Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeema

hemoroidy

Polecane posty

Gość eeema

mieliście już kiedyś hemoroidy ? bo ja chyba mam i nie wiem jak sie tego pozbyć ?!

No ja niestety też mam. Ale są hemoroidy, jest też \"szczelina odbytu\". Najlepiej udać się do lekarza - proktologa w celu zdiagnozowania problemu. Są 4 stadia hemoroidów, ale dostępne środki (maście, czopki) nie likwidują przyczyn tylko objawy :( Ja wkrótce wybieram się na zabieg, nazywa się to metoda HEMORON, bezbolesna, koszt ok. 300PLN, czasami wystarczy 1 zabieg, czasami potrzeba 3.

Gość odpowiadajaca
czesc, moja siostra i jej kolezanka hemoroidow nabawily sie podczas ciazy.moja siorka dlugo z tym walczyla i niestety pozbyla sie tez dopiero po zabiegu ktory jak pisze kolezanka powyzej jest dosc drogi. pzdr.

Gość 000
miałam ten zabieh HEMORON i nie pomógł a na następne nie mam teraz kasy :(

000 proszę napisz coś więcej na ten temat. Jakie miałaś\\eś stadium zaawansowania, ile płaciaś\\eś, czy bezbolesne, czy nic a nic nie pomógł, czy może troszkę - przecież oni je traktują prądem, przez co hemoroidy obumierają. Z góry dzięki za odpowiedź :)

Gość 000
Mister Tomato zabieg jest rzeczywiście bezbolesny,leżysz na lewym boku w pozycji takiej jakby embrionalnej czyli tyłek wypięty:)ja miałam 4 hemoroidy,całość trwała ok 40 min(czyli ok 10 min na jednego hemoroida),nie powiem,żeby nic nie pomogło ja przed zabiegiem to nawet wypróżnić się nie mogłam tak mnie strasznie bolało ,po zabiegu przez jakiś czas było dobrze,później zaczęło znowu boleć ale mniej niż przed,ja płaciłam 400 zł tym prądem zatrzymuje się dopływ krwi do hemoroida więc teoretycznie on "więdnie"jak to określił mój lekarz,oczywiście wspominał,o potrzebie powtórzenia zabiegu ale ja jak wspomnałam w tej chwili nie mam możliwości

Gość 000
o samej metodzie dużo pozytywnych opinii słyszałam ale w końcu każdy przypadek jest inny,może Tobie pomoże za pierwszym razem,czego Ci życzę:)

Dzięki za info. Moje hemoroidziska rujnują mi życie - strach wyjść poza dom, no i mam już raczej stadium zaawansowane (III typ - na moje oko), więc muszę je jakoś poskromić. A w jakim regionie się leczyłas? - u mnie w wielkopolsce nie mogę znaleźć dobrej przychodni. Jedną tylko wyszukałem i jeszcze nie jestem pewien czy stosują metodę HEMORON :(

Gość 000
jestem z lublina

Gość ona ono on
no wlasnie tak sie zastanawiam czy taki wystajacy raczej wiszacy kawalek skorky przy odbycie to hemoroida? od kiedy pamietam zawsze cierpialam na zaparcia,ostatnio zauwazylam sluz w kale ale calkiem ostatnio to juz krew nawet byla. do jakiego lekarza trzeba isc zeby nie robic takiego lancuszka przez pieciu lekarzy i kazdy wysyla do innego?

Gość 000
proktolog

Gość kgp
Więc wychodzi średnio 100 zł za usunięcie jednego hemoroidu, czy tak?

Gość Oj ludzie
Ja jak mi wyjdzie to swiece Bioptronem i sprawa zalatwiona.

Gość ja miałam Hemoron
u dr Lubeckiego w Zielonej Górze i szczerze polecam. Miałam już trzeci stopień choroby hemoroidalnej i dlatego trzeba było trzech takich zabiegów ( koszt jednego to 250zł). Ostatni miałam w maju 2006r.i jestem bardzo zadowolona z efektu. Oczywiście, że troszkę bolało, ale jak sobie pomyślę, że 10 lat się z tym męczyłam, to mówię wam nie ma co się zastanawiać, zwłaszcza, że ten doktor jest bardzo serdecznym i wyrozumiałym człowiekiem, a to naprawdę dużo daje.