Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość solarkaaaaaap

Przyspieszacz opalania

Polecane posty

Gość solarkaaaaaap

szukam dobrego i taniego przyspieszacza opaalania. Prosze o szybka rade bo zaraz jade na zakupy:)

Ja słyszałam że przyspieszacz z Dax Cosmetics jest dobry :) Sama go kupiłam ale dopiero raz go użyłam na solarium i muszę przyznac że faktycznie opaliłam się bardziej niż zwykle :) Kosztuje ok.13zł

Gość solarkaaaaaap
Do Kiara21 Dziekuje za porade:):) moze jeszcze ktos zna jakis dobry:)??:D

Gość kiiiii23
gdzie mozna kupic ten dax cosmetics? czy jest dostepny w aptece albo drogerii?

Gość hm hmmm
Przyspieszacz Sopot z tyrozyna jest dobry i tani, na mnie dziala :)

Gość hm hmmm
Nieeeee przyspieszacz to przyspieszacz a balsam to balsam :D Ten Sopot to na bank przyspieszacz - z tyrozyna ktora przyspiesza opalanie

Gość bittka
Ja w zeszłym roku używałam dax cosmetics ale wydaje mi się,że nie zauważyłam wówczas specjalnej różnicy. Opalałam się raczej w normalnym tempie. Kiiiii23 ja go kupiłam w inter marche, ale myślę ,że można go kupić w różnych marketach.

Gość nnaattkkaa
czy przyspieszacz nadaje sie tylko do solarium ? czy można go normalnie używać opalając sie na dworze ??

Gość kirsza
no ja sobie kupilam dzis z ZIAJI maslo kakaowe w sprayu 100 ml za jakies 7-8 zl w rosamnie, pachnie slicznnie i na necie jest napiasane ze calkiem niezly i do solarium sie nadaje ide na 18 i zobacze jak dziala:)

Gość moimi zdaniem
Powinnyscie zapytac o przespieszacz panie z solarium. One tam maja rozniaste przyspieszacze, do wyboru do koloru.

Gość hejjj powiedzcie
Czy mozna uzywac przed solarium zwykla Emulsje do opalania na slonce (np. Kolastyny) ??????

Gość kirsza
bylam i powiem wam ze ten z zaji daje rade:) tylko problem w tym ze te w solarium z mala saszetke kosztuja 5 z-8 zll.....lekka przesada!!

Gość nnaattkkaa
to jak z tym przyspieszaczem ? używacie tylko na solarce ? czy normalnie na słońcu też bedą efekty ???

Gość salambo
ja uzwywalam emerald bay i byl ok.na solarium mozna kupic w saszetkach zazwyczaj ale to droooogo wychodzi można tez kupic na solarce czasem cala butelke ale lepiej kupic na necie,na allegro bo wychodzi duzo taniej.trzeba dobrac sobie przyspieszacz do rodzaju skóry i stopnia opalenia,są 4 stopnie,1-najsłabszy dla początkujących,2-dla juz opalonych,3-dla mocno opalonych,4-tu juz chodzi o mocne spalenie,przekroczenie bariery.poszukajcie na necie jak chcecie dokładniej wiedziec.jeśli na 1 raz uzyje sie np 4 to mozna chyba zrobic sobie krzywde;)sa rowniez tzw."tingle"ktore przyspieszaja przepływ krwi,niewskazane dla cery naczynkowej,b.rogrzewaja i przyspieszaja opalanie,to tez jakis chyba 4 stpien.kosmetyki do opalania firm niesolaryjnych(loreal,pollenaitp)nie sa oznaczone cyferkami,to chyba taki uniwersalne przyspieszacze,ja sobie wlasnie teraz kupilam taki"nieprofesjonalny"zobaczymy jak dziala:PP aha nie mozna na solarce uzywac kremów z filtrami takimi normalnymi na słońce tzn.nie jest zabronione hehe ale po co?nie opalisz sie po tym.na przyspieszaczach firm "nieprofesjonalnych"przeznaczonych rowniez do solara zazwyczaj pisze ze są i na slonce i na solar.to jesli chodzi o te kolastyny,loreal,polleny itp czyli normalne firmy kosmetyczne.a emerald bay to firma produkujaca kosmetyki do solariów to wiadomo ze jej balsamy sa tylko na solar na slonce tez mozna uzyc ale na slonce to lepiej cos z filtrami;)ja się opalam na słońcu z filtrami spf6 mam jasna karnację a i tak jestem opalona.wracajac do solara sa tez inne firmy australian gold ,polskie soleo i inne.niektore przyspieszacze sa z bronzerami np.soleo pinacolada.to chyba tyle,pzdr;)

Gość salambo
doprecyzuję kosmetyki do opalania na śłońcu maja filtry (spf)i chronia głownie przed promieniami UVB.natomiast na solarium dominuja promienie UVA i dlatego najlepiej kupic jakiś kosmetyk profesjonalny(onyx,australian gold,troche tanszy emerald bay lub najtanszy chyba soleo,przy czym australian gold jest jak wiesc niesie najlepszy)który będzie skutecznie nawilżał i chronił skórę.nie wiem czy tanie kosmetyki(ziaja itd.) przeznaczone i na slonce i na solar to potrafią. poniewaz na sloncu dominuje inny typ promieni a w solarce inny-na sloncu nie stosuje sie kosmetykow solaryjnych a wsolarium tych przeznaczonych tylko na słonce. jeśli chodzi o przyspieszacze firm nieprofesjonalncyh przeznaczone i na slonce i na solar to ntak jak pisalam-nie wiem czy dosc dobrze ochronia i nawilza skore:P...moga nie chronic dobrze a to raczej wazne w solarium choc i tak solar jest b.,szkodliwy:P ja wlasnie taki sobie kupilam zobaczy sie;)

Gość Marikabielka123
Ja jestem bardzo zadowolona z przyspieszacz opalania Sun Starter. SUN STARTER to kosmetyk, który przygotowuje skórę do opalania, przyspiesza efekt uzyskania pożądanej opalenizny oraz nadaje skórze efekt naturalnej opalenizny. Formuła balsamu została wzbogacona o składniki aktywne, które wygładzają skórę oraz działają przeciwrodnikowo. Teraz aktualnie znajdziesz go w bardzo korzystnej cenie w sklepie internetowym https://lirene.pl/produkty/ochrona-przed-sloncem/