Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beata co noga zamiata

Co jesc a czego nie wolno matkom karmiacym

Polecane posty

Witam wszystkie doswiadczone mamuski :D Nie mam pojecia co mam jesc co wolno aq czego nie, prosze o pomoc. Moje malenstwo ur sie 25 .04.2006r Wudawalo mi sie ze wiem ale dzisiaj w nocy maly nie mogl spac p[odejrzewam ze zjadlam cos czego nie powinnam. moze jakies stronki znacie gdzie znajde tabelke

Mój Kacperek urodził się dzień wcześnieji też mnie to interesuje. Podnoszę

Gość do gory

nie jedz osrego,kapusty(i innych wzdymających potraw),oczywiście nie pi gazowanego i alkocholu.nie jedz też smażonego i cytusów.wymieniłam to co jeszcze pamiętam skończyłam karmić piersią 7 miesięcy temu,ale jak sobię jeszcze przypomnę to się odezwę

nie jedz truskawek,wem że to nie łatwe bo zaraz zaczyna się sezon,ale ja też opuściłam jeden truskawkowy sezon,warto było,inaczej można uczulić dzidzię

uwagi powyżej słuszne ale w miarę upływu czasu dziecka brzuszek nie jest już taki delikatny i można wprowadzać więcej potraw,co do truskawek są rzeczywiście uczulające ale ja spróbowałam i moim dzieciom nic nie było -na szczęście bo to moje ulubione owoce

Gość beata co noga zamaiata
polozna powiedziala mi zebym nie jadla nabialu czy to rozsadne?

Gość przeminiki
poloznej pewnie chodzilo o to zebys nie jadla bo dziecko moze byc uczulone na nabial ale w malych ilosciach jedz i obserwuj dzidzie czy np. uczulenia nie dostaje ja jadlam nabial ale np jak za duzo zjadlam np mleko twarozek i kanapke z zoltym serem to malego brzuszek bolal. A teraz jem prawie wszystko i nadal karmie i jest ok(dzizius ma 4 miesiace)

Gość 000
może położnej chodziło bardziej o umiar w jedzeniu nabiału bo dziecko może być uczulone na białko mleka krowiego,dlatego nie należy opijać się np.mlekiem w celu zwiększenia laktacji -to już mit dawno obalony ale jogurcik czy trochę twarożku nie powinno zaszkodzic ,umiar we wszystkim wskazany,jak moje dziecko miało juz kilka miesięcy to nawet piwko zdarzyło mi się wypić:)

Gość 000
przeminiki maluszka mógł bolec brzuch po żółtym serze bo jest ciężkostrawny