Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Francuskaaa

anoreksja-jak to jest?

Polecane posty

Chciałabym dowiedzieć się jak to jest gdy popadnie się w anoreksje? Jakie są jej objawy? Jest się głodnym, czy po prostu ma się obrzydenie do jedzenia? Piszcie :)

Gość _Fallen_Angel_
ja nie czulam glodu. tzn. duuuzo pozniej zrozumialam, ze ja tak naprawde caly czas czulam glod ale bylam pewna, ze to co czuje to wlasnie sytosc. kurcze, wiem ze to glupio brzmi ale tak bylo :O

mialam anoreksje. bylam nawet w szpitalu, spedzilam tam cale wakacje ale nie zaluje. poczatkowo lamia sie paznokcie, wypadaja wlosy, jest wciaz zimno i wszystko cie wkurza. ale najgorsza jest reakcja rodziny jak sie o wszystkim dowiedza, traktuja cie jak dziecko, wciaz kontroluja. moja rodzina mysli ze ja mam to juz za soba, ale ja wciaz O TYM mysle, wciaz licze kalorie. chociaz... nie wiem czy chce z tego wyjsc:(

Gość nataleczka8899**
ja nie wiem????????? chociarz jak patrze na te wszystkie dziewczyny......na pokazach mody..........jak one pięknie wyglądają........pod ubraniami może nie najlepiej.......ale chciałabym sie przekonać jak to jest... : włożyć obcisłe spodnie rurki, super dopasowaną bluzeczkę........... popatrzeć na siebie w lustrze i pomyśleć : " mogę wszystko ubierać bo w żadnym ubraniu nie wygladam jak grubaska.......o boże to moje największe marzenie.....być chyda ale nie do przesady.........moje koleżanki.......zgrabne, piękne, zgrabne....tylko ja gruba........( 163 cm, 55 kg. ) 13 lat DLACZEGO NIE JESTEM SZCZUPłA JAK W 3 KLASIE ( podstawówki ) może ktoś mi napisze..........

Kobieta nie może przez całe zycie być szczupła jak w 3 klasie podstawówki, bo natura tak juz nas stworzyła, że mamy trochę tłuszczu. Bez tego tłuszczu nie mogłybyśmy mieć dzieci. Kiedy się choruje na anoreksję ma się wstręt do jedzenia. Nie odczuwa się głodu lub... lubi się to uczucie. Inne objawy to anemia, ciągłe uczucie zimna, trudności z koncentracją, obsesyjne kontrolowanie zjadanych kalorii i trzymanie się sztywnego planu ćwiczeń fizycznych (ponad siły), osłabienie włosów, paznokci, ciągłe uczucie zimna, pojawienie się meszku na ciele (tzw. lanugo, organizm broni się w ten sposób przed utratą ciepła), zatrzymanie miesiączkowania.

Gość higfuduyd
dziewczyny ile Wy macie lat że tak myślicie?? skąd wogóle przeświadczenie że wszystkie!!! modelki są chore na anoreksję?? Skąd przeświadczenie że na takim paskudnei chudym ciele mogą ąłdnie wyglądać ubrania?? Mam koleżanki anorektyczki - niestety to jest masakra te kody w głowie i to wmawianie sobei grubości - nie yo jes zrypana psychika nic fajnego... Teraz powiem Wam o sobei jestem szczupła nawet nei chuda - lubię swoje ciało i jest mi z nim dobrze - i mam mega problemy zeby się fajnei ubrać - mam już ponad 27 lat - i mam dosyć już sklwpów dla nastolatek ale tam w większości sa małę ubrania - czasem gdzie indziej się coś trafi... a taka anorektyczka?? gdzie ona ma się ubrać?? MOja koleżanka anorektyczka i ja kupiłysmy sobei razem jenasy LEE obei rozmiar 26 - ona je co tydzień!!! zwężała! Aż juz nei było jak zwężić... sorry ale anoreksja nei jest fajna....

ja mam 18lat. teraz z perspektywy czasu wiem ze anoreksja przyniosla mi wiecej złego niz dobrego, ale to było silniejsze ode mnie. \"skutki uboczne\" tej choroby dały o sobie znać dopiero teraz- mam nie ciekawą pamiątkę w postaci rozstępów, ostatnio coś dzieje się z moim żołądkiem i wciąż zastanawiam się czy będę mogła mieć dzieci:(

ja mam 18lat. teraz z perspektywy czasu wiem ze anoreksja przyniosla mi wiecej złego niz dobrego, ale to było silniejsze ode mnie. "skutki uboczne" tej choroby dały o sobie znać dopiero teraz- mam nie ciekawą pamiątkę w postaci rozstępów, ostatnio coś dzieje się z moim żołądkiem i wciąż zastanawiam się czy będę mogła mieć dzieci:(

Gość babytin
nagle przestajesz potrzebować jedzenia. czujesz powoli swoje wnętrzności- swój żołądek..

Gość elo to ja
"lamia sie paznokcie, wypadaja wlosy, jest wciaz zimno i wszystko cie wkurza" a mi sie rozdwajają pazury na końcach i jakos wlosy okropnie wypadaja :O no a zimno tez mi czesto jest, w stopy itp. ale chora na to nie jestem :D mam zajebistą przemiane materii... mam 177 cm wzrostu i wage 50 kg. dosc niska ale to nie anoreksja :D :D nataleczka8899**, przykro mi, dojrzewasz, rosnie Ci dupa i cycki... :O tez mnie to wkurza, mam 16 lat, dupe dosc szeroką, ale czuć kości, mam bardzo mało tłuszczu, w cyckach 73 cm. wyobrazacie sobie? :)