Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

i-cin

kształt smoczka do butelki

Polecane posty

Witam! Powiedzcie, proszę, jakie znaczenie ma wybór kształtu smoczka do butelki i który jest najlepszy. Czy to prawda, że najbardziej odpowiedni dla dziecka jest smoczek z butelek-baloników Aventu albo Canpola? Ja na racie kupiłam smoczek trochę podobny do wyżej wspomnianych, ale na zwykłą butelkę. A może lepiej kupić ten spłaszczony z jednej strony - jeśli tak, to czy z dziurką na czubku, czy na boku? Kurczę, za dużo tego na rynku i naprawdę nie wiem, co dla dziecka najlepsze... Pomóżcie, pliiiis....

Gość maja73
Moja córcia za chiny nie chciała butelki, miałam problemy z odstawieniem od piersi, ale jak kupiłam butelkę nuk first choice, ostatnia nowość, córcia odrazu wzięła. Smoczek przypomina do złudzenia kobiecą pierś, butelka jest szeroka, więc łatwo wlać płyn i nic nie cieknie, jak z niektórych butelek. Smoczki są w wersji kauczukowej i silikonowej. Naprawdę polecam.

czyli faktycznie kształt smoczka podobny jak w balonikach. Chyba będę musiała spróbować. A inne mamy? Jak wasze doświadczenia?

Ja mam z aventu od samego początku jak zaczęłam karmić małego butlą wubrałam ten ponieważ z innych firm były takie ogromiaste te smopki :)