Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jo-Anne

Oh Canada - czyli Polki w Kanadzie

Polecane posty

Gość gość12345667
A ja? Ja mieszkam w Toronto od wczoraj. Zero znajomych, ewentualnie dwóch kuzynów u których mieszkam, ale oni są starsi. Jestem tak zagubiona i przerażona... :) Rzeczywiście, na ulicy nie podejdziesz do nikogo ze słowami 'hej, nie mam koleżanek, może Ty nią zostaniesz?' Dziewczyna uciekłaby z krzykiem. :D No cóż, miejmy tylko nadzieję, że to przyjdzie z czasem..,

Gość kanada kanada
w jakim wieku jestescie dziewczyny?

Gość gość
hej, ja jestem z Calgary :)

Gość lukaszm123
Mam 44 lata, mieszkam w Kanadzie na stale od 24 lat. Mam dobre wyksztalcenie i dobra prace. Jest problemem dla mnie znalezienie wyksztalconej polskiej dziewczyny z dobra praca poniewaz wiekszosc dziewczyn chece zeby na nie pracowac.

Gość LadyOfTheWoods
Witam. Mieszkam z mezem w UK od 4 lat. Myslimy o wyjezdzie do Kanady na stale.. Czy sa tutaj osoby ktore niedawno wyjechaly? Jak wyglada zalatwianie formalnosci? Ile czasu to trwa? Jak sie przygotowywac do wyjazdu? na jakich zasadach mozna wyjechac oprocz programow? Jesli ktos jest w stanie udzielic mi info bede bardzo wdzieczna. Pozdrawiam mieszkajacych w Kanadzie oraz chcacych wyjechac! ps. jak wyglada zycie w Kanadzie? czy rzeczywiscie jest tak drogo jak tutaj pisza? Jak Polacy sa tam traktowani?

Gość gośćDani
Hej dziewczyny ja od 12 lat mieszkam w USA new york i zastanawiam sie głęboko czy nie dać sobie szansy w Kanadzie .boje sie ze nic sobie nie znajdę jeśli chodzi o prace do tego mąż i dwójka dzieci 7 i 4 latka.

Gość Mtoronto
Tez mieszkam w Kanadzie (od prawie 30 lat) i nie mam pojecia dlaczego niektore Polki maja negatywna opinie o Kanadyjkach (epitety w styly "goof"???) Podobnie jak to ma miejsce w innych krajach, wszystko zalezy od srodowiska w jakim sie obracamy. Proponuje spacer po downtown Toronto, aby zobaczyc w wiekszosci bardzo atrakcyjne, szczuple, zadbane, elegancko ubrane kobiety, praktycznie w kazdym wieku. To raczej tutejsze Polki odbiegaja nieco od przyjetych standardow (problemy z otyloscia, nieco prowincjonalny sposob ubierania, etc.) - co latwo zobaczyc w okolicach polskich kosciolow.

Gość gość
Powaznie tak jest? Alez wy macie problemy.

Gość gość
Zapraszam wszystkich chetnych do studiowania w Kanadzie w przepieknej miejscowosci KELOWNA. Znizki dla nowych studentow!!! http://focuscollege.education/ Wiecej informacji na emailu!!! studyincanada15@yahoo.com