Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skhcj

czy kazdy alkoholik ma syna ktory pije..?

Polecane posty

Gość skhcj

powiedzcie mi jakie znacie przypadki??

Gość bosheeeeeee
nie! moj dziadek duzo pil, a moj tato jest najwspanialszy:) tyle przeszedl, a sam wyszedl na prwdziwych ludzi, dorobil sie materialnosci i szacunku u innych ciezko praca:) moze sobie raz na rok piwo wypije, a tak to nic:)

Gość wiec u mnie to tak jest
ojciec mojego starego pil (az umarl) i wszystkie mojego bylego dziadka dzieci tzn moj stary , jego siostra i jego brat pija!!! ja raczej nie przepadam za alkoholem ale moj brat powiedzmy ze przez20dni w miesiacu pije 1 piwo!

Gość wiec u mnie to tak jest
tzn pije ok 10-20 piw w miesiacu!

Gość to chyba nie jest tak
ale jednak wzorce wynosi sie z domu. Mój chłopak wychowal się w rodzinie alkoholików. Sam nie pije ale jednak jak jesteśmy na jakieś imprezie o pije na umur.

Gość skhcj
a kiedy sie okazuje ze on ma sklonnosci po ojcu? terza nie pije a moze w wieku 40 lat zaczac?

Gość bosheeeeeee
hehe, wiesz w wieku 30,40 itp to kazdy moze zaczac pic, osoby czesto popadaja w alkoholizm, nie dlatego ze to rodzinne, bo to nie choroba przenoszalna droga plciowo, ale choroba cywilizacyjna, czyli kazdy moze byc akoholikiem, bo, np. nie umiemy sobie poradzic z problemami, itp. nie szukaj tutaj odp. bo jej nie ma, nikt tego nie wie, nawet on sam

Gość z alkoholizmem niestety
jest tak, ze owszem - dziedziczony bezposrednio nie jest, ale dziedziczna moze (moze, nie musi, reguly tu niestety nie ma) byc podatnosc na alkoholizm. nie kazdy syn alkoholik pije, ale szansa, ze zacznie niestety jest. moj dziadek byl alkoholikiem i na czterech jego synu trzech tez jest. tutaj w gre wchodza tez wzorce wyniesione z domu (na ogol nie najlepsza), brak umijetnosci rozwiazywania problemow itp. rzeczy. temat jest generalnie dosc skomplikowany i nie ma jasnej odpowiedzi dlaczego jeden syn zacznie pic a inny nie.

Gość george_24
NIE ! Czy to że moi rodzice piją znaczy że ja mam pić ?! Ale pytanie :O

Gość nie musisz
ale jest wieksze prawdopodobienstwo, ze bedziesz, niestety...

Gość Nie nie każdy
NA PEWNO NIE KAZDY, mam kuzyna którego ojciec był alkoholikiem i on nie pije, jest dyrektorem dużej firmy i wiedzie mu sie bardzo dobrze. Znajomu jest alkoholikiem od lat ma 2-ch synow doroslych i żaden z nich nie pije tzn. przy okazji np. imieniny wypiją, ale tak jak każdy i na tym koniec ...

Gość No to ja może napiszę ..
Mój ojciec jest alkoholikiem od 30-stu lat. Mój brat też jest alkoholikiem. Nie wiem o co tu chodzi ale to jest przerażające. Moje dzieciństwo i okres dorastania to był koszmar.. A najgorsze że to wszystko nadal odbija się na moim zyciu.

Gość To zalezy od osoby
Moj ojciec jest alkoholikiem, a ani moj brat, ani ja nie pijemy. Owszem, nie mowie,ze nigdy nie mialam alkoholu w ustach, ale zdarza sie to tylko okazjonalnie. Raz na miesiac, raz na dwa miesiace wypije sobie drinka na jakiejs imprezce. Ogolnie nie lubie alkoholu, bo mi nie smakuje, wiec nie pije sobie w domu, tak zeby miec z tego jakas przyjemnosc. Moj brat tez pije tylko okazjonalnie i to w umiarkowanych ilosciach. Wszystko zalezy od czlowieka.