Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaśka*

mam krzywy jeden ząb na przodzie czy da sie go jakos wyprostować

Polecane posty

Gość kaśka*
a w jaki sposób da sie go wyprostowac i ile moze to kosztować

Gość jak tylko 1 krzywy
to aparat ruchomy-ja tak wyprostowalam krzywa na maksa dwojke-przez 2 lata nosilam cale noce i troche w dzien-cena wtedy-k 300zl aparta i 60 zl wizyta co miesiac

moja córka ma krzywą dwójkę (stałą, niestety) i poszłam do stomatologa i miałam sie zdecydować czy wolę jej załozyć aparat stały czy ruchomy ( który nosi się 20 godzin w ciagu doby)zdecydowałam sie na stały , który jest założony od trójki do trójki i kosztował mnie 400 złotych. To sie nazywa częściowy aparat stały. noszenie zajmie ok 3 miesięcy, a to dlatego że jest jeszcze młoda i ma w miare miękkie dziąsła. Ale jak ktoś się wstydzi nosic aparat to można załozyc taki na wewnętrzna stronę zębóe, żeby go nie było widać. Albo zamki mogą być porcelanowe, zamiasy metalowych (troche droższa impreza),

a ile macie lat? pewnie młode jestescie, ja nie mam jakos bardzo krzywych zebow, tzn jedna dwojka mi troche uciekla do tylu ale chyba jestem za stara na aparat :P

Gość dotty
Niunia, moja pani stomatolog nosi aparat, a ma ponad 40 lat :) Nigdy nie jest za późno! ;)

aha :) no to fajnie nic straconego, a jest ktos z gornego slaska zeby mogl polecic mi jakiegos dobrego ortodonte?Kiedys bylam chyba w drugiej klasie szkoly sredniej ale tamta ortodontka chyba nie chciala sie podejmowac niczego bo powiedziala za aparat nie jest potrzebny, no ale teraz wydaje m sie ze zab jest jeszcze bardziej do tylu wychylony :P

Gość Gosia21 UK
widze ze nie jestem jedyna , ktora dreczy temat krzywej 2-ki. Moja dwojka zachodzi do tylu i czasem wyglada jakbym nie miala zeba. Czytam wiele artykolow na ten temat i staram sie znalezc najlepszy sposob na rozwiazanie mojego problemu w polsce oraz za granica , slyszalam ze jest mozliwosc wprowadzenia 2-ki w odpowiednie miejsce metoda chirurgiczna ale jak narazie nie wiem gdzie robi sie takie zabiegi . Jezeli ktos orientuje sie gdzie jest mozliwosc wykonac taki zabieg bardzo , bardazo prosze o kontakt na meila gocha.tychy@op.pl z gory dziekuje oraz pozdrawiam serdecznie!!!