Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Verus

rozmowa nie dla dzieci i idiotow

Polecane posty

Prosze sprobojcie wlasnymi slowami odpowiedziec mi na pytanie:dlaczego system totalitarny jest zagrozeniem dla dorobku kultury i calej cywilizacji ludzkiej?..................

dziejuje za poruszenie tematu.....po liczbie osob wypowiadajacych sie widac jakie grono odwiedza to forum:):):...pozdrawiam!

to grono potrafi odpowiedziec na tak proste pytanie operujac na odpowiednich przykladach, a jesli nie to chociazby potrafi skorzystac z google i wtedy juz napewno wie, w przeciwienstwie do autorki tego jakze zacnego tematu

Gość hMmm...................
Słuchaj napisałaś pytanie (pewnie masz takie zadanie do szkoły) a po 5 minutach już wszystkich przebywających tutaj obraziłaś. Co ty myślisz, że w ciągu 5 minut dostaniesz jasną, konkretną odpowiedź na swoje pytanie? Poza tym chyba jakaś kultura obowiązuje. Nie wystarczy podać temat i napisać "Co o tym myślicie" ale najpierw trzeba samemu się do tego ustosunkować.

Gość oj kultury to fakt
zapomniałes

Gość jestem Lolita z Mazur

Gość coo zdania domowego z historii
nie potrafisz zrobić???:-o

Gość heheh.................
verus dziejuje za poruszenie tematu.....po liczbie osob wypowiadajacych sie widac jakie grono odwiedza to forum:):):...pozdrawiam! --> rzeczywiście zabłysnąłeś tu inteligencją! hehehe Widać, że kłania się liceum albo gimnazjum. Co ty myślisz, że osoby studiujące np. matematykę lub pracujący w firmach nie mają innych problemów niż zagrożenie ze strony totalitaryzmu? Swoją drogą to już chyba przeszłość :o

Gość heheh.................
a odpowiadając na Twoje pytanie: System totalitarny opiera się na kulcie jednostki i podporządkowaniu całego naródu tejże nieomylnej Jednostce. Kontrola mediów i ingerencja we wszystkie sfery życia jest zagrożeniem dla wszytskiego - jak dbać o kulturę narodową nie mogąc mieć własnej opinii, jak rozwijać siebie i kraj nie mogąc przeciwstawić się władzy?

Gość japiszon
system totalitarny to ciągłe marzenie wielu fanatykó i przy dzisiejszej technologi jest prawdziwyn zagrożeniem i probuje się go realizowac na naszych oczach,podsłuchiwanie oraz szpiegowanie wszystkich obywateli,permanentna inwigilacja to jest to o czym marzą fanatyczni politycy ktos kto twierdzi ze systemy totalitarne to przeszłosc jest wielkim ignorantem

dzieki...:):):)Fajnie,ze udalo mi sie sprowokowac kilka osob i uzyskac jedna odpowiedz.Internet to jednak super sprawa:)------tak kulturalna osoba jak ja moze byc kim chce:chamem,modelka,artysta,sex-bomba..itd:) A do Was drodzy rozmówcy jedna rada:nie przejmujcie sie tak tym co ludzie pisza na forach bo szkoda czasu a przede wszystkim waszych nerwow.Nawet jezeli ublizycie komus od najgorszych to i tak nie uda wam sie go obrazic:)!!! Usmiech,usmiech i jeszcze raz usmiech:)Pozdrawiam!

ja moze sie wyopwiem jak ktoś mi powie co to jest system totalitarny. czy ma to coś wspólnego z totalizatorem gier liczbowych? Jeśli tak to uważam ze ma wpływ bo ludzie zamiast spędzać czas z rodziną to siedza przed telewizorem czekajac na lotto albo lataja po te kupony. Pozatym to strata pieniędzy bo nikomu raczej sie nie udaje wygrać, no, kiedys pan Kazek spod ósemki miał trójkę i dostał 10 zyli. Tak czy siak niewarto!lepiej poczytac ksiazke lub spotkac sie z przyjaciółmi.

A tak na marginesku to zadalam to pytanie gdyz jest to zdanie podsumowujace moja ustna prezentacje maturalna...ucze sie jej teraz ostro i ciagle sie zastanawiam jakie np pytania moze zadac mi komisja egzaminacyjna i pomyslalam sobie,ze moze chciec abym szerzej wyjasnila to zdanie.Zglosilam sie do Was bo moze ktos z Was umie ladnie i logicznie to wyjasnic... Odnosnie matury to mnie najbardziej stresuje,ze w panice sila wyzsza odbierze mi moznosc ukladania ladnych,zwartych i sensownych zdan:):):):):)

Brawo Zakochana!!!!! tak odpowiem na maturze:):):):)nareszcie ktos polozyl kres moich zmartwien maturalnych:):):hahah

jakl już to zochaaaa a nie zakochana!!! :-o tez zdaje matutke z historii :)

ale lol;];];];] fajnie,ze ktos ma podobne interesowania.....moje interesowania,zainteresowania:to chlopaki,dyskoteki,take,take a poza tym nauka tez mnie kreci....a Twoje??

hm to tekst z filmiku o tepej blondi w dyskotece nie mozesz sie na cos oryginalniejszego wysilic?

moje to:ogrodnictwo, wypas świń, zabawy z przyjaciółką , puszczanie latawca o zachodzie słońca no i grzybobranie z tatusiem. moim ostatnim hobby, takim nowoczesnym jest pisanie bloga. Jesli ktos zainteresowany to adres w stopce!!!

moj chlopak nosi orgialne ciuchy fajny jest taki napisalam o nim na moim blogasku,ale beka, o lol(3)

już po samym pytaniu stwierdzam żę to temat na maturę..nie ładnie tak innych ludzi wykorzystywać??może sam/sama troszkę pomyslisz??też miałam rok temu maturkę i zdałam 20/20 nie chwaląc się;)

Witam serdecznie \"Hę\" to nie jest temat na mature;/;/ tylko ostatnie zdanie mojej prezentacji,ktorej temat brzmi zupelnie inaczej poza tym sama mysle i sama stworzylam moja prace.Jezeli ktos czuje,ze go wykorzystuje zwracajac sie o rade to PRZEPRASZAM!!!

Gratuluje tak wysokiego wyniku:):) ja juz moja prezentacje dopracowalam a teraz z tych nerwow caly czas o tym mysle...i zastanawiam sie jakiego typu pytania moga pasc za strony egzaminatorow.

wiedziałam żę coś związane z maturą;) jeśli zadajesz pytanie na końcu prezentacjii to radzę ci to uzasadnić.. bo wg mnie prezentacja bez odpowiedzi będzie pusta..możesz zadać to pytanie w rozwinięciu, wtedy podasz argumenty za i przeciw a w zakończeniu odpowiesz w zasadniczy sposób na pytanie.. i wtedy komisja będzie zadowolona:) a jaki masz temat??

nie,nie nie....na koncu nie ma pytania tylko takie zdanie(bez dlaczego):):)): a moj temat po zawezeniu brzmi:WYBORY I POSTAWY BOHATERÓW LITERACKICH W WARUNKACH EKSTREMALNYCH II WOJNY ŚWIATOWEJ.

a przygotowałaś jakieś plakaty lub też prezentację w power paid(czy jakoś tak?;) ) mam nadzieję żę użyłaś literatury łagrowej i lagrowej??;) ale zdaje mi się że najpierw macie pisemne matury??;)

po prostu tak brzmi ostatnie zdanie mojej prezentacji: Literatura wojenna staje w obronie czlowieka,ktorego wnetrze zostalo zniszcone przez system totalitarny,bedacy zagrozeniem dla kultury i calej cywilizacji ludzkiej.

wg mnie jeśli nie uzasadnisz to i tak cię spytają dlaczego tak napisalaś..bo jak dla mnie to dość zasadnicze i odważne zdanie.. mogą cię spytać o literaturę przedmiotu i podmiotu..mnie pytali o tą drugą.. miałam porównać dwie wybrane przez nich literaturę przedmiotu.. która ksiązka mnie najbardziej poruszyła i dlaczego..