Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i coja mam o tym myśleć.

diane 35-raz jeszcze

Polecane posty

Witam!! Zwracam sie tutaj z pewnym pytaniem bowiem .....nie wiem co mam już myślec. Jakies czas temu moja ginekolog przepisala mi diane 35- nie jako srodek anty ale na zmniejszenie owlosienia i walke z tradzikiem.Dodam,.że są to moje pierwsze tabletki .W niedziele wzielam ostatnią pigulke.........i tak jak pisalo na ulotce, tak jak mi mowila lekarz, tabletki odstawilam na 7 dni...w ciagu ktorych miala pojawic sie cos "ala miesiaczka" Dzi jest juz czwartek a ja miesiaczki nie mam.....Czy jest to normalne.Ja zdaje sobie sprawę z tego,że każdy organizm reaguje inaczej no ale........Czy któras z was też tak miała?I jeszcze jedno- czy po tych tabletkach też miałyście ciągle wzrost apetytu, czy wams ię przytyło i ....urósł wam biust?Bardzo prosze o odpowiedź.Pozdrawiam, formuowiczka.

Gość l.o.v.e.
Więc tak : u mnie btyło tak : jak zaczęłam brać to w pierwszym miesiącu cały miesiąc krwawiłam ... :( ale minęło . W drugim miesiącu zaczęłam chudnąć i zaczęliśmy się kochać bez gumki :D no a teraz to już wcale nie myślę o jakimś innym zabezpieczeniu ;) zawsze do końca zawsze do średka :p :p :p :p :p ;) hehe a tak info dla ciebie : mi biuścik urusł ale nie wiem jak tam na twój organizm zadziałają Diane . P.s w tych 7 dniach możesz w ogóle okresiku nie dostać ... na ulotce poczytaj dokładnie :* pozdrawiam

dziekuje za odpowiedz.....L.o.v.e ,gdyby ktos chcial sie wypowiedziec no to zapraszam:-)

to znow ja, zajrzalam patrzac czy są nowe odpowiedzi, nie ma........no cóz,moze ktos cos napisze

Gość spokojnie kobietko
dopiero 12!!!! poczekaj do wieczora zaloze sie ze ok17 dostaniesz okres!!!

Gość spokojnie kobietko
ja biore je od 2 lat i raz tylko zdazylo mi sie ze okres dostalam na 4 dzien po odstawieniu ale to pewno dlatego ze bralam duuuuuzo antybiotykow! normalnie okres dostaje tak poznym popoludniem

Gość i coja mam o tym myślec
No mam nadzieje ze jednak miesiaczka sie pojawi....chociaz faktycznie w ulotce pisze ze moze jej nie byc-zobaczymy.......hmm a jak bylo u was z kg-duzo przybylo?

Gość Maciejka . . . .
Ja biore Diane juz ponad pol roku Pierwsza przerwa to mialam stracha bo okres dostalam dopiero dwa dni przed przyjeciem tabletki z nastepnego opakowania Im dluzej ja biore tym okres jest regularniejszy Odstawiam tabletki w piatek a okres ZAWSZE dostaje we wtorek i ZAWSZE o jednakowej porze!! Dla mnie to duzy komfort bo wczesniej mialam BARDZO nieregularne cykle :O Cera poprawila mi sie bardzo, jeszcze nie jest rewelacyjnie ale juz sie sobie podobam :D Zazwyczaj podczas 7 dniowej przerwy wyskakuje mi troszke pryszczow :O ale moja dermatolog powiedziala, ze to jest NORMALNE, zazwyczaj szybko znikaja jak juz zaczne nowe opakowanie Niestety troszeczke przytylam :( niby jem tyle co zawsze ale te 2-3 kg. mam do przodu :( przytylam jakos na poczatku i juz teraz waga sie nie zmienia. jest juz STALA i to mnie w sumie cieszy Staram sie przejsc na mala diete bo przeciez niedlugo wakacje i na plazy trzeba jakos wygladac :D BARDZO urosly mi piersi, powiem wprost- sa wielkie!! i wydaje mi sie ze jeszcze rosna :O cholerka musialam sobie kupic nowe staniczki!! wczesniej mialam rozmiar 70 B a teraz kupilam staniczek na 70 C Negatywy, ktore zauwazylam to przez jakies pierwsze 2 miesiace bole i zawroty glowy. Teraz juz mi przeslo!! I strasznie humorzasta sie zrobilam :O Ale to tez mi juz CHYBA przechodzi Kocham sie ze swoim narzeczonym bez innego zabezpieczenia i dosc czesto i w ciazy nie jestem!! Jak bedziesz miec jakies jeszcze pytania to smialo :D bo nie wiem co Ci moge jeszcze napisac :D

Gość i coja mam o tym myślec
Maciejko! Dziekuje za wyczerpującą odpowiedz............ powiem,że bardzo mi ona pomogła.Ja tak jak pisałam ostatnia tabletke wzielam w niedziele, nastepna ,rozpoczynajac kolejne opakowanie mam wziac w poniedzialek.Dzis czwartek-miesiaczki jeszcze nie mam, ale...skoro mowisz ze ty dostalas okres dwa dni przez rozpoczeciem nowego opakowania wiec moze i ja dostane-w koncu kazdy organizm jest inny.Wspomialas o pryszczach-coz...mnie tez sie pare pojawilo-niestety, ale to mnie cieszy bo wiem, ze moze ta miesiaczka przyjdzie. Mowisz ze poprawila Ci sie cera- z tego co czytalam to rowniez maja sie mniej przetluszczac wlosy, wzmocnic paznokcie- jak z tym jest u ciebie?I mam pytanie jeszcze jedno-jak z opalaniemm?-czy biorac te tabletki mozna zazywac kapieli slonecznych?Slyszalam ze niebardzo bo moga wystapic przebarwienia na skorze.hmm? Wspomnialas ze urósł Ci biust-jesli na mnie te hromony tak podziałaja to bede sie cieszyc bowiem niestety mam mały biust.Mieszcze się w A.Co do humorów-ja też mam je.hmm wydaje mi się,że niestety...mam doły-tez tak masz i czy to normalne?Rozumiem, ze diane 35 stosujesz jako srodek antykoncepcyjny.Póki co nie bede Cię męczyła pytaniami bo nie chce stwarzac problemu:-).Raz jeszcze dziekuje za odpowiedzi.życze milego dnia, pozdrawiam:))

Gość Maciejka . . . .
Wiesz lekarz ginekolog powiedziala mi, ze podczas pierwszej przerwy moge wcale nie dostac okresu i ze mam wtedy normalnie zaczac drugie opakowanie! To moze byc taka reakcja orgnizmu na cos nowego :D Nawet na ulotce jest tak napisane, ze martwic to sie trzeba jak podczas 2. przerwy nie ma miesiaczki! Co do paznokci to zawsze mialam zdrowe i ladne dlatego nie wiem jak Diane na nie dziala ale wloski to faktycznie: nie myje ich co 2 dni lecz co 3 :D Jesli chodzi o opalanie to sama mam rebus :O Jak rozmawialam z siostra (ktora wiele lat brala tabletki a teraz juz od 4 lat ich nie bierze) to powiedziala mi, zebym sie nie przejmowala i ze NIBY moge normalnie sie opalac. Siostra moja byla maniaczka solarium i NIGDY plam nie dostala! Jak pojde do dermatologa to sie wszystkiego dokladnie wypytam! Biust mi urosl i musze Ci sie przyznac, ze jakos nie specjalnie sie z tego ciesze :O Bo podobno to jest on wiekszy tylko podczas brania tabletek a po odstawieniu piersi maja wrocic do normalnego rozmiaru. Ale czy tak jest naprawde tego nie wiem! Pomalu sie przyzwyczajam do rozmiaru C ale tez troszke mi przeszkadza, ze sa takie duze :O Niewygodnie mi jest! A diane dostalam jako srodek anty. a przy okazji na moja nienajladniejsza cere. Jak to powiedziala lekarz ginekolog "jak juz mamy brac tabletki to czemu by nie zlowic dwoch rybek na jednej wedce" :D Pozdrawiam serdecznie 🌻 :)

Maciejka-raz jeszcze wielkie dzieki...............wiesz, ja do solarium sporadycznie chodze(tylko jakies wesela czy jesli chce utrzymac opalenizne) no i teraz nie wiem, bo nie chce w kratke wygladac.- a Ty masz wiele tych przebarwien?-jakbys cos niecos dowiedziala sie od dermatologa to prosze(jesli mozesz) daj mi cynk bo sama jestem tym zainteresowana(moj email-umma@op.pl)jak to jest z tym opalaniem.I jeszcze jedno......te wszystkie zmiany-wiekszy biust, ładniejsza cera i wszelkie pozytywne efekty po tabletkach pojawily ci się po ktorym opakowaniu,bo domyslam się,że nie po pierwszym tak od razu na hop.I przepraszam,że tak Cię mecze.Spokojnego wieczoru:-)

Gość Maciejka . . . .
Witam :) Ja do solarium nie chodze ale nie dlatego, ze obawiam sie plam, ale dlatego, ze podobno to wcale dobrze nie wplywa na cere! Oczywiscie, ze jak sie pojdzie raz czy dwa to chyba nic sie z nia nie stanie ale ja tak dlugo walczylam o to by nie miec zadnych krostek, ze teraz sie poprostu boje! Plam nie mam bo blada jestem niesamowicie ;) Wizyte u lekarza mam jakos w czerwcu dopiero ale moze wczesniej odwiedze ginekologa (tylko kurcze mam klopot bo jak przed dlugim weekendem chcialam sie zapisac na wizyte to sie okazalo, ze moja lekarz juz tam nie pracuje 😭 i teraz mam kolejny rebus! ) Piersi to mi zaczely nabrzmiewac podczas 1 opakowania (bolaly mnie) a pozniej z kazdym nastepnym pudeleczkiem bylo mi coraz ciasniej w staniczku! Moj chlopak, ktory wrocil po ok miesiacu (bralam wtdey tab. z 3 opakowania) nie mogl sie nadziwic, ze mam "takie melony" :D Cera to najpierw mi sie troszke popsula :O a juz tak ok 4 opakowania zauwazylam roznice na plus! I nie meczysz mnie w ogole :) Pozdrawiam 🌻

Gość Maciejka . . . .
Jeszcze chcialam Ci powiedziec, ze oprocz tego, ze biore Diane to smaruje twarz roznymi plynami, przepisanymi przez dermatologa. Wydaje mi sie ze dopiero to polaczenie spowodowalo, ze moja twarz wyglada naprawde niezle :) Pozdrawiam raz jeszcze 🌻

Maciejka, raz jeszcze dziekuje:-) Ja do solarium tez nie chodze-jesli juz sporadycznie.ale to od swieta-jakies wesele. Dzis dostalam miesiaczke, troche brzuch mnie boli, ale to normalne. PIersi........no zobaczymy jak to u mnie bedzie.Jesli chodzi o cere no to wygladam fatalnie:-(Mam nadzieje,że to zejdzie.No dobra, to juz Cie nie mecze:-)))Gdyby cos Ci sie jeszcze przypomnialo to prosze napisz:-)Milego dnia i pozdrawiam!!!:-)

Gość Maciejka . . . .
No to super, ze okres przyszedl :D A wiesz, ze ja mam juz prawie bezbolowe miesiaczki? Mysle, ze to dzieki tym tabletka! Najbardziej obawiam sie tego, ze przeciez kiedys trzeba bedzie tabletki odstawic i co wtedy?! Niby to dlaeka przyszlosc ale jednak kiedys nadejdzie taki moment! Lepiej zebym sie teraz nad tym nie zastanawiala.. ;) i tak mam duzo zmartwien np. musze znalezc nowego ginekologa :O

Gość Matrynka
Ja tez biore Diane35 od 4 miesiecy i od dwuch nie pojawia sie u mnie okres. Miesiąc temu czyli wtedy jak nie dostałam okresu po raz pierwszy byłam u gina,zrobił mi USG i powiedział ze wszystko jest w pozadku,nie mam cyst i nie powinnam sie nie pokoic. Ale jak tu zyc spokojnie kiedy okreu nie ma??? W ciąży nie jestem a z resztą dla pewnosci zrobie jutro z ranca jeszcze test . Chociaz wiem ze przy regularnym braniu tabsów nie ma mozliwosci zajsc w ciąże. Ah juz mam dosc chyba wywale te hormony, :-(

ja zażywałam diane 35 i okres dostawalam nieco pozniej niz po innych pigulkach - musialam czekac jakies 5-6 dni (czyli prawie cala 7 dniową przerwę). myślę że nie ma powodów do stresu, ja równiez kochałam się podczas przerwy i zawsze bylo ok.poza tym takie jest właśnie działanie tabletek antykonepcyjnych... pozdrawiam acha, i cos wam poradze-odstawcie te tabletki jak nie musiecie ich brac! prosze, to jest moja dobra rada...sama zrwezygnowalam bo za duzo zlych rzeczy sie ze mna dzialo po jakims 1,5 roku zazywania. wiem ze zaraz bedziecie mnie jechac, ze \'bierzecie te tabletki i jest ok\", ale nie chcialabym byscie sie tak samo meczyly jak ja:) pa

To znów ja:-) Dzieki wszystkim za odpowiedzi.....Maciejka-dzieki:-)-hmm no tak,kiedys bedzie trzeba je odlozyc,ja narazie sie nie martwie bo nie mam jakis skutkow ubocznych.Jedynie co to ta zmiennosc nastrojow,procz tego myslalam ze miesiaczka przyjdzie wczesniej-ale dobrze ze przyszła w ogole.Wiem,kazdy organizm jest inny.No zobaczymy co to bedzie.Hmm a czemu musisz gina zmienic? Martynka-mowisz ze bierzesz od 4 miesiecy a od dwoch nie masz okresu- a jest to mozliwe zeby miesiaczke calkowicie wstrzymac nawet decydujac sie na 7 dniowa przerwe?Moze to nerwy, moze zmiana klimatu,jesli gdzes wyjezdzalas tak na ciebie podziałaly.Mowisz , ze nie jestes w ciazy, wiec jaki moze byc powod?Robilas badania, rozmawiala s z ginekologiem i skoro mowil ze jest ok-wiec?Moze warto zrobic te badania raz jeszcze?Wiesz, w sumie teraz to mnie nastraszylas,,,ale nic-u mnie narazie jest ok-jak pojde do swojego gina to porozmawiam z nim o tych wszystkich zachwianiach miesiaczkowych, zobaczymy co on mi na to powie. Kiwik- hmm no ja tabletek nie odstawie-lekarz zapisal mi je na pozbycie sie owlosienia i na uregulowanie cyklu.No chyba ze sa jakies inne ,ktore maja takie sam cel?Nie wiem co mam o tym myslec. Pozdrawiam poki co wszystkie dziewczyny:-)

no własnie pisałam do lasek które stosują diane 35 jako typowo lek antykoncepcyjny...mój gin przepisał mi je poniewaz miałam problem z cerą. no ok, brałam je, na początku bylo ok, tylko te dziwne nastroje(czasem wpadające w depresje)... po jakims czasie zaczely mnie okropnie bolec piersiiiiii, po prostu nie moglam sie dotknac, spadlo mi libido, dostaalm jakiejs dziwnej wysypki na calym ciele, bolal mnie brzuch - i to okropnie! woec odstawilam tableki, wszystkie objawy przeszly natychmiastowo!!!! przy innch pigulkach anty tak nie mialam. a teraz kochane, stosuje tylko durex\'y i naprawde jestem zadowolona...nic mnie nie boli, mam ochote na sex:) na pewno wroce do pigulek, ale nie do diane 35-mam przykre doswiadczenia:( Pozdrawiam

no bo miesiączke w czasie przerwy dostaje sie trzeciego albo czwartego dnia a potem 7ego przyjmujesz kolejna tabletke niezaleznie od tego ile okres trwał.Ja tam czasem i sobie troche dłuzsze przerwy robiłam i nic.Tez biore Diane ale na cere i dla zabezpieczenia.w zeszłym roku brałam Diane potem celiest i teraz znów Diane po duzo tansza za jedno opakowanie płace 10,60 do tego diane działają na mnie całkiem niezle.Wiadomo,ze na kazdego rózne tabletki mają rózny wpływ i inne oddziałowanie.

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi, tematu oczywiscie nie zamykam,Chetnie dowiem sie roznych opini, na temat diane 35-wiec piszczie.Jesli komus cos by sie przypomniało, miał ochote się podzielić spostrzeżeniami to bardzo prosze:-)

Gość Maciejka . . . .
Mnie piersi bolaly na samym poczatku i stopniowo przestawaly! Juz wczesniej sie nasluchalam malo pozytywnych opini o Diane.. ale to jest tak jak napisala forumowa, ze kazdy organizm inaczej reaguje! Jednym Diane pomoze, a innym zaszkodzi! Co do prezerwatyw to sie chyba jeszcze nie przekonam :D Za mloda jestem na dziecko a nie chce az tak ryzykowac! ;) A poza tym fajne w nich jest to, ze poprawily mi stan cery no i drogie tez nie sa!! :)

Gość Maciejka . . . .
Fajne w tabletkach oczywiscie :D

:-))))pozdrowionka;)

Gość diane 35
wg mnie to najlepsze tabsy- nie ma lepszych

Gość majeczka6
Ja kończę pierwsze opakowanie diany 35,piersi mi się troszeczkę powiększyły ale mam nadzieję że będzie lepiej z czasem,mam lekkie mdłości,ochota na seks mniejsza niestety ,pojawiła się także senność.Mam nadzieję że skutki uboczne dotyczące złego samopoczucia miną.Wcześniej brałam mikrogynon,harmonet,cilest,kontracept,minulet ,femoden.Zmieniłam na diane35 ponieważ jest tańsza , po stosowaniu kontraceptu strasznie popsuła mi się cera oraz po wszystkich wymienionych tabletkach chudłam no i marzę też o większym biuście.Mam nadzieję że te tabletki będą lepsze .Jak będą mi szkodziły to oczywiście je odłożę.

Gość ja po tych tabletkach
bardzo przytyłam po trzech miesiącach + 6 kg nikomu ich nie polecam

Gość kaisjjakir sgyrkan
pamietajcie ze diane 35 stosuje sie pol roku na tradziki problemy z cera i etc, sa to bardzo silne hormony rozwalaja watrobe ja stosowalam tak jak tzreba 6 miesiecy buzie wyleczylam:)

Gość anty-pani 78
a ja je brałam 8 lat i jakimś cudem zyję:D

Gość anty pani78
moja wątroba również