Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina_1980_

niech mi ktos wytlumaczy po co sa symbole na tabletkach

Polecane posty

Gość karolina_1980_

antykoncepcyjnych.Bede pierwszy raz brala Novyette.Wiem ,jak je brac ale nie rozumiem tych symboli na kazdej z nich.

Gość aguszka
nie rozumiem pytania mozesz mi je troszke bardziej sformuowac?

Gość karolina_1980_
no rozumiem,ze mam brac te tabletki w pierwszy dzien miesiaczki, przez 21 dnii. potem 7 dni przerwy,wiec pytam po co sa te symbole na kazdej z tabletek? jaki one maja cel? na ulotce jest napise : Przy kazdej tabletce znajd7uje sie symbol dnia tygodnia , w ktorym nalezy ja przyjac. Po co to?

Gość dla ulatwienia
kazda tabletka ma ten sam sklad a dni tygodnia czy cyferki(w przypadku harmonetu)maja ulatwic przyjmowanie zeby sie nie pomylic z dniach nie zapomniec itp

Gość jak zaczynasz brac
tabletke na przyklad we czwartek, to bierzesz z opakowania te z czwartu, w piatek z piatku itd. dzieki temu mozna latwo sprawdzic, czy sie jakiejs tabletki nie zapomnialo.

Gość aguszka
jak masz zaczac tabletki we wtorek to bierzesz tabletke podpisana tym dniem tygodnia to jest tylko dla ciebie zebys wiedziala czy nie zapomnialas jakiejs ja osobiscie ci powiem ze nigdy sie nie dodtosowuje do tego zawsze biore pierwsza ktora jet pod reka? masz jeszcze jakies pytania

Gość karolina_1980_
juz rozumiem, no ale jest tak jest w opakowaniu 21 tabletek i wiadomo,ze kazda trzeba brac po koli jak idzie strzalka.. dlaczego wiec (skoro te symbole maja byc przyporzadkowane kazdemu dnia tygodniach) powtarzaja sie w takiej kolejnosci np RG--->P9-->RG-->RG--->RG--->P9--->P9-->RG--> i tak dalej r

Gość karolina_1980_
poza tym nie rozumiem po co sa te dni tygodnia , Przeciez skor mam brac 21 tabletek po kolei kazda potem 7 dni przerwy, nastepnie kupuje kolejne opakowanie itd itd... po coi mi wiedziec o dniach tygodbia?

Gość no żebyCi sie nie pomyliło
jaka ty ciemna jesteś

Gość bo jak zapomnisz o jednej
(a to sie czasem zdzarza, wiem z doswiadczenia), to jak nie bedzie dni tygodnia to nawet o tego nie zauwazysz. a tak jak w poniedzialek zobaczysz, ze bierzesz tabletke z niedzieli to juz wszystko jest jasne...

Gość aguszka
najwazniejsze jest zebys brała codziennie po 1 tabeltce przez 21 dni

Gość karolina_1980_
no kurde moze ciemna jestem ,ale nie oczekuje linczu tylko sensownego wytlumaczenia

Gość karolina_1980_
dobra to teraz pytanie, slad mam wiedziec ze tabletka jest z niedzieli a nie soboty? kurwa moze ja rzeczywiscie ciemna jestem, bo nie czaje tozumiem ze na tabletce jst np symbol w (powiedzmy oznaczajacy wtorek) albo np S-sroda ale tam sa tylko dwa rodzaje symboli wpizde jeza a nie 7

Gość midka
hey ja takze biore Novynette. Faktycznie oznaczenia są intrygujace;PP pierwsze sieden dni tylko jest napisane i strzalki i napis start troche dalej. Patrzałam jak otepiala jak tutaj brac by zadnej nie zapomniec tak jak to jest w przypadku gdy wszystkie sa podpisane, np na cilescie. No nie patrze na to P9 RG P9 RG itd bo one i tak maja ten sam sklad. Kupilam zatem pisak to plyt cd i podpisalam sobie te 3tygodnie przez ktore bierze sie tabsy i teraz wiem czy wzielam czy nie. Oni namieszali z tym opakowaniem, bo nikt chyba nie ma pamieci takiej by pamietac ze wzial bez oznaczenia dnia na tabsie, szczegolnie kobietki poczatkujace. Wiec radze podpisz sobie takze dni tygodnia.

Gość karolina_1980_
no wreszcie ktos mnie zrozumial, dzieki serdeczne, bo juz myslama,ze rzeczywiscie jakis imbecyl ze mnie ;) zrobie jak mowisz