Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monia-pilne bo na jutro

czy torbiel widac na usg przez powloke brzuszna?

Polecane posty

Jestem w 18 tc.Usg robilam na poczatku-dopochwowe.Wykryto torbiel na jajniku.Teraz bede miec drugie usg -najprawdopodobniej przez powloke brzuszna. Czy na takim usg widac czy jest torbiel na jajniku czy tylko dzieciatko?

nikt nie robil usg przez powloke brzuszna?

Gość 11111111
widać ,jz robiłam ale dpopchwowe zawsze dokładniejsze

Gość oasia25
Witam Ja jestem trzy miesiace po porodzie. U mnie jeszcze przed ciążą stwierdzono torbiel na jajniku. Przez całą ciąże podczas wykonywania usg przez powłokę brzuszną obserwowano zarówno rozwój maleństwa jak i stan torbieli. Nie działo sie nic niepokojącego więc torbieli nie ruszano i nie stanowiła ona problemu. Niestety podczas porodu przez cesarskie cięcie nie usunięto mi torbieli choć ponoć powinni byli to zrobić sprawdzając stan narządów podczas zabiegu. Teraz biorę tabletki hormonalne i torbiel powolutku zmniejsza się. Nie obawiaj się niczego:) no i szczęśliwego rozwiązania życzę:)

Przes USG dopochwowo widać wszystko dokładniej i szczegółowo. Dlatego głównie w ten sposób lekarz ocenia wielkość torbieli. Jednak dopochwowe usg nie jest za bardzo wskazane w późniejszej ciąży, dlatego lekarz sprawdza zarówno dzidzie jak i torbiel przez jamę brzuszną.

sprawdza wykonując usg jamy brzusznej;)