Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chciałabym

czy powinnam ją wziąść?

Polecane posty

Gość Chciałabym

Od trzech miesięcy biorę luteinę 50 dopochwowo przez 10 dni dwa razy dziennie od 16 dnia cyklu na wywołanie okresu. Czy jeżeli podczas tej owulacji (która miała miejsce ze dwa, trzy dni temu) udało mi się zajść w ciążę a od dzisiaj rano zacznę brać luteinę to nie wywoła ona poronienia, albo w razie czego nie zaszkodzi ciąży? A może właśnie wprost przeciwnie? Podtrzyma ją? Nie wiem czy mam ją wziąść czy nie. Proszę o radę. Na test ciążowy jest przecież za wcześnie. Co robić?

Gość a moze zadzwon
do ginekologa?

Gość luteina
podtrzyma i wzmocni ciążę!!!

Gość Chciałabym
Niestety jest długi weekend i wątpię aby dzisiaj lekarze przyjmowali. A tek w ogóle to mój gin nie podał mi sojego nr telefonu co pewnie znaczy że nie życzy sobie abym do niego dzwoniła. Czyli co radzicie? Mam wziąść teraz tą luteinę?

luteina_nie wpływa poronnie na organizm ...Działa tak samo jak Duphaston podtrzymując hormony ciążowe,przez co utrzymuję ciąże ....Mślę że najlepiej byłoby skosultować się z lekarzem [ bądz farmaceutą ] Ale wydaję mi się ,że luteina nie zrobi krzywdy Twojemu dziecku--- którego Ci życzę z całego serducha !

Gość Chciałabym
No dobrze. załóżmy że ją weazmę i będę brała tak jak zalecił mi gin, przez 10 dni, a potem odstawię. Zawsze po 2 dniach dostawałam okres. A co będzie teraz? Jeżeli jestem w ciąży to też dostanę okres?

Na Twoim miejscu zadzwonilabym do jakiejs apteki i spytala farmaceuty, skoro nie masz numeru do gina. Wtedy bedziesz miala pewnosc. I watpie ze luteina podtrzyma ciaze, raczej moze jej zaszkodzic. W koncu ona jest na wywolanie okresu a nie na podtrzymanie ciazy!

Gość Chciałabym
W ulotce pisze że luteina jest też na podtrzymanie ciąży. Tylko pewnie inaczej się ją bierze. Mieszkam w malutkim miasteczku gdzie jest dosłownie dwie apteki na krzyż, a obsługa w nich, lepiej nie mówić. Kiedyś poszłam po coś przeciwbólowego od zęba kobieta nie potrafiła a może nie chciała mi nic polecić, żądała konkretnej nazwy leku. Więc informacja o luteinie od farmauceuty odpada. Już sama nie wiem co mam robić.

Gość Współczuję niewiedzy

Luteina podnosi progesteron , który jest niezbedny w podtrzymaniu ciąży. Za niski progesteron pomimo braku ciąży rozregulowuje cykl i dlatego nieraz trzeba wywoływać @. W jednym i drugim przypadku Ci nie zaszkodzi. Bierz go tak jak kazał gin a w terminie @ zrób test. Jak będzie pozytywny to łykaj dalej luteinę i smigaj do gina. :)

Gość Chciałabym
Oki dzieki. Już ją biorę.

Gość lepiej
lepiej poczekaj do czwartku i zadzwoń do jakiejś przychodni gin i się dowiedz, bo mżesz zaszkodzić dziecku.