Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KIRTUKA

Wyższy przyrost dobowy beta hcg - a płeć dziecka?

Polecane posty

Gość KIRTUKA

Właśnie przeczytałam b. ciekawy artykuł o badaniach nad przyrostami hormonu beta hcg w zależności od płci dziecka ( robili te badania pod kątem chorób genetycznych dzidziczonych z płcią ) Okazało się że w 91 % wyzszy przyrost ( co 48 godz.) był u płodów żeńskich a o wiele wolniejszy u chłopców . Stąd moje pytanie do dziewczyn które badały we wczesnej ciąży betę hcg czy wam się to sprawdziło? Jestem ciekawa bo ja mam już syna i teraz jestem w drugiej ciąży i tak porównując ( robiłam 3 badania w tym samym dniu po zapłodnieniu) tera mam ogromne przyrosty. Np. w 4 t.c. z synem - 100 a za 48 godz. 189 teraz 105 za 48 godz 280 5 t.c 3 dni - syn 3960 teraz 5t.c. 3 dni 10 200 6t.c. 5 dni - syn 18 021 teraz 6t.c5 dni 57 000 10 t.c. 5 dni - syn 41 000 teraz 10 t.c. 5 dni 172 000

Gość KIRTUKA
Żadna z was nie badała beta hcg w ciązy ?

Gość ambrella
ja potwierdzam. co prawda bety nie potwierdzałam- robiłam raz zarówno w ciąży I i II ;) i umyślnie zrobiłam w tym samym dniu 'cyklu' żeby mieć porównanie ilościowe. I ciąża ok 3600 II ciąża k 11000 I ciąża- chłopiec druga dziewczynka;)

Gość ambrella
powyżej miałam napisać 'powtarzałam' zamiast potwierdzałam:P :))

Gość hytrf
I-sza ciaza dziewczynka: 10dpo: 114 12dpo: 454 17dpo: 2684 19dpo: 5910 22dpo: 15000 24dpo: 23000 Teraz podobno chłopak: 14dpo: 21 16dpo: 91 24dpo: 4595

Gość gośćtry
Bardzo ciekawe. Tez właśnie o tym pierwszy raz dopiero przeczytałam, a także o tym, że dzięki wynikom tych badań w niedalekiej przyszłości będzie można poznać płeć dziecka już w pierwszych tygodniach ciąży.

Gość gość
U mnie przyrost był początkowo o 150 % i ma być dziewczynka :-)

Gość gość
U mnie w pierwszej ciąży przyrosty dość duże, o ponad 250% co 48h i jest chłopak, w drugiej przyrosty w miare normalne o ok.100-150% i tez chłopak. W miedzy czasie byly jeszcze 2 ciaze z przyrostami malymi ale mieszczacymi się w normach i niestety poronienie. Nie wiem czemu ale gdzies mi w glowie siedzi ze te poronione ciaze to mogly być dziewczynki, bo u męża w rodzinie od strony ojca od dawna nie rodzą się zadne dziewczyny, nawet w dalszej rodzinie, ale to tylko taka moja chora teoria, przeciez to raczej nie możliwe.

Gość gość
Nie pamiętam dokładnych wyników ale u mnie teoria się sprawdziła. Z córką szybki duży przyrost, tym razem hcg podwajalo sie bardzo wolno, myślałam już że nici z tej ciąży. A jednak rośnie zdrowy chłopak.

Gość gość
Jestem obecnie w 22 tygodniu z potwierdzoną ciążą płci męskiej, a piszę żeby przestrzec sugerujących się na wyrost wynikami rzekomych badań. Moje poziomy bety były bardzo wysokie , grubo powyżej średniej normy dla danego dpo( znałam dokładny moment zapłodnienia a betę robiłam regularnie przez 5 tygodni ze wzgl na plamienia), również przyrosty ponad 200 % co 48h, ale podobno nie o przyrosty tu chodzi a o poziomy. Wynikałoby z tego że być powinna dziewczynka. W dodatku inne "badanie" wskazuje na żeńską płeć dziecka w przypadku tętna 141-160, a męską płeć gdy tętno osiąga poniżej 140uderzeń/ minutę. Mój synek najczęściej ma tętno 150-165.

Gość gość
ja też napiszę że z synkiem miałam bardzo ładne przyrosty hcg i tętno ok 165 ud/min. Z córką tetno zawsze niższe max 140ud/min a beta rosła wolniej niż u synka. Także nie ma co aż tak sie sugerować kazdy jest inny.