Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

grey

Płyn do demakijazu dla alergikow

Polecane posty

Jaki byscie polecily? Chcialabym sie na taki przerzucic, gdyz jak uzywam zwyklych to pieka mnie od razu oczy i mam zaczerwienione spojowki. Najlepiej taki plyn, ktory szybko zmywa i nie trzeba dlugo trzec oczu...

Gość Ma- Rita
A probowalas Vichy lub La Roche Posay.Szczegolnie La Roche ma serie dla skory bardzo wrazliwej.

Oj znam ten ból ;) ileż ja się naszukałam ...okazało się,z ę tylko dwa mi służą: Nivea i Ziaja, są bardzo delikatne. Poza tym nie trze się oczu, najpierw trzeba przyłożyć dobrze zwilżony płatek i dopiero delikatnie przetrzeć. Polecam po tym zabiegu żel pod oczy i na powieki świetlik + rumianek Flos leku :)

Gość babua
witaj uzywałam physiogel, la roche i uczulał, ziaja dla alergików też, nawy aa help też. teraz mam micelarny płyn aa ice- nie uczula. czasem myje twarz kostką iwostinu i spryskuję wodą termalną w sprayu- mnie pomogło.

Gość Oceanic AA Help
to jest mleczko

Gość babua
help tak ale aquaice to fajny płyn, który szybko rozpuszcza makijaż, nie podraznia oczu i nie trzeba go zmywać tonikiem

Gość niebieskoookaa22
mi służy Płyn micelarny Vichy odradzam z Avene(źle zmywa)

A jakies plyny typowo dla alergikow? znacie jeszcze jakies?

najlepsza jest taka sciereczka z firmy act ktora zmywa makijaz, tusz tylko przy uzyciu samej wody, juz cie nie ma co uczulic

Gość mleczko do demkijażu
AA firmy Oceanic - nic a nic mnie nie uczula, nie pieką oczy, ale oczy to trzeba umieć zmyc żeby się mleczko do nich nie dostawało, a potem tonik łagodzący Garniera i wszystko ładnie Mam cerę naczynkową, mieszaną i do tego wrażliwą i alergiczną wiele kosmetyków przetestowalam ale te 2 to dla mnie rewelka bo nareszcie nie mam po nich uczulenia i twarzy indianina.

Dla mnie osobiście kosmetyki AA to żenada... mogę używać tylko tych, które są do ciała, do twarzy się już nie odważę :( po kremach piecze mnie skóra i oczy, poza tym od czasu afery, kiedy to wypuścili na rynek serie wadliwych kosmetyków i zamiast je wycofać popsuli sobie markę, to ja im już nie ufam... :o

Gość gość
AA jako marka dla ludzi alergicznych jest paradoksalnie bardzo uczulający. Kupiłam płyn micelarny do demakijażu z myślą, że skończy się era pocierania powiek kremem :P Okazało się jednak, że kosmetyk dał się we znaki. Swędzące, zaczerwienione powieki to była zmora każdego ranka :P Wróciłam więc do dawnej metody pt. krem Nivea + wacik.Czekam na Wasze propozycje!

Gość gość
Jak micel to tylko z Biodermy, każdy inny mi robił krzywdę.

Gość mjc
Dajcie spokój z tą chemią .. kupujcie naturalne hydrolaty ze sklepów internetowych z półproduktami kosmetycznymi .. są boskie !

Gość agatatata3
Mi bardzo sprawdził się Belcils - jest dla alergików i co dla mnie ważne nie ma żadnych substancji zapachowych (na wszystkie moje ocyz reagują zaczerwienieenim i łzawieniem. Kupuję przez neta bo u mnie w mieście jeszcze tego nie znalazłam w stacjonarnym sklepie.