Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskaa5

Ratunku moja twarz.

Polecane posty

Gość kaskaa5

Wczoraj zrobiłam sobie sama oczyszczanie twarzy. Efekt: zdarta skora z bolacego noska , czerwone czolo. Do tego dzien wczesniej zrobiłam sobie maseczke oczyszczająco-rozgrzewająco z St.Ives i ona wyciagnęła mi te "brudy" czego efektem jest kilka pryszczy (w tym podskórnych) na moim czole. Smaruje nosek kremem NIvea i maścia z witaminą A. Na pryszcze pasta cynkowa i żęl punktowy. CO mi jeszcze radzicie? Jutro do szkoły, ja wyglądam okropnie.

Gość zrób okłady z ciepłego
Rumianku!! Wacikiem nasączonym ciepłym rumiankiem przemywaj twarz, przykładaj na dłuższy czas. Ciepły!!!

Gość kaskaa5
Dzięki. Nie pomysl;ałabym o tym. POczekam tlyko aż mi to wszystko co mam na twarzy troszke wsiąknie i zaparzam rumianek. A co myslicie o maseczce z ubitego jajka? Ponoc zawęza pory. Nie wiem tylko czy mam dodawac cytrynkę czy nie.

Gość zrób okłady z ciepłego
no ponoć..nie stosowałam, ale cytryna może ci podrażnić, 'wyszczypać' te miejsca :) jedyne co mi przychodzi do głowy to ten rumianek, maseczka z glinki lub maść Tribiotic-jeśli masz gdzieś aptekęw pobliżu-1,5zł kosztuje saszetka, a goi wszystko!! Grubszą warstewką posmarować, albo nawet plasterkiem zabezpieczyć :)

Gość tamaraa
Nie nakładaj pasty cynkowej i żelu punktowego, to może w tej chwili jeszcze bardziej podrażnić Tobie cerę. Wypróbuj rumianek i krem Niwea a jeszcze lepiej Bambino. Rano może uda Ci się nałożyć podkład.

Gość kaskaa5
Mam tribiotic.ale nie wiedziałam że ukoi podrażnioną skóre. Zawsze nakładałam go na pryszcze. Ale ja byłam niemądra! Dzieki wielkie.

Gość kaskaa5
Faktycznie. Nie zauwazyłam że sie nie otwieraja. :)

po prostu po wklejeniu musisz kliknąć \"enter\"

Gość creatywna
zrób wywar z siemia lnianego i smaruj wacikiem z ta woda twarz stosuj też rumianek i jest taki krem w aptece na szybsze gojenie ran.

Gość kaskaa5
a mogą byc zamiast tego otreby zalen wrzatkkiem?

Gość lata praktyki
Przede wszystkim zawsze oczyszczaj twarz przez chusteczke higieniczna.Paznokcie krótko opiłowane (dzien wczesniej) w łagodny owal. Pozdrawiam

Gość kaskaa5
Opiłowałam, ale nie do konca.:( A przez chusteczke trudno sie wyciska. Chusteczka sie rwie cały czas. jak byłam u kosmetyczki, to robiła pezez bandaż. On jest lepszy.