Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z pryszczami

czy uzywacie metronidazolu do twarzy?

Polecane posty

Gość z pryszczami

czy pomaga, jak czesto smarujecie?? pliz!

Gość błyszcząca się 22
Mi ostatnio moja lekarka przepisała 2 opakowania owego specyfiku i po ok tygodniu musiałam go odstawić, wszystko zamiast iść w lepszą stronę, ku poprawie, niestety poszło w drugą. Zaczęły wyskakiwać mi nowe syfki, ale całkowicie inne niż dotychczas, bo takie grube, grudkowe, no i cała twarz mnie swędziała. Jak DLA MNIE to wielkie g.... Pozdrawiam.

Gość z pryszczami
oj, to straszne. Bo ja wlasnie sie zastanawiam, czy podziala na moje, bo nie dziala juz nic.... :(

Gość błyszcząca się 22
Ale wiesz, każdy jest inny, każdy ma inną skórę i inny organizm, może akurat Tobie będzie dobrze służył i podziała. Ja też już wszytskiego próbowłam, z raz lepszym, raz gorszym skutkiem i już czasami mam dość, bo nawet jak coś już zadziała, to niestety skóra się szybko do tego przyzwyczaja i lek potem przestaje działac. A mam już, co tu ukrywć 22 lata :(.

Gość z pryszczami
zamierzam wyprobowac, tym bardziej, ze nie jest drogi. Ja mam juz nieco wiecej lat i nadal walcze z pryszczami :(

Gość błyszcząca się 22
No to troszkę mnie pocieszyłaś, choc tak prawdę mówiąc to marne pocieszenie, "widząc" osoby borykające się z trądzikiem w tym wieku, ale co zrobić. Trzeba mieć nadzieję, że będzie lepiej... 3mam kciuki, by podziałał.

Gość z pryszczami
dzieki :) a stosowalas cos takiego, co nie bylo bardzo drogie i widzialas po tym efekty?

Gość błyszcząca się 22
Nie ma za co :). Stosowałam już naprawdę odgroma róznych środków, sporo antybiotyków, doustnych niestety też, co za tym idzie, drogich. Teraz, po tej nieudanej próbie z metronidazolem, dostałam antybiotyk, ale do smarowania. Jest to lek robiony, za 5 zł dość spora butelka i powiem Tobie, że efekty widać, jestem zadowolona z niego, tylko ciekawe na jak długo. Niestety nie podam Tobie co wchodzi w skład tego płynu, bo pomimo tego, że mam kateczkę ze składem, to za cholerę się z tego nie rozczytam. Niestety...nie pomogę.

Uzywalam metronidazolu. Ale byl on w sumie czescia bardziej zlozonej kuracji, wiec trudno mi ocenic jego skutecznosc. W kazdym razie nie mialam zadnych skutkow ubocznych, o ktorych wspomina \"blyszczaca\". Stosowalam go rano na przemyta woda utleniona skore. A na to potem normalny krem. Oprocz tego antybiotyk doustny + acnemycyna na skore na noc. A potem zamiast antybiotyku jeszcze diane35. No i pomoglo.

Gość z pryszczami
a mi diane nie pomoglo

Gość a pryszczami
niestety :(