Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuśka*

karmiąca mama - jedzenie

Polecane posty

Gość mamuśka*

Czego nie powinno się jeść karmiąc piersią, a co jest bardzo wskazane, bo ... ? Za pomoc z góry dziękuję.

Gość mamuśka*
Mamusie na spacerach?

Gość nie wazna ilosc lecz jakosc
zakazane-------kapusta,groch,kalafior,cebula-ogolnie te ktore wzdymaja,oraz smazenizna-czyli smazone kotlety itd. dozwolona reszta. najlepiej jesc wszystko gotowane-miesko,warzywka. polozna nie mowila ci o diecie?

Gość mamuśka*
Ale ta dieta jest przez cały okres karmienia piersią? Wiem, że czereśni nie wolno jeść bo dziecko będzie miało kolki.

czresni..hmmm nie slyszalam.truskawki na bank zakazane. kurcze,przecie p[olozne daja liste produktow zakazanych i dowolonych.a jak nie to poszukaj w internecie.

czresni..hmmm nie slyszalam.truskawki na bank zakazane. kurcze,przecie p[olozne daja liste produktow zakazanych i dowolonych.a jak nie to poszukaj w internecie.

Gość mamuśka*
Lista listą, a wiadomości z internetu nie chcę, Nawet te czereśnie - u mojego dziecka wywołały kolkę a Ty pewnie nie masz ich na liście. Ja jeszcze jestem w ciąży (drugiej- żeby nie było niejasności) . Wiem, że na wzdęcia u mamy jest dobry czosnek, on łagodzi. Chcę się dowiedzieć praktycznych rzeczy, z tzw. pierwszej ręki karmiących mam. Dzięki za pomoc.:)

Gość mamuska*
Czy mogę już pić zioła? Bo w ciąży lekarka zabroniła.

Karmię już swoje trzecie dziecię i zawsze też miałam taki problem. Na pewno trzebauważać na leki, groch, fasolę i kapustę. A prosta zasada: jeść wszystko (bo dieta karmiącej mamy powinna być urozmaicona i zawierać wszelkie potrzebne jej i dzidziusiowi elementy), ale z umiarem czyli w niewielkich ilościach w danym dniu. Jak wypijesz szklankę mleka to nie jedz już białego sera itp. Wtedy to co zjesz nie wpłynie w znaczący sposób na pokarm i maluszka. Ja jem wszystko, piję niewielkie ilości kawy i sporadycznie lampkę wina i nie zauważyłam u swojej pociechy żadnych niepokojących objawów. Może trzeba bardziej uważać gdy dziecko jest bardzo wrażliwym alergikiem? Z ziołami chyba lepiej uważać. Pozdrawiam

Gość dziekuję
:)

Gość haniutka mamuska
Ja pije ZIOLOWY RAJ- polecam

Gość a co to daje
? :)

Gość hopsasa

Ja jadłam wszystko, w tym kapustę i śliwki suszone. Pediatra powiedział żeby zacząć się martwić gdy dziecku coś zaszkodzi. A dziecku nic nie szkodziło :D

Gość odswiezam temacik

Gość pusto

Gość moze cos jeszcze

To wszystko zależy od dziecka. Próbujemy po troszkę wszystkiego i patrzymy na reakcję dziecka.Proponuję kupić książkę ze schematem karmienia niemowląt i przepisami dla mam karmiących. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam bardzo gorąco.