Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iśka

KTÓRA KUCHENKA LEPSZA?????

Polecane posty

PRZYMIERZAM SIĘ DO TOTALNEJ ZMIANY W MOJEJ KUCHNI. NIE WIEM PRZY JAKIEJ OPCJI ZOSTAĆ. KUCHENKA GAZOWA CZY ELEKTRYCZNA?PORADŹCIE MI COŚ ......

Gość zołi
tylko gazowa z piekarnikikiem z termoobiegiem elekktryczna jest bardzo droga w ekslpoatacji

Gość ja mam elektryczna i ją kocham
Nie przypala garnlkow, mozna nastqwic na minimum i wyjsc z domu a zupka sie ugotuje, nie brudzi sei w kuchni, lkatwo sie myje, nioe smierdzio. Mam poza tym pralke, zmywarke, kompa, tv,no to co wiekszosc ludzi.+ dom do oswietlenia i place ok 100 zl miesiecznie za prąd . Gazu wcale nie mam.

Gość _______________
elekktryczna wcale nie jest bardzo droga w ekslpoatacji!! Jest bardzo fajna, wygodna, można cos na niej zostawić i ustawić czas po jakim ma się sama wyłączyć. Nie narzekam a wręcz chwalę!!!!

Gość Elektryczna to ta taka plaska

Gość ja mam e
elek.

no tak......ale która firma jest dobra?

Gość mam elektryczne
plyte Amica i piekarnik Zanussi - jestem zadowolona

Gość tylko nie amica

Gość a dlaczego ja mam 3 lata
moze zalezy od typu? nie mam zastrzezen

Gość amica nie produkuje płyt
elektrycznych

Amica nie produkuje płyt ceramicznych, co nie oznacza, że nie produkuje kuchenek z płytą ceramiczną ;)

mam Amice plyte ceramiczna polozona na piekarniku elektru\ycznym Zanussi ,gwoli scislosci, Myje sie dobrze, dziala normalnie.

Gość bittka
Elektryczna nie jest droga w eksploatacji, ale trzeba zwrócić uwagę na to aby kupić kuchnię w klasie energetycznej A lub lepiej A+ , to najwyższa oszczędność energii. Ja mam kuchnię na płycie ceramicznej - dwa palniki na gaz, dwa elektr. i bardzo jestem zadowolona. Posiadam Amicę, ale indesit jest bardzo dobry. Ja w każdym razie jestem zadowolona.

Gość bittka
Mała jędzo Amica jak najbardziej produkuje kuchnie na płytach ceramicznych.

Gość bittka
Mała jędzo przepraszam, ale nie doczytałam Twojego pytania, stąd ta niemądra odpowiedź.

facet w sklepie powinien ci doradzic, bo wciaz sa nowosci. ja sobie juz nie wyobrazam gazu w domu.Bardzo lubie swoja plytke. Dobra dla leniwych i zapominalskich -. Kiedys wyszlam z domu na caly dzien, a zostawilam zupe na min i nic sie nie stalo.

przejezdzam szmatka i czysciutka. Tylko trzeba miec garnki z plaskim dnem,zeby przylegaly, wtedy jest ekonomicznie.

a teraz na temat - jeżeli kuchenka to albo amica albo indesit - te dwie marki warte zakupu

aaaaaaaaaa i jeszcze jedno, jeżeli mieszkasz w bloku to jesteś zdana na zakup jedynie gazowej lub gazowo-elektrycznej :( ale marki polecam jw.

Mała Jędzo ..... dlaczego? Czy to dlatego że jest przeciążenie linii?Pytam bo naprawdę nic nie wiem na ten temat. Gary od dawna mam przystosowane do takich płyt. Nie za często gotuję w domu bo jestem w ciągłym biegu. Przez wiele lat korzystałam z gazówki, ale poprostu mam dość tlustego osadu na meblach. Pochłaniacz hasa na dużych obrotach lecz niestety...bleeeee. Najbardziej podoba mi się utrzymanie takiej kuchni w czystości.....mach ściereczką i już jest lśniąca:D. Straszną pokusą dla mnie jest piekarnik z termoobiegiem więc dobrze by było kupić coś mądrego . Jak spalę kilka ciast to nauczę się :D

Kuchenka z płytą elektryczną wymaga tzw. \"trzeciej fazy\" czyli pobiera b.dużo prądu (jak np. piece kaflowe przerobione na elektryczne) i dlatego normalna - standartowa sieć elektr. w bloku jest niewystarczająca. Niektórzy sprzedawcy poradzą Ci, że to nie szkodzi, tyle, że kuchenka nie będzie dzialać \"na pełną moc\" czyli np. będą chodzić tylko dwa \"palniki\" jednocześnie - jest to bardzo niewygodne i nie polecam takiego rozwiązania. W nowych blokach jest szansa na istnienie siły, ale to musisz sie dowiedzieć ew. u administratora. Piekarnik za to polecam elektryczny z termoobiegiem, b. wygodny, piecze sie wszystko szybciej, nic się nie przypala od spodu. Uważam, że firma Amica jest b.dobra i ceny nie są zatrważające, jak np. przy Boschu. U mnie chodziła 5 lat bez żadnych problemów (trzeba uważać, żeby nie zarysowac płyty np. piaskiem, który dostanie się pod ciężki garnek). Łatwo sie myje, ładnie wygląda, może służyć jako awaryjny blat.

Gość marekm
Nie polecam Whirlpoola!!! Chodzi w szczególności o płytę gazową AKM 267. Po miesiącu użytkowania ruszta które na zdjeciu wygladają na stalowe robią się czarne, whirlpool uznał reklamacje i wymienił je na nowe, jednak po kolejnym miesiącu stało się to samo i tym razem whirlpool stwierdził ze to normalne i nie uzał reklamacji!!! drugi problem, buczy jakas część elektryczna wewnątrz płyty (być może jakiś transformator) buczenie znika po wyjeciu wtyczki z gniazdka, trzeci problem po 4 misiącach rdza!!! pod palnikami gazu czekam na wymianę grónej częsci płyty juz ponad 3 miesiące!!! Nie polecam firmy whirlpool z piekarnikiem i lodówką tez sa podobne problemy. marekm@o2.pl

Gość polećcie proszę kuchenkę
polećcie proszę kuchenkę gazową! :)

Gość pilnie szukam
up

Gość alexiqq
JA mam z Polskiej firmz Amica :) Chyba najlepsza ma ktoś jeszcze? , a najlepsze sa te z płyta gazowa choć szybko Ci sie zafajdają brudem, ale ceny gazu sa o wiele niższe niz ceny prądu a prąd ma jeszcze podrozeć;/ wiec lepiej zostac przy gazowej Kuchenka na prad ładniej wyglada to jej plus szczególnie z płyta indukcyjna ale to nie jest chyba az takie wazne?

Gość pilnie szukam
ja potrzebuję zwykłą płytę gazową do zabudowy... ktoś poleci jakiś model i markę ? :)

Gość 1111111111111
uważajcie na masrercook-mam i nie jestem zadowolona