Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to tylko ja.........

czy długotrwałe stosowanie wazeliny na usta nie wpłynie na...

Polecane posty

Gość to tylko ja.........

Mam bardzo wrażliwe usta i większość błyszczyków czy balsamów do ust powoduje uczulenie, pojawienie się drobnych krosteczek na ustach i wokół nich albo okropne przesuszenie itp. Niedawno odkryłam wazelinę białą kosmetyczną i chciałabym Was prosić o opinię czy przy długotrwałym używaniu nie dostanę jakiegoś uczulenia i czy kondycja ust nie pogorszy się? Z góry dziękuję. Pozdrawiam

Gość nikt nic nie powie
???

Gość nikt nic nie powie
Dzięki gerda :) do polecam obtarcie - zawsze obcieram :-P

Zawsze stosowanie srodków natłuszczających powoduje po jakimś czasie osłabienie naturalnej bariery lipidowej i w efekcie szybsze wysuszanie skóry i warg. Wazelina to odparowany czysty alkohol, który nie spowoduje uczulenia (chyba, ze zawiera środki zapachowe). Najlepsza jest z zwykła z apteki, bezzapachowa. Jeżeli masz kłopot z wysychającymi ustami spróbuj kuracji miodem (pod warunkiem, ze nie jesteś na niego uczulona). Może masz zbyt przesuszoną skórę i dlatego masz problem z wargami???? Byłaś u dermatologa???

Gość nikt nic nie powie
Wazelina to odparowany alkohol? Przecież to pochodna ropy naftowej! Problem z ustami zaczyna się, gdy stosuję jakieś błyszczyki i balsamy(niezależnie od firmy, nawet po tych z górnej półki :( ). Stąd w "akcie desperacji" postanowiłam spróbować czystej wazeliny... A możesz napisać coś więcej o kuracji miodem?

Gość szko
moim zdaniem wazelina nie zaszkodzi , nie zawiera zadnych srodkow chemicznych ! a miod jak najbardziej stosowac i krem nivea

Gość nikt nic nie powie
A czy są jakieś szczególne preferencje co do miodu? (lipowy, akacjowy itp.) Jak długo trzymać go na ustach i z jaką częstotliwością powtarzać kurację?

Gość edwdwdwd
ja uzywam od kilku lat, biala zaochowa i inne i nic mi nie ejst

Gość blblnlbl
walezina jest dobra, jesli wie się, jak jej uzywac. Od urodzenia jestem alergiczką, mam wyprobowaną większość lekow, maści, jakie tylko są na rynku, w tym zastrzyki. miedzy maściami mialam uzywac wazeliny w celu natluszczenia skory. Z uwagi na to, iz uczulenie wystepowalo mi na całym ciele musialam kilka razy"wkładać palce w opakowanie"z wazeliną, co spowodowalo iz uczulenie z jednej partii ciała o większej adnotacji luszczeniowej przenioso sie na te, o mniejszej, nastąpiło rozsianie się ran. Było to tragiczne. Obecnie nienawidze swego ciała, na rękach, ramionach, dloniach, nogach, udach, pośladkach, szyi oraz całej twarzy łącznie z ustami oraz powiekami, mam bolesne uczulenie. raz suche jasne, raz purpurowe z sączącą się ropą. Mam dość. Uzywałam juz i tych mniej inwazyjnych maśći jak i tych ktore powodują utratę pigmentu w skorze. powstają białe plamy nie chcące sie opalić.

śmietana też jest dobra na spierzchnięte usta.

ja długo stosowałam wazelinę na spierzchnięte usta zawsze na noc, niestety po jakimś czasie było gorzej :O dlatego musiałam odstawic i od tej pory rzadko mam spierzchniete wargi. Najlepszy jest miód :) połozyć na kilka minut na spierzchniete wargi, a potem zlizać ;)

Gość jagi
Mam podobny problem. Mam wrażliwe usta, które po stosowaniu wazeliny stają się jeszcze gorsze. Czy to dlatego, że starłam warstwę ochronną warg? Sama nie wiem. Aktualnie wypróbowuję kurację miodem. Zobaczymy, czy zadziała ;)

Gość Zuziazuziazuzia
S****a bardzo dobrze działa na wysuszone usta! Zawsze robię lodzika swojemu chłopakowi przed snem i smaruję sobie tym "specyfikiem" usta na noc. Zawsze miałam wysuszone usta i wszystkie preparaty po jakimś czasie drażniły mi skórę. Spermy używam już trzeci miesiąc, a usteczka są nawilżone i mięciutkie. Wiem, że to trochę obrzydliwe ale to działa... Mam nadzieję, że pomogłam:):*

jedna wazelina pomaga inna nie, na tkie w malutkich opakowaniach mialam wrécz uczulenie. Znalazam taká którá stosuje juz ponad 7 lat i nie mam zadnych problemów. Stosuje tylko wazeline na usta, pomadke baaardzo rzadko.

Gość gość
Ja pije sporo niegazowanej, nieslodzonej, niesmakowej wody, zmienilam sposob zywienia. Kondycja moich ust i skory poprawila sie nie do poznania.