Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażona tarczyca

tarczyca - i przybieramy na wadze

Polecane posty

Gość przerażona tarczyca

Nie wiem czy to proawda, przeczytałam taki tekst: Drugim rodzajem zaburzenia w produkcji hormonów jest niedoczynność tarczycy - oznacza to zbyt małą ilość krążących we krwi hormonów tarczycy. Gdy tych hormonów jest za mało może się zdarzyć, że przybieramy na wadze, mimo zmniejszonego apetytu, marzniemy choć temperatura otoczenia jest wysoka. Skóra również przysparza problemów jest sucha i szorstka. Włosy to kolejne zmartwienie, stają się matowe, szorstkie i wolniej rosną, a nawet wypadają. Poza tym, znika energia do życia - jesteśmy senni, spada libido, a czasem dopada nas depresja. tu caly artykuł http://www.wellnesslife.pl/index.php?view=new&lev=03&root=&category_id=5&dest=567 coś tam slyszalam o tarczycy, ale czy mozna temu zapobiec??

Gość no niestety
musisz isc do endokrynologa wiec potrzebujesz skierowania od ogolnego lekarza badz ginekologa, nierstety z moich doswiadczen wynika ze bardzo ciezko o dobrego endokrynologa :( wszyscy do ktorych chodzilam mieli inna teorie na moj temat :( mialam raz niedoczynnosc raz nadczynnosc :D innym razem sprawdzil mi lekarz tylko lokcie i stwierdzil ze skoro nie sa wysuszone i twarde to jestem zdrowa jak kon :(

Gość kontrowersja
wiekszosci patologii mozna zapobiec,trzeba sie zglosic do lekarza ,a problem z tarczyca nie nalezy do jakis najgorszych... czesto wystarcza tabletki przyjmowane pod okiem lek i po sprawie...

Nie można zapobiec!! Masz jakiekolwiek objawy z wymienionych czy lubisz sobie poczytać? Bo takie sprawy to nie zabawa.....

Gość niebieskoookaa22
idź po skierowanie, albo sama zrób badanie z krwi na tsh, ft3 i ft4 powodzenia

Gość donia1605
moje TSH-O,91 T3-3.43(NORM.2.50-3.90) T4-0.85(NORM.0.58-1.64) JESTEM CIAGLE SPIACA,ZMECZONA,MAM SUCHE DLONIE I WLOSY,WYPADAJA MI.TWARZ PODPUCHNIETA-MAM UCZUCIE-JAKBYM MIALA WORY POD OCZAMI(MNIEJSZE OCZY)NIE UMIEM DOKLADNIE POWIEDZIEC... JEST MI WIECZNIE ZIMNO,SZCZEGOLNIE DLONIE I NOGI.NIC MI SIE NIE CHCE,TYLKO SPAC,NIE MAM OCHOTY NA TOWARZYSTWO-KIEDYS UWIELBIALAM.WSZYSTKO I WSZYSCY MNIE DENERWUJA! I PARE INNYCH... PORADZCIE MI ,CO ROBIC? BO WYNIKI CHYBA OK.???????????? CZEKAM NA WASZE OPINIE!!!

w jakich dniach trzeba zrobi te badania T3 i T4?? TSH już zrobione i wynik to 5,07 a norma to 0,3-5,6 robione w 5 dc

Gość tsh w normie
dla 20kilkuletniej dziewczyny to ok 2, powyzej wskazuje na problemy z niedoczynnoscia, lekarz powinien jakies leki przepisac

donia1605 Twoje samopoczucie nie koniecznie musi być powodem tarczycy,nie piszesz ile masz lat.Radziłabym wizytę u lekarza,zmierz sobie ciśnienie,często osoby przy niskim ciśnieniu mają takie dolegliwości,może być to spowodowane krążeniem krwi,a może tylko przemęczenie.