Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CHARISMAA

PRZYGOTOWANIA W TOKU-BO ŚLUB W 2007!!!!ROKU

Polecane posty

witam witam i o zdrowie pytam!!!!!!!! witam nowe KObietki tradycyjnie🌻 dla was!!!!! zdjecia pójdą-ale z domu-teraz arbait ciezki!!!!!!:( jak tylko znajde chwile -odezwe sie... aaa ja tez upierałam sie bardzo przy obiedzie torcie i szampanie-niesty G. mnie przeforsował z weselem...nie wiem jak pomysle o kosztach to mi sie w głowie kreci-odkładamy odkładamy i konca nie widac:(

witam wszyskie stare i nowe od kilku dni sie tylko wczytuje chociaz niewiele sie dzieje u nas na topiku :( ja również nic nie pisze bo wszystko stoi w miejscu, tzn tylko nasz remoncik idzie do przodu :) ale mimo wszystko jestem z wami pozdrawiam i miłego dnia życze

kasiaczku Ciebie tez :classic_cool: wiecie co???jak to sie nic nie dzieje:(:(:(:( buuuu no pewno ze niemozemy sie pochwalic naukami zakonczonymi,czy zakupiona juz bizuterią etc...bo jeszcze nie czas nato...ale zobaczycie to wszystko minie szybko!!!! panna młoda z tamtej soboty mówi ze jedyne czego załuje to to ze nie obmysliła wczesniej wszystkiego(sama przyznała ze były pewne niedociągniecia:) a ja na przkór wszystkim złym wróżba utrzymam ten topik przy zyciu...przeczekam króciótkie wpisy:-P i pewnie lada moment bedziemy przezywac oblezenie:):):) NOWE kobietki prosze o wiecej informacjii o sobie,ja zkolei odpowiem Wam ,domyslam sie ze nie chce sie wam czytac tyle katrek do tyłu:):) p.s w sobote zaliczka za moja sale 1500 na szczytny:) cel,,,

co do przygotowań to tak sie ostatnio zastanawiałam czy warto miec kamerzyste na weselu, czy nie lepiej zainwestowac w dobre zdjecia, przeciez i tak częściej ogląda sie fotki niż kasete, ktora z was na innym topiku prosiła o piosenke Gadowskiego bo nie moge tego znalesc :) jak cos to prosze o przesłanie na meila: michasaw@interia.pl

Hey Ami, ja jestem, ale nie mam nic do napisania bo nic sie nie dzieje w kwestii przygotowań... Także też przeczekam, topik obserwuję ciagle i jak coś się ruszy - niezwłocznie napiszę :) Pozdraiwam 🖐️ Wracam do nauki.... jeszcze 2 examiny... :(

Ateno, co do kamerzysty - ja z niego raczej nie zrezygnuję, mimo iż nie będę mieć tradycyjnego wesela. Ale chce mieć nagraną mszę ślubną i ten obiadek później. Zrezygnuje pewnie natomiast z profesjonalnego fotografa, gdyż uważam że zdjęcia może zrobić ktoś ze znajomych. Teraz gdy ma się cyfrówki, można robić dużo zdjęć i wybrać później te najlepsze w spokoju, bez presji fotografa... mój brat wybrał kiepskiego fotografa (od strony organizacyjnej) i nie mogli się potem dogadać i trochę ich oszukali....Ale i tak lubię sobie ten ich filmik obejrzeć (robili go ci sami ludzie co zdjecia-jedna firma) mimo ze mam wiele zastrzezen do jego wykonczenia - wspomnienia są miłe :) Tak więc zachęcam do zrobienia filmiku (to też można przecież zrobić we własnym zakresie, pod warunkiem ze ma się umiejętności, sprzet i program komputerowy do obrbki :) )

Ateno, co do kamerzysty - ja z niego raczej nie zrezygnuję, mimo iż nie będę mieć tradycyjnego wesela. Ale chce mieć nagraną mszę ślubną i ten obiadek później. Zrezygnuje pewnie natomiast z profesjonalnego fotografa, gdyż uważam że zdjęcia może zrobić ktoś ze znajomych. Teraz gdy ma się cyfrówki, można robić dużo zdjęć i wybrać później te najlepsze w spokoju, bez presji fotografa... mój brat wybrał kiepskiego fotografa (od strony organizacyjnej) i nie mogli się potem dogadać i trochę ich oszukali....Ale i tak lubię sobie ten ich filmik obejrzeć (robili go ci sami ludzie co zdjecia-jedna firma) mimo ze mam wiele zastrzezen do jego wykonczenia - wspomnienia są miłe :) Tak więc zachęcam do zrobienia filmiku (to też można przecież zrobić we własnym zakresie, pod warunkiem ze ma się umiejętności, sprzet i program komputerowy do obrbki :) )

Witam po przerwie (musiałam odespać nocne uczenie się): Przede wszystkim witam nowe panie na topicu. Życzę udanych przygotowań :) Ja w tej chwili staram się wymyśleć na czym możnaby zaoszczędzić, bo sumka szykuje nam się ładna do zapłacenia. W innym topicu dziewczyna wkleiła link do b. fajnego salonu z sukniami ślubnymi (i co najważniejsze taniego) więc trzeba będzie o nim pomyśleć. Obliczyłam, że niektóre sukienki kosztują dwa razy więcej w warszawskich salonach niż w salonach w małych miastach!!! Biorąc pod uwagę kwotę, o którą chodzi, na prawdę opłaca się wydać pare zł na benzynę, niż przepłacać pare setek złotych za suknię. Jeśli chodzi o kamerzystę i fotografa..... niestety tutaj zajmuję kompletnie sprzeczne stanowisko niż moja rodzina i narzeczony. Oni uważają, że film jest niepotrzebny, bo i tak się go nie będzie oglądać, a przydałyby się dobre zdjęcia z wesela. A ja właśnie zastanawiam się czy nie lepiej by było zaoszczędzić na fotografie (ewentualnie wykupić sobie zdjęcia plenerowe u dobrego fotografa), a postawić głównie na film. Zdjęcia mogą uchwycić tylko chwilę, albo ktoś dobrze wygląda na nich, albo tragicznie. Film ukazuje calą zabawę, ludzi w ruchu - i dla mnie to jest fajniejsze. Zdjęcia na weselu i tak będą robić znajomi. Tyle, że robienie fimu nie zostawiłabym amatorom. To musi być odpowiednio nakręcony, potem złożony reportaż z wesela, w innej formie może on zanudzić oglądających (szczególnie jeśli kręcił go jakiś mocno wstawiony weselnik). Poza tym bardzo lubię oglądać fimy z wesel ;) Za salę płaciliśmy 2000 zł zaliczki (tyle się u nas średnio płaci) i 500 zł zaliczki za zespół.

Czesc dziewczynki.... No to Ami czekam na zdjecia..... Ja wlasnie wrocilam z uczelni i mam juz oficjalna date obrony... 08.06 o godz.8:00 ja bede druga z kolei wiec tak przed 9:00.... W sprawie slubu i wesela wszystko narazie stoi,bo nie mam do tego glowy... Pozdrawiam....

Gość kasienka25
a ja raczej też nie będę wynajmowała kamerzysty. U mojej siostry był i po ślubie wprawdzie oglądaliśmy film kilka razy ale teraz leży on gdzieś zapomniany. Ja zrobię tak - poproszę kogoś znajomego, lub siostrę żeby naszą kamerą nagrał wazniejsze elementy uroczystości np przysięgę, wejście do kościoła, życzenia itp, a potem niech jeszcze goście powiedzą kilka słów do kamery - myślę że to będzie miła pamiatka. Nie lubię takich nagrań gdzie ludzie tańczą przez większą część filmu, a przez drugą połowę jedzą i widać że są skrępowani obecnością kamery.

co do kamerzysty to sa narazie moje przemyslenia zobaczymy co z tego bedzie jak zaczna sie prawdziwe przygotowania i podliczenie wszystkich wydatków. uciekam do domu pa pa

zdiecia pójdą wieczorem:):) i tez poprosze o wasze oczywiscie... zaraz wkleje wam linka do\"mojego \" kamerzysty-podoba mi sie jak pracuje facet ,,,szkoda ze tani nie jest:(

nie zapomnijcie o mnie jezeli chodzi o zdjęcia :) michasaw@interia.pl

Ami, podoba mi się ta Twoja firma od filmowania :) Widać że robią to porządnie :) Ale pewnie dużo biorą...? no i pewnie im za daleko bedzie do poznania :P

Stronę mają fajną, dobrze opisaną, ale przyznam się że komplentnie nie znam się na kręceniu takich filmów i nie wiem na co zwracać uwagę przy wyborze kamerzysty (więc jeśli któraś z Was może coś doradzić to jestem otwarta na sugestie!).

odpłynęłam...... dopiero teraz miałam czas wsłuchac sie w piosenki jakie dawno temu mi przesłałyście :) oj nie wiem czy bede potrafiła sie zdecydowac

Wiosno, ja też się na tym nie znam, ale najważniejsze żeby Tobie się film podobał. Więc po obejrzeniu takich przykładowych filmików wiesz czego się spodziewać. Poza tym z dobrą ekipą zawsze się dogadasz i uzgodnisz szczegóły i nie powiedzą Ci, ze coś jest niemożliwe (przy współczesnej technice :P) Ważne są chyba takie szczegóły w jaki sposób łączą fragmenty filmów, jaka jest oprawa graficzna i muzyczna.... Chyba trzeba pooglądać przykładowe filmy albo od znajomych co juz po weselu :) i wtedy wiadomo czego się chce, a czego nie :) Ale się aktywna zrobiłam ostatnio:P to pewnie dlatego że mam już wstręt do nauki i szukam każdej okazji żeby sie oderwać... Ale examiny mnie nie miną :( a jak sie nie nauczę to będzie trzeba poprawiać... ehhh :( mam juz dość!!!!

A co do piosenek to nadal szukam czegoś w rytmie walca angielskiego! mam już \"oczarowanie\" Wodeckiego, \"when I need u\" Roda Stewarta i \"if u dont know mi by now\" simple red. Ale czekam na więcej pomysłów bo to jeszcze nie \"TO\" Pozdrawiam! 🌻

przyszłe panny młode zdjecia poszły----sprawdzic skrzynke marsz:) aaa jest tu któras???

Hej Ami ja jestem caly czas i zaraz sprawdzam poczte.... i wysylam zaraz swoje...ale chyba troche tych zdjec wrzucilas bo sie dlugo sciaga:) Ale to super...w koncu zobacze ta super kobitke....ja caly czas mysle o tej obronie i strasznie sie stresuje bo to juz za tydzien,a nawet nie caly bo rano w czwartek nastepny,ale picieszam sie ta mysla ze za tydzien o tej porze bede po wszystkim i bede swietowac:)

Ami obejrzalam zdjecia,w koncu sie sciagnely i musze powiedziec ze moja intuicja sie nie mylila jestes bardzo mila i niesamowicie sympatyczna osobka:) Ja swoje tez juz wyslalam wiec mozesz sprawdzic poczte:) wyslalam tez do ateny bo pozostałych nie mialam adresow....no i ja czekam na reszte zdjec :)

dzieki dzieki!!! normalna jestem:) reszczcie puszcze jutro-dzis musze juz isc spac :) aaa mam pytanko:czy któras z was zastanawiała sie nad kursem tanca przed slubem???(chodzi mi tu w szczególnosci o 1taniec..)

dobra uciekam kobiety!!!! dobrej nocy zycze!!! i do jutra oczywiscie:) :classic_cool: jestem przeszczesliwa jutro jade do mamy i taty!!!

no ja dziewczynki tez powoli zmykam,wlacze sobie jeszcze jakis film i lulu bo ciezki dzien dzisiaj byl i za duzo wrazen jak na taka mala osobke jak ja... Dobranoc wszystkim i spokojnej nocki....kolorowych snow.Pa :)