Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podczytujaca was

ŁÓŻECZKO drewniane czy turystyczne?

Polecane posty

Gość podczytujaca was

porazcie-ja jestem zielona-skłaniam sie ku drewnianemu ale......prosze o opinie

Bylabym za drewnianym. Zdrowsze i wygodniejsze.Pamietaj, ze wiele dzieci spi w takim lozeczu trzy lata nawet, i jak jest starsze wyjmujesz szczebelki, zeby moglo sobie wychodzic i wchodzic do woli, a takie turystyczne to owszem przydatne, ale jak sama nazwa wskazuje-na wyjazdy :-)

Gość podczytujaca was
tez tak mysle -ale znajoma mi namieszała ze jej synek to by sobie porozbijał głowke o drewniane-taki zywotny-wydaje mi sie ze troche przesadziła a tak w ogole to na jakie stawiacie?-chodzi mi o to ze tansze nie jest chyba gorsze?

dziecko moze sobie porozbijac glowke w setkach miejsc, hehe o sciane np :-) A od czego sa ochraniacze na lozeczko? Nie dosc ze ladne i ozdabiaja lozeczko to i przdaja sie jednak :-P

Najstarsza córeczka miała drewniane, ale kiedy, właśnie na wyjazd, kupiliśmy turystyczne już do drewnianego nie wróciła. Druga córka spała tylko w turystycznym, teraz korzysta z niego synek. :) Tyle, że w domu łóżeczko zostało doposażone w porządny gruby materacyk. U nas się sprawdziło! Korzystamy z niego 4 lata i nadal jest w świetnej formie. Jeśli wybierzesz turystyczne, to jeśli dla noworodka kup takie z dodatkowym wyższym poziomem. Bardzo przydatne udogodnienie! Kupując łóżeczko nie kieruj się tylko ceną! sprawdź by miało atesty!!! Z włąsnego doświadczenia wiem, że markowe produkty mają dłuższą żywotność, czasem lepiej kupić coś używanego z \"wyższej półki\" niż nową tandetę!!!

Też się na tym zastanawiam. Mi się podobają takie turystyczne i też słyszłam, że niektóre dzieci rozbijają sobie główki o szczebelki. Ale sama nie wiem jakie będę kupowała. Turystyczne podobają mi się na Allegro, ale te fajne są strasznie drogie 500-700 zl. Czy ktoś orientuje się jaka jest cena łóżeczka drewnianego z matracykiem i baldachimem?

Gość liliputka z brzuchem
a po co ci baldachim? to wiejskie! Zbiera tylko kurz i roztocza!!!!!!! Fuj!

Gość IZ
Osobno kupuje sie łóżeczko,osobno materacyk i baldachim. Ja miałam dla swojej córki drewniane z Vox-u,trzy poziomy i wyjmowane szczebelka aby dziecko gdy dorośnie samo mogło wchodzić i wychodzić.Cena materacyka zaś zależy od tego z czego jest zrobiony,najtańsze to te z samej gąbki

Gość podczytujaca was
ja tez jestem przeciwniczka baldachimow a mam jeszcze pyt o materac-jaki najlepszy? chyba jednak zdecyduje sie na najzwylkejsze drewniane za ok 100 zł ale materac jaki? a i zauwazyłam ze sa rozne wymiary łozeczek a materace?musi byc idealnie dopasowany?raczej tak? piszcie,piszcie.....

O gustach się nie dyskutuje. A może mieszkam na wsi? Mam bardzo słoneczny podkój i bez baldachimu dziecko nie będzie mogło spać, bo cały dzień strasznie świeci słońce. Czy ktoś się orientyje jaka jest cena?

Gość dianemka
A ja musze miec baldachim. Mam tylko kawalerke, a w niej stoi komputer i chcę żeby dziecko było od niego odsłonięte...

Gość we
turystyczne?!!! same sobie spijcie caly czas na polowym lozku... chwalicie turystyczne bo jest tansze, a nie zalezy wam na wygodzie dziecka....

Ja jestem za luzeczkiem drewnianym do ktorego przywiazuje sie oslonke z gabki w kolorze poscieli nie wiem jak to sie fachowo w Polsce nazywa a jesli chodzi o baldachimy to teraz w Austrii norma a piorac je co tydzien tak jek posciel dziecka nie ma mowy o roztoczach i kurzu a wrecz przeciwnie dzieci ktore spia pod balachimem spia dluzej taka jest opinia fachowcow austryjackich

Gość mamusia24.00
Ja mam łóżeczko drewniane,na płozach.Na początku byłam zachwycona do około 3 m-ca życia mojej córki.No a teraz chociaż jest zablokowane to i tak sie troche buja.Mała ma 6m-cy i staje juz sama w łóżeczku,no i jest niezaciekawie,bo przez te płozy czesto upada.Ale na początku -rewelacja-szczegulnie do usypiania. A materacyk musisz kupic taki do rozmiaru łóżeczka.Jak kupisz w jednym sklepie-to ci tam doradzą. Baldachim-hymmm-mysle,ze jest zbędny. A jeśli chodzi o ochraniacze-to moja 6 m-czna córka ma ochraniach dookoła łóżeczka i pozrywała wszystkie sznureczki.No ale bez niego by miała same siniaki. LOZeczko turystyczne ma synek mojej siostry,-nie chwalą sobie.Mały nie chce w nim siedziec.A jak zaczyna raczkowac to juz nie usiedzi w łóżeczku za długo.Jedynie tylko na noc.Ona chwaliła sobie jedynie to-ze jak synek był malutki-to mogli z nim jezdzić po całym mieszkaniu.Bo łóżeczko to jest naa kółkach.A teraz synek ma roczek i w ogóle nie urzywają.Bo spi w drewnianym.

Gość livia26
ja dwa lata temu tez mialam ten problem jakie lozeczko wybrac i chociaz bardzo podobaja mi sie drewniane to wybralam turystyczne z regulowana wysokoscia jak mala byla noworodkiem to nawet muzyczka w nim byla wibracje , ja ogolnie kupilma to lozeczko bo mialo bardzo fajny przewijak na ktorym mi zalezalo , taki skladany niezajmuje duzo miejsca, mala ma teraz 2 lata i wiem ze dobrze wybralam bo mala jest bardzo zywym dzieckiem w lozeczku drewnianym to by sobie dawno glowe rozbila , (szczegolnie na poczatku ja uczyla sie stawac w lozeczku i leciala do tylu, materacyk mozna dokupic inny jesli komus nie pasuje, mozna wziasc go na wakacje bo zajmuje malo miejsca , ogolnie to dla mnie same plusy :)

Gość gość
Ja sobie bardzo chwalę rzeczy jakie Lionelo produkuje, już parę takich wyrobów typowo dla dziecka u nich zamawiałam i niczego reklamować nie trzeba było czy odsyłać. Ostatnio kojec u nich zamówiłam, na http://lionelo.com/product_category/lozeczka/ widać ten model to jest Stella dokładnie.

Gość gość
Zainwestuj w łóżeczko tego typu https://lionelo.com/shop/toon/. Z żoną jesteśmy bardzo zadowoleni, bo dołączenie do naszego łóżka nie zabrało dużo czasu. Jest bardzo dużo miejsca na zabawę, na odpoczynek. Łóżeczka współgra u nas z matą edukacyjną tego producenta. Nie ma też problemu, aby pochylić łóżko pod większym kątem. Komfort obsługi jest też spory w podróżach.

Gość ala

Mam drugie dziecko i drugi raz korzystam z łóżeczka drewnianego, zakupiłam je na stronie https://dzieciecyswiat.com.pl/ jestem z niego zadowolona, nie zamieniłabym go na żadne inne 

Gość Gość

Eh reklamy.... 

Ja kupiłam łóżeczko drewniane, z baldachimem (podobno dziecko czuje się bezpieczniej, gdy jest nad głową baldachimem i piorę go co tydzień, a długi, aż do ostatniego, najniższego poziomu materaca). Materacy lateksowy. Kokosowo_grykowy często pleśnueje, nawet był tu taki temat, o robakach i pleśni, więc lepiej piankowy. Do tego ochraniacze i poduszeczki (też ochraniacze, na troczkach). Za całość zapłaciłam pięćset złotych (łóżeczko białe, wym 90*120, materac piankowy, dokupiłam baldachimem, pościel, zestaw ochraniaczy, kołdrę, płaską poduszeczkę. I co najlepsze. Moja niemiecka pediatra powiedziała, że dziecko ma spać tylko w śpiworku  do spania i nic, absolutnie nic więcej w łóżeczku. Takie są wytyczne. Dostosowałam się, i dopiero jak dziecko siedziało i wstawało do pionu w łóżeczku, to dałam zabawki, ochraniacze itd.