Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

onnea

Rodzic obcokrajowiec !!!

Polecane posty

Jaki paszport bedzie mialo dziecko urodzone poza granicami Polski jezeli matka jest Polka a ojciec z kraju gdzie dziecko sie urodzilo. Paszport polski musze zalatwiac z Ambasadzie czy jak? Chce wyjechac 3 ms po porodzie w odwiedziny do Polski ale wlasnie sie zastanawiam na jakim paszporcie moj maly wyjedzie .... a nie wiem czy mi wpisza go do paszportu bo bedzie mial inne obywatelstwo niz ja. Czy mial ktos podobne doswiadczenia?

Gość lololoklo
jak rodzi sie w usa- to ma obywatelstwo usa. sprawdz to na necie - na stronie rzadowej danego kraju gdzie rodzi sie dziecko.

Gość taktaktak
o ile sie nie myle to dziecko do 6 r.ż jest wpisane do paszportu matki i obywatelstwo nie ma tu nic do rzeczy

Gość taktaktak
to sie mylisz.W usadziecko dostaje swoj paszport. Obywatelstwo w tym kraju ma duzo do rzeczy.

Gość ty roxelka czy jakos
znasz cos takiego jak slownik ortografii polskiej??:O

Gość ty roxelka czy jakos
oczywiscie pomyslilam temat bo mam 2 otwarte-wybacz prosze:(

Dzieki za odpowiedzi, ale po napisaniu topiku pomyslalam ze nic latwiejszego jak niz zadzwonic do konsulatu i sie spytac. Wiec w Finlandii jest tak ze oczywiscie musi byc odpis aktu urodzenia apostille do Polski a tam juz zarejestruja malego a pozniej z ta rejestracja i numerem pesel do konsulatu. Ale troche tego mieszania jest a w sumie jak sie nad tym zastanowilam to tylko ta rejestracja jest mi potrzebna bo maly bedzie mial paszport finski bo tatus jest Finem wiec na co placic za dwa paszporty. Mi chodzilo o polskie obywatelstwo i tak sie troche zachlysnelam i pomyslalam ze potrzebny polski paszport. A co do czekania to tutaj na paszport z konsulatu czeka sie 3 miechy a jeszcze dochodzi do tego wszystkiego numer bo wprowadzaja sie wszedzie te paszporty biometryczne wiec nikt tak naprawde nie wie w konsulacie jak to wszystko bedzie wygladalo w praktyce.