Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tłuściuszek

posypać włosy mąką?

Polecane posty

Gość tłuściuszek

za niecałą godzinę powinnam wyjśćz domu...kurczę włosy mi się przetłuszczyły u nasady:(reszta wygląda spoko nie mam za wiele czasu na umycie, bo baaardzo wolno mi schną i nie zdążę...czy ktoś z was ma jakieś wypróbowane sposoby szybkiego przywracania włosom świeżości (na sucho), lub choć w miarę schludnego wyglądu?słyszałam, że można posypać włosy mąką i energicznie rozczesywać przez chwilę...to coś daje?boję się ze ta mąka zostanie mi we włosach bo mam ciemne:(poradźcie

Gość u la la
Ty weź się wykąp i umyj włosy zajmie Ci to tyle co pisanie topików i czesanie mąki :-p

Gość tłuściuszek
mam bardzo długie włosy i naprawdę wolno mi schną!!!poza tym tłusta jest tylko ta ich część u nasady:(proszę bez obraźliwych komentarzy

Gość zrob kucyk

Gość u la la
To nie był obraźliwy komentarz tylko dobra rada ...mąka na czarnych włosach ...ble...

Albo warkocz.Jak posypiesz maka to bedziesz siwa.

Gość tłuściuszek
spoko też bym takiej rady udzieliła tylko ja naprawdę NIE MAM CZASU piszę tu ubierając się jednocześnie...jeśli nie mąka to co innego?

Gość tłuściuszek
ok kucyk lub warkocz brzmi najrozsądniej ...tak zrobię

Gość to nie susz
przeciez jest ciepło

Gość LAKIER DO WŁOSÓW I
NATAPIRUJ JE, TO POMAGA, JA BYM NIE ZWIAZYWAŁA BO WG MNIE JESZCZE BARDZIEJ WIDAC ZE SA TŁUSTE

Gość klika
mąki nie da sie do końca wyczesać i wygląda jak łupież, a po za tym nic nie pomaga

Można spróbować pudru dziecięcego, posypać nim głowę i dokładnie wyczesać, ale tylko, jesli masz jasne włosy. Brunetki od razu zrobią się siwe. Jest też tzw. suchy szampon, nie wiem na 100%, ale chyba Rene Furterer ma taki w swojej ofercie. Pomaga on osobom, które w kilka godzin po umyciu maja już lekko przetłuszczone włosy.