się z centrum medycznym www.endomed.com.pl

Gość Olga

Kiedyś znajomy fizjoterapeuta opowiadał mi, że miał Pana, który przyszedł z bólem kręgosłupa i miał zdjęcie i na tym zdjęciu coś było nie tak na górze płuc no i po zrobieniu zdjęć płuc okazało się, że ten Pan miał nowotwór. Od tego czasu ja się chodzę badać regularnie  tak jak trzeba na Piwną 22 tam długo mają czynne, słyszałam, że niskie dawki tego promieniowania, bo to zdjęcie cyfrowe i zawsze miłe Panie tam są. 698115115 ja zawsze przedzwonię czy na pewno otwarte i idę.

Gość Uo3pna

Poczytaj trochę o alternatywnych metodach walki z nowotworami na tej stronce merlin-zdrowie.pl można sie wiele dowiedzieć 

Gość rtg opis

zwiewne zageszczenia w dolnym polu pluca prawego.

poza tym pola plucne bez zageszczen ogniskowych.

katy zebrowo-przeponowe wolne.

cienie wnek prawidlowe.

selwetka serca bez zmian .

Prosze o wytlumaczenie opisu