Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help me

Pomocy- sprawdzone sposoby na zaparcia w ciaży

Polecane posty

Gość help me

Do tej pory pomagały mi : śliwki suszone , woda z miodem na czczo ( pół szklanki ) , jabłka teraz to juz nic na mnie nie działa , nawet w desperacji wypiłam na czczo 2 łyżki oleju (fuj!) i popiłam aktimelem i nic ................ Pomóżcie wiem ze w ciąży to normalne ale ile można jeść bez " produktów ubocznych " u mnie to dziś już czwarty dzień . Jestem w 12 t.c. nie wiecie czy mogę używać np. czopków glicerynowych dla dzieci ? czy to nie zaszkodzi dzidzi ?

Gość help me
Monia 80 Dzięki za link , napisz proszę co z tych sposobów ci pomogło?

czesc :) ja ostatnio jem jogurt activie, kiwi i pije rano wode z miodem na czczo ale musisz robic przerwy bo u mnie jak jedno jem długo to nie pomaga :( powodzenia bo to naprawde jest okropne :( pozdrawiam :)

Gość help me
Dzięki Monia ! Chyba masz rację nie pomyślałam o tym bo przez jakiś czas woda z miodem mi pomagała a teraz już nie więc chyba trzeba zrobic przerwę. A ile dziennie pijesz tej Aktivii , moze na czczo czy obojętnie kiedy?

aktivie jem jedno ale nie codziennie, najlepsza jest ze śliwkami musisz wiedzieć (medoda prób i błędów) ;) co możesz jeść a co nie :) - ja np nie moge :bananów czekolady, kaka, mleka, ryzu, fasoli, kapusty, grzybów - kurcze dużo tego jest no ale niestety :) a zapomniałam jeszcze dobre są winogrona jedno jest pewne przerwy musisz robic ze wszystkim i dużo pic wody niegazowanej :)

ja kupiłam w aptece Duphalac - bez recepty, poradził mi gin. Zaparcia minęły po 2 dniach.

Gość pij duzo wody mineralnej
i to,chociaz lekarz powie inaczej-gazowanej, (nawet w ciazy od tego nie umrzesz)...;-)

Gość pij duzo wody mineralnej
ale musisz wiedziec, ze duzo to znaczy do porzygania...

Gość stokrotka1212
ja probowalam juz roznych rzeczy i najlepsze na zaparcia okazaly sie SUROWE! marchewki (nie-gotowane, po daja odwrotny skutek),najlepiej zjesc 2 dziennie, czulam sie troche jak krolik, ale pomoglo i po jakims czasie moglam je "odstawic"

Gość suszone banany

Gość liv21holland
a ja myslalam, ze tylko ja mam takie "skrajne" problemy z zaparciami:) odnosze wrazenie, ze juz nic mi nie pomaga."help me" ma racje: ile mozna w siebie zmiescic bez tzw."produktow ubocznych".juz nie wiem co robic???...

Gość ja jadłam słonecznik
łuskany, niesolony :) albo otręby

Gość liv21holland
powiedzcie mi prosze tylko czy takie kilkudniowe"zablokowanie" nie szkodzi dziecku?jest ktos kto ma info na ten temat?

Gość Madlen111
Poddaje sie! Nic mi nie pomaga! Toalete odwiedziłam tydzien temu i nadal nie czuje potrzeby. Ciepla woda, owoce, mleko, kapusta, hektolitry wody i nic! A moj lekarz karze mi sie przemeczyc! Weterynarz! Błagam Pomocy!