Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zalamana1979

Paciorkowce grupy b w ciazy

Polecane posty

Gość Zalamana1979

Jestem 3 tygodnie przed porodem. dzisiaj dowiedzialam sie o tym ze mam te bakterie. Lekarz mowil ze ryzyko zakazenia dziecka istnieje tylko przy porodzie, jak pekna blony, ale ja wlasnie przeczytalam ze dziecko moze sie zainfekowac nawet wczesniej, gdy blony sa jeszcze zamkniete. Ryzyko to smiertelna posocznica, zapalenie pluc i opon mozgowych. Lecze sie antybiotykiem ale boje sie czy dziecko nie zostalo juz zakazone albo czy latwo to wyleczyc bo podobno trudno sie pozbyc tych paciorkowcow. Czytalam o przypadkach rodzenia martwych dzieci gdy bylo sie zakazonym paciorkowcami grupy B. Czy ktos mial pozytywne badanie na paciorkowce i czy odbilo sie to w jakikolwiek sposob na ciazy?? Skad sa te paciorkowce?

Gość nie wiem niestety
czy Ci pomogę bo nie za bardzo sie orientuje w sytuacji. Moja znajoma na jakies dwa m-ce przed porodem trafila do szpitala w zwiazku z wypadkiem jaki jej sie przydarzyl. (na szczescie nic nie stalo sie jej ani malenstwu). Podczas badan wykryto u niej paciorkowca ale nie wiem z jakiej grupy. Dostala na to jakies antybiotyki ale nie wiem jakie niestety... 3 tyg, temu urodzila zdrowa coreczke. Nie wiem czy moje info. cos Ci daly ale moze poszukaj cos w googlach na ten temat? I nie martw sie na zapas-to teraz nie wskazane. pozdrawiam, 3maj sie!

Gość Zalamana1979
dziekuje, oczywiscie, mimo ze ogolne - to dosc wazne informacje, bo przez chwile mialam wrazenie ze to brzmi jak wyrok, a inf. nie ma w necie az tak wiele... najwiecej wiedza mamy, ktore to dotknelo... dlatego szukam tu pomocy. Dzieki za pomoc!

moja sis wczoraj urodzila synka - miala bakterie - leczone i mimo, ze w osotanim badnaiu wyszlo z enie ma ich..okaząlo sie ze wody byly zakazone, dzieciątko se zachlysnelo - teraz walczy z zakzeniem, lekarze nie wiedza jescze dokaldnei gdzie bakterie zaatkwoaly i jaka to choroba - czy ktoras z was przeyzla cos takiego, czy dzieciatka wyszly z tego, czy sa zdrowe??? Pomózcie uspokoic sie mi i znajdzice jakeis dobre wiaodmosci dla mojej sis....:(