Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justinka_

Słabe trawienie

Polecane posty

Gość Justinka_

Nie wiem co mam zrobić z tym problemem.Normalnie się odżywiam,nie jem za dużo słodyczy,w ogóle nie jem tłustych potraw.Mam pewien problem.Otóż,czuję,że mój żołądek słabo trawi.Jedzenie mi w nim dosłownie zalega.Co zrobić aby pobudzić trawienie?

Gość slabotrawiąca
no nie wiem czy te wasze rady sa cos warte.... ja codziennie pije duzo wody niegazowanej, herbaty, jem zdrowo, codziennie activia i cwiczenia wieczorem, a mimo to NIC :|

hey,,tez mam maaly problem z trawieniem..;/ nie iem co moge zrobic zeby szybciej trawic..??:/ tez pije wode i wcinam activie,pije zielona herbate ..i raczej mi to nie pomaga za duzo.;/eh ,pomozcie!

Gość wapnianka
Ja polecam Colon C, to jest taki preparat, który działa podobnie jak błonnik. Kosztuje ok.30 zł . Jak dla mnie super.

wejdź na poniższe www do tematu \"Hipokinezja\" a zrozumiesz potrzeby organizmu w kwestii trawienia. Hey.

Gość aboabo
staraj się nie pić niczego wtedy gdy coś jesz żeby nie rozcieńczać enzymów trawiennych pij 0,5 h przed posiłkiem (żeby płyn zdążył przelecieć) albo 2-3h po posiłku (zależnie od tego jak ciężko strawne to było) w aptece są do kupienia enzymy trawienne bez recepty -np. digenzym, ale pewnie nic CI nie jest tylko nieprawidłowo się odżywiasz

Gość ramakrama
Ja polecam: DIGESTIN. Rewelacja z dwóch zasadniczych powodów: 1. bo w tabletkach - nie trzeba pamiętać o parzeniu i nie trzeba pić pełnej szklanki jakiegoś senesowego świństwa 2. BO TO SAME ZIOŁA więc nie ma obawy jak przy innych specyfikach, że zaszkodzi na coś innego ;-)

Gość Martwa jedynka
herbata z malwy. Mi pomaga

Hej. Widzę, że temat bardzo ucichł. Ale mam nadzieję, że mi pomożecie. Moje trawienie też strasznie zawodzi :( Męczą mnie wzdęcia i gdy tylko coś zjem mam wrażenie jakby mój brzuch, żołądek był przepełniony :( Czy obejdzie się u wizyty u lekarza? A może jakiś dobry lek bez recepty? Pomocy...

Gość katrinka.o
prosta rzecz – owoc przed posiłkiem. najlepiej jabłko. na mnie działa.

Gość miszka222
Chm… brzmi to jakbyś nie byla jeszcze u lekarza. a takie dolegliwości mogą oznaczać coś więcej niż drobną niedyspozycję. Uważam, że lek na receptę może być zbyt delikatny, skoro u Ciebie to trwa i trwa. Lekarz w takiej sytuacji jest moim zdaniem niezbędny.

Gość a może tak
a moze po prostu diete masz zla? Owoce i warzywa jesz?

Gość zemła
Dieta dietą, ale tu wyraźnie chodzi o cdoś więcej. Większość ludzi jest na, powiedzmy sobie szczerze, takiej sobie diecie, ale aż takich problemów nie ma…

Gość a może tak
no nie wiem, moim zdaniem dieta potrafi cuda zdzialac jak jest dobrze dobrana.

Gość zemła
To prawda, ale konieczne jest wykluczenie poważnych spraw, bo samą dietą niestety wszystkiego się nie załatwi.Najpierw się przebadać,a potem lekarza pytać dodatkowo o dietę, takie jest moje zdanie.

Gość Emilkawawa
oj skąd ja to znam :( sama wielokrotnie męczyłam się ze wzdęciami a wszystko przez to słabe trawienie! A że lubię czasem więcej podjeść to później cierpiałam, dobrze że teraz wiem co robić w sytuacji gdy zaczyna mi się odbijać i mój brzuch staje się ociężały, sięgam wtedy po Lipancrea i problem z głowy, zauważyłam nawet że zdecydowanie rzadziej dopada mnie to wszystko i dobrze!!! Bo sprawa nie jest zbyt komfortowa dla kobiety!

Gość yjtrhgfdx
Polecam na trawienie napar Yerba MAte, szczególnie tą z dodatkiem ziół, np. z miętą, bo fajnie działa na trawienie i dzięki temu brzuszek robi się płaski;) "Yerba polecana dla: -osób odchudzających się -mających problemy z układem trawiennym ( przyda się także jako ratunek po świątecznym obżarstwie:) ) -niepotrafiących przekonać się do smaku Yerby ( tu dominuje smak mięty )" - fragment z blogu http://yerbomaniaczka.blog.pl/ Yerba pomogła mi w walce z kompulsywnym jedzeniem i podjadaniem ;) W zasadzie pozbyłam się obu problemów, jem regularnie, między posiłkami popijam Yerbę, żeby dostarczyć energii, witamin. Super rzecz, Yerba sprawia, że jedzenia już nas tak nie interesuje jak wcześniej ;) No i do tego mnóstwo witamin! To jedyna rzecz, jaką moge polecić jako wspomagacz odchudzania (wszelkie tabletki, diety cud, herbatki i toniki oczyszczające za mną-szkoda kasy). A Yerba jest tania i wydajna ;) Paczka 500g już za 15 zł ;) Jak jeszcze ktoś porzuci kawę na rzecz Yerby, to w zasadzie wyjdzie mu taniej w miesiecznych wydatkach ;) Tu macie odchudzający skład Yerby: http://yerbomaniaczka.blog.pl/

Gość Gogol Bordello
wszystkie małolaty nie mają problemu z trawieniem mimo że wpieprzają fast foody, bo oni się dużo ruszają. dużo pić wody, ruszać się, jeść owoce i warzywa, słowem zdrowo żyć. i bez nerwów, bo to też może mieć wpływ

Gość wziel
a gdzież tą yerbę mate, popularyzowaną przez Cejrowskiego, można kupić?

Gość gość
mam to samo :( znacie jakies naturalne metody? moze jakies warzywa/przyprawy/rośliny?????

Jeśli mowa o naturalnych metodach na trawienie to nie sposób nie wspomnieć tutaj o właściwościach karczocha! :) Karczoch uznawany jest za roślinę leczniczą, która kojarzona jest przede wszystkim z przyjaznym wpływem na nasz układ pokarmowy. Wyciąg z liści tej rośliny wzmaga wydzielanie soków żołądkowych oraz żółci, niezbędnych w procesie rozkładu tłuszczów - w ten sposób poprawia się działanie woreczka żółciowego i wątroby. Tutaj bardzo ciekawy tekst na ten temat - http://www.doppelherz.pl/wiedza/watroba-i-trawienie.html

Gość gość
posiłki regularnie co 3 godziny, małe porcje i nie będzie problemów z trawieniem unikać nadmiaru pieczywa i cukru

Gość gość
Ja biorę błonnik owsiany. Zamawiam na stronie Apteki pod Smokiem. Działa bardzo dobrze, od dawna nie mam już problemów z trawieniem.

Gość cresti03
Wiecie, że pierwszym etapem trawienia jest.... jama ustna? Bardzo ciekawy artykuł na ten temat znalazłam http://trawienie.expert/jama-ustna-pierwszy-etap-trawienia/ i w sumie powiem Wam, że o kilku rzeczach nie wiedziałam. Teraz będę się bardziej przykładać np. przegryzając pokarm bo jeżeli połykamy zbyt duże kawałki jedzenia to trawienie jest utrudnione.