Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedobra pani swojego psa

ZA GRUBY PIESEK - prosze o rady

Polecane posty

W przyszlym tygodniu pojde z moja suczka do weterynarza i poradze sie dokladnie lekarza co i jak mam robic, ale juz teraz chcialabym sie zapytac was, czyli tych ktorzy mieli podobny problem z pieskiem... Jak odchudzic? :( Zaniedbalam go jako pani - pozwalalam karmic ja rodzicom domowym jedzenie,, sama mialam mniej czasu na spacery (zaczelam studiowac :( ) i ucierpiala na tym moja suczka...

Gość fsdahsfsmmmm
co to za rasa i ile psinka ma lat?

prosta rada ---- chodzić z psem na spacery, zmuszać do biegania no i oczywiście mniej karmić :P mojej suczce to pomogło i schudła 5 kg :) do jedzonka dawałam jej tylko ugotowane mięsko z kurczaka bez żadnych makaronów, kasz itp oraz co drugi dzień suchą karmę Pedigree z ryżem i warzywami z psem jest tak samo jak z człowiekiem - dieta i ruch to podstawa odchudzania :D

Gość lapu capu i juz
niestety sucha karma Pedigree jest najgorsza z mozliwych :O Radze kupowac inne, specjalistyczne, a co do makaronow itp - wypelniacze tez sa potrzebne ale w odpowiednich proporcjach, i nie przekarmiac

jest to kundelek, sredniej wielkosci, od cocer spaniela i wilczura (wygkada prawie jak cocer spaniel). lat - 7 :( moze znacie dobre miejsca w necie, gdzie moglabym juz cos poczytac? chociaz zeby na ten najblizszy tydzien jakas zdrowa diete narzucic?

Gość lapu capu i juz
wejdz najlepiej na forum.gazeta.pl w zwierzeta i masz tam dzial weterynaria, zdobedziesz potrzebne info od weterynarzy

lapu capu i juz -----> nie generalizuj :O moje psy po każdej innej niż pedigree wymiotują i drapią sie jak wściekłe więc nie pisz że jest najgorsza bo ja moge np napisać że Chappie jest najgorsza a moze sie okazać że Twój pies tylko taką je :P

wiecie moze ile ksoztuje eukanuba dla psow z nadwaga?

Gość lapu capu i juz
napisalam, ze najlepsze sa karmy specjalistyczne typu-Royal Canin, Eukanuba czy Bosch, dlatego ze sa bardziej wartosciowe i tyle, co oczywiscie nie wyklucza mozliwosci alergii na cokolwiek. Pedigree to karma kiepskiej jakosci, lepiej w takim wypadku samemu gotowac, bo wiesz co Twoj pies je ;)

Gość lapu capu i juz
aha i jeszcze- moj pies nie jada Chappi, poniewaz nie kupuje mu karmy w hipermarketach, bez obrazy oczywiscie :)

Gość gennnnka
spacery dłuższe spacery!! 3-4 razy dziennie i neich miska nie stoi ciągle tam gdzie ma stać pełna, dawaj mu ejsc rano i wieczorem tlyko!!1

Gość gennnnka
karmy suche są beznadziejne ech:( mmoja sunia zachorowała tzn. przewitaminizowała sie od pedigri:o

Gość lapu capu i juz
dlatego nie mozna psa zywic jednostronnie, tylko jednym rodzajem pozywienia :)

kurde :( ale ejstem zla i smutna :(((

łapu capu i juz ----> ale ja wyraźnie napisałam że moje psy jedzą suchą karme najwyżej co 2 dni i najwyżej pól miseczki dostają :) a tak to codziennie mają ugotowane świeże mięsko :D a co do tej karmy Royal ---> moja starsza suczka (16 letnia) wygryzła sobie po niej pół sierści na plecach :( także wiesz nie zawsze to co polecane musi być dobre :P ona się od małego na pedigree wychowała i teraz nic innego nie zje bo jej szkodzi :) a jako że żyje 16 lat i ma się dobrze jak na swój wiek to nie uwierzę że pedigree jest tak szkodliwe jak piszecie :D :D

Gość lapu capu i juz
w takiej sytuacji, jesli nie karmilas tylko Pedigree, i to dawalas malutkie ilosci - ok, pisalam tez o mozliwych alergiach, sa wiec rozne karmy dobrej jakosci do wyboru- kazdemu psu inna moze sluzyc najlepiej, trzeba wyprobowac. Nie pisze tego dlatego, ze ulegam tylko temu co polecane, bo akurat Pedigree w swoim marketingu nie ma sobie rozwnych w Polsce :D Wiesz, mozna byc uczulonym na wlosy lalek, a wiec- to rola wlsciciela dbac jak najlepiej o psa i nie karmic psimi fast- foodami ;)

Gość lapu capu i juz
mialo byc- rownych w Polsce

Witaj:) Ja swego czasu byłam kynologiem ale teraz pozostała mi jedna psinka:) Jesli chcesz odchudzic to napewno podstawa to ruch:) A jesli chodzi o karmę to najlepiej gotowac :ryz ,warzywa i jakeis miesko moze byc mielone. Ale bez makaronu i!!!!!!!! Natomiast jesli chodzi o karmę to z uwagi na to ze psinka ma juz 7 latek to mozesz dac jej taka dla starszych psów royal canin - z mała iloscia białka bo ono działa niekorzystnie na wątrobę lub rzeczywiscie eucanube Moje jadły royal canin no i niestety nie dokarmiac !!!!!!!!!! A jedzienia troszke mniej ...jak dieta to dieta:) poza tym pamietaj ze otyłe psy maja problemy z atrobą i sercem i zybciej od Nas odchodzą.....:( Moj synus zyl 13 latek a suczka ma obecnie 12 a rasa to amstaff powodzenia pozdrawiam:)

Gość ALF
Zjadłbym takiego pieska. Kotami już rzygam.

Gość ioioioio oi
co wy pieprzycie?????????? moj od szczeniaka tylko na pediegree i ma sie dobrze.. :o

Gość może dieta kopenhadzka
ale to już na tpicu diety

Gość Ja daje tylko naturalne
Gotowane odpady drobiowe,ratki świńskie,rapki kurze- kasza ! Psy są b.zdrowe ,ani za grube ,ani za chude ,żywe i mają lśniącą sierść ! Suchą karmę bałbym się dawać ,bo wiem co do niej dają !!! :o

Gość ioioioio oi
słuchaj!!! jak to co?? trucizny daja!!!!! :o :o :o :o a to sama te swinie chodujesz i kasze siejesz??? ze wiesz dokładnie co tam daja? czym podlewaja itp??? :o :o :o skad wiesz czym te swinioki karmiono? a tak nawiasem ja nei daje suchego tylko puszki! ot co! naszczescie mnie stac i nie musze stac ubabrana po łokcie w garach i specjalnie dla psa gotować.. uahahhaha

a moj pies nie chce jest Pedigree... Z suchych to tylko Frolic ;) Woli to co ugotuje - miesko z ryzem, kasza, czy makaronem - alebo ser bialy :) Kazdy pies lubi co innego. Rozne sa gusta ;)

Gość Ja daje tylko naturalne
O Nie spodziewałem się ,że odgadniesz tak szybko !!! :o W puszkach najlepsze są te dodatki smakowo-zapachowe !, Ale i tak dobrze ,że zwierzaki po tym nie świecą ! :D

jeśli pies ma problemy z otyłością to radze przejść na karmy weterynaryjne dla psów właśnie z tego typu problemem. Są one odpowiedni zbilansowane, zawierają mniej tłuszczów i węglowodanów na rzecz witamin i białka. Jeśli pies jest przyzwyczajony do karm suchych to jest większy wybór, ale i z puszek coś się znajdzie- np. trovet czy animonda posiadają takie w swojej ofercie. Tu zaś można sobie poczytać i ewentualnie się na coś zdecydować jeśli chodzi o karmy suche : http://www.krakvet.pl/chore-karmy-weterynaryjne-otylosc-c-23_201_202_204_251.html . To są naprawdę wysokiej jakości produkty opracowywane przez lekarzy weterynarii. Warto jednak wcześniej skonsultować to z weterynarzem pieska który oceni czy faktycznie pupil ma problemy z nadwagą i czy dodatkowe kilogramy nie są wynikiem innych zaburzeń organizmu /np. wynikiem ukrytej choroby/.

Ojejku, widocznie Twoja pociecha ma nie najlepiej dobraną karmę. Ale możesz poszukać jakichś dobrych karm na e-karma.pl. Ja tam kupuję karmę dla swojego yorka i jestem bardzo zadowolona, ponieważ piesek ma wagę idealną i bardzo ładną sierść.

Gość stylonka
Myślę, że warto się przejść do specjalisty z psem, bo nigdy nie wiadomo co tak naprawdę jest przyczyną otyłości zwierzaka. Z tego co się orientuje to w warszawie można dobrać taką dietę w psychodni na ul Heroldów. Nie ma co ryzykować zdrowie swojego pupila.

Gość gość
gonić psiura 3 godziny dziennie