Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jo-Anne

Oh Canada - czyli Polki w Kanadzie

Polecane posty

Gość Jo-Anne

witam , oto topik dla mieszkajacych w Kanadzie.. jest tyle topikow o UK czy Irlandii wiec czemu by nie zalozyc topiku o Kanadzie?? :P od 3 lat mieszkam tutaj, tesknie za Polska ale nie jest zle :)

Gość Hello Hello
Witam :) Ja tez jestem z Kanady (Mississauga). Mieszkam tu od 12 lat. Z jakiej czesci jestes?

Manitoba z tej strony sie klania :))) bylam w Missisauga w ubieglym roku na Canada Day .. (tzn. przejezdzalam przez Dixie Rd. i bylam tam w jakims Polskim Kosciele >M.Kolbego jesli dobrze pamietam... ) co nas tak malo z tej Kanady?? :( :( :(

Gość baassiiaa
A ja chce do Kanady wyemigrowac.... ble.. ale przez ta kiepska sytuacje w Polsce nie wiem kiedy to bedzie mozliwe...ide sobie popłakac ;)

baasiia - a masz tutaj rodzine? uczysz sie? masz cos co Cie w Polsce trzyma? jesli tak - z dostaniem wizy nie powinnas miec problemu..

Gość Malo nas tutaj...
A szkoda....

do malo nas tutaj... no nie?? moze powinnam byla zamieszkac w USA ;) byloby latwiej ze znalezieniem kogos... :P:P:P skad jestes i jak dlugo tutaj?

mam pytanie: czy upodobnilyscie sie juz do rodowitych kanadyjek ??? pytam bo moje mniemanie o kanadyjkach jest takie ze one sa \"goofy\" ale w pozytywnym znaczeniu ;)

Gość baasiaa
JAde w Kanadzie nie mam rodziny ale mam chlopaka,który ją tam ma. Planujemy razem wyjechać as skilled workers ;) Niestety w Polsce tak sie porobilo, ze pracodawcy nie chca zatrudniac na stałe umowy, a ja musze przepracowac przynajmniej rok jako architekt krajobrazu (Wlasnie koncze studia). No zobaczymy jak to bedzie.... Siedze tak pozno przy kompiku bo pisze pracke inzynierską, pozdrawiam.

kirus - jestem Polka i nie zamierzam za zadne skarby swiata upodobnic sie do kanadyjek !! to jest masakra.. wielu moich kumpli (kanadoli) chce miec dziewczyne z Europy :-) zadnych goofy kanadyjek :) basiiaa - mozesz jako skilled worker.. do jakiej prowincji chcialabys pojechac? albo mozesz przyjechac na wize turystyczna i starac sie stad o PR card. powodzenia w pisaniu pracy :) nic lece na spacerek - tak ladnie sloneczko swieci.. milego wieczoru zycze

Gość island30
Witam -może mi pomożecie !w grudniu dokładnie 10 dostałam zaproszenie do Canady teraz mamy 11 maj czy moge jeszcze je złożyc na vise czy już przepadło to zaproszenie ?

island30 - moglabys sprobowac i pojechac z tym starym zaproszeniem do ambasady.. z drugiej strony jak sie Ciebie spytaja dlaczego jak dlugo zwlekalas to co im powiesz?? na twoim miejscu zdobylabym nowe zaproszenie i od razu szla do ambasady.. powodzenia

Gość island30
Dzięki ------>>Jade za odpowiedz , chyba pojade i spróbuje , ale tak do konca to sama nie wiem czego chce.pozdrawiam

island - wiesz... zaryzykuj... jesli wize dostaniesz to moze to oznaczac ze tak mialo wlasnie byc :P gdzie do Kanady chcesz jechac??

Gość island30
do----->Jade ,wiesz mam jechać do Toronto, ale moja sytuacja jest dośc skomplikowana,mam dwojke dzieci i to rozstanie to dla mnie trauma,ale z drugiej strony to ja tu sama nic im nie zapewnie rozumiesz o co mi chodzi...?dlatego zobacze jak wszysko sie ułoży ---wszystko w rękach Pana Boga.

island - tym bardziej powinni dac Ci wize... masz cos co Cie w PL trzyma - mam na mysli dzieci.. fakt, ze kazde rozstania to trauma ale wierz mi , da sie przezyc.. pozatym mozesz cos zyskac i co Ci szkodzi sprobowac??? powodzenia zycze

Gość Do Amanta.....
A kto to jest ?

Gość CAnaDA99
Marze o tym by wyjechac do Canady.....mam 16 lat i planuje tam wyjechac jak najszybciej....stało się to moim celem...,pozdrawiam wszystkich...

Witajcie, Ostatnio zainteresowałem sie wyjazdem do Kanady. Czy mozecie mi wyjasnic kwestie zwiazane z uzyskaniem wizy?a mianowicie: mam 28 lat, jestem informatykiem, skonczylem Politechnike na w/w kierunku. Mam 7 letnie doswiadczenie w branzy. Poziom jezyka okreslilbym jako \"moderate\" I teraz: czy latwiej bedzie uzyskac wize w ramach Skilled Worker program, czy tez tez \"tradycyjną\" sciezka? Jak to jest w obu przypadkach - czy musze miec potwierdzona przez przyszlego pracodawce oferte pracy?czy moze przy sciezce Skliied Worker wyglada to inaczej? Ogolnie, od czego polecacie zaczac ewentualne starania? Dziekuje serdecznie za wszelkie informacje, pozdrawiam, A.

Gronostaj -masz kilka mozliwosci.. mozesz sie starac w programie Skilled Worker .. wymaga jest dobra ( czy nawet bardzo dobra) znajmosc jezyka angielskiego badz francuskiego ( zalezy do jakiej prowincji chcesz jechac). mozesz sie starac tradycyjna sciezka - idziesz do ambasady i skladasz aplikacje o Visitor Visa, nastepnie stad wysylasz papiery o np. Work Permit ( zmieniasz status Twojego pobytu) , jedynie musisz miec zagwarantowana oferte pracy.. powodzenia :)

Gość do AMANTA WSZECHCZASÓW
JUŻ MI SIĘ ROBI MDŁO WSZĘDZIE PISZESZ!!!!weż idz do szopy zamknij sie i nie wychodz przez dwa lat .....będzie super

Gość do AMANTA WSZECHCZASÓW
i zmien tę stopke bo ..... zresztą po co to pisać jak i tak nie zrozumiesz amancie